ملاصالح قاری در بیمارستان بستری شد

ملاصالح قاری از آزادگان و راویان هشت سال دفاع مقدس و یکی از شخصیت‌های اصلی فیلم سینمایی «۲۳ نفر» به دلیل عفونت ریوی در بیمارستان بستری شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، ملاصالح قاری از آزادگان هشت سال دفاع مقدس که بر اساس خاطرات وی تا کنون سه کتاب با عناوین «ملاصالح»، «نجات دهنده‌ای در سایه» و «آن بیست و سه نفر» تألیف شده است به دلیل عارضه ریوی در بیمارستان بستری شد.

این خبر را حبیب احمدزاده نویسنده و فیلم‌نامه‌نویس در صفحه خود در فضای مجازی اعلام کرده و تصریح کرده است که ملاصالح در سه روز گذشته به دلیل این بیماری در بیمارستان طالقانی آبادان بستری شده است.

ملاصالح قاری از مبارزان علیه حکومت پهلوی بود که مدت ۸ سال در زندان‌های ساواک بود و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و پس از شروع جنگ تحمیلی در جریان امدادرسانی به رزمندگان ایران در آب‌های خلیج فارس به محاصره قایق‌های گشتی عراق درآمد و همراه تعداد دیگری از نیروهای سپاه به اسارت قوای عراق درآمد. عراقی‌ها که متوجه تسلط او به زبان عربی و فارسی شدند، او را به عنوان مترجم به کار گرفتند.

شهرت وی به خاطر دیداری بود که گروه اسرای موسوم به ۲۳ نفر با صدام بود که در آن دیدار وی مترجم صدام بود و سخنان وی را برای آنان ترجمه می‌کرد. وی پس از ۴ سال در ۱۳۶۴ از سوی عراق همراه با ۵۰۰ نفر دیگر آزاد شد.. ملاصالح قاری پس از آزادی از اسارت مورد سؤ ظن مقامات اطلاعاتی و امنیتی ایران قرار گرفت و در زندان حفاظت اطلاعات اهواز به اتهام خیانت به کشور و همکاری با بعثی‌ها و شکنجه اسرا دوباره زندانی شد. او بعد از ۲ سال به قید ضمانت آزادشد و در نهایت پس از بازگشت اسرا در سال ۱۳۶۹ با نامه مرحوم سیدعلی اکبر ابوترابی روحانی آزاد شده از اسارت، بی‌گناهیش اثبات شده و از وی رفع اتهام می‌شود.

نام ملاصالح و داستان فداکاری‌های او در کتاب هفتم مدرسه‌های کشور ایران آورده شده‌ است.

فیلم سینمایی «۲۳ نفر» که اخیرا در شبکه نمایش خانگی منتشر شده، روایت اسارت ۲۳ رزمنده نوجوان ایرانی در سال‌های ابتدایی جنگ تحمیلی است.

فیلم «۲۳ نفر» که از روی کتابی منتشر شده از سوی انتشارات سوره مهر با همین نام ساخته شده، اثری درخشان و گیرا به کارگردانی مهدی جعفری و تهیه‌کنندگی مجتبی فرآورده و محصول مرکز فیلم و سریال سازمان هنری رسانه‌ای اوج است. «ملاصالح قاری» در ماجرای اسارت این نوجوانان، نقش مترجم آن‌ها را بازی می‌کرد و کمک شایانی برای آن‌ها بود.

این فیلم در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر موفق به دریافت سیمرغ بهترین فیلم از نگاه ملی شد. پروانه زرین بهترین فیلم و بهترین کارگردانی از جشنواره فیلم کودک نوجوان اصفهان و فیلم برگزیده یونسکو در ایران از دیگر افتخارات «۲۳ نفر» است.

کد خبر 910830

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha