به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «فرهاد ابولنژادیان» ظهر امروز (دوشنبه ۱۱ فروردین) در گفتوگو با رئیس جمهور بهصورت ویدیوکنفرانس در خصوص وضعیت خوزستان در بحث مقابله با ویروس کرونا اظهار کرد :روز چهارم اسفند سه بیمار مبتلا به کرونا مثبت در خوزستان گزارش شد که یکی از آنها مربوط به اندیمشک بود که ایستگاه راهآهن قم به اهواز آنجاست، یک نفر در اهواز و دیگری در هندیجان بود که هر دو سابقه مسافرت به قم را داشتند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: این بیماران از سه روز قبل تحتنظر بودند و علائم بالینی آنها به بیماری نزدیک بود، آن زمان نمونه آزمایشها به انستیتو پاستور ارسال میشد و در نهایت روز چهارم جواب مثبت را از این انستیتو دریافت کردیم.
وی با بیان اینکه از ۶ اسفند شرایط برای ما مهیا شد که آزمایشگاه رفرانس در اهواز راهاندازی شود تصریح کرد: این آزمایشگاه استانهای خوزستان و ایلام را تحت پوشش دارد؛ تاکنون ۲هزار و ۹۵۳ آزمایش انجام شده که ۲ هزار و ۲۴۶ آزمایش منفی و ۶۹۴ مورد مثبت بوده است.
ابولنژادیان با اشاره به تعداد مراجعهکنندگان در خوزستان از اول اسفند با تابلوی بالینی علائم تنفسی و سندرم حاد تنفسی عنوان کرد: تاکنون ۳۱ هزار و ۷۲۷ مورد در بیمارستانهای خصوصی، دولتی، خیریه و غیردولتی مراجعه داشتند که از این تعداد 671 بیمار مثبت بودند، ۴۰۳ بیمار مرخص شدند، 78 نفر فوت کردند و در حال حاضر ۱۹۰ نفر در بیمارستانهای استان بستری هستند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز خاطر نشان کرد: البته این آمار تا روز یکشنبه است و طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۳ بیمار مبتلا به کرونا مثبت دیگر شناسایی شده و تعداد مبتلایان به ۶۹۴ مورد افزایش یافته است.
وی با اشاره به دستورالعمل وزارت بهداشت در خصوص غربالگری در دانشگاهها ابراز کرد: استان خوزستان به محض ابلاغ از طرف وزارتخانه این کار را انجام داد و تاکنون چهار میلیون نفر از هماستانیهایمان را مورد غربالگری قرار دادیم که برای ۳۳ نفر از این تعداد درمان تک و ۲ دارویی در منزل انجام شد و ۲۹۵ نفر راهم در این غربالگری برای نمونهگیری به بیمارستانهای خودمان فرستادیم و پیگیر درمان آنها هستیم.
ابولنژادیان در خصوص کمبودهای بخش درمان بیان کرد: ضریب نسبت پرستار به تختها در خوزستان در سالیان گذشته هم پایین و سهمیه استخدام پرستار به استان ما کم بوده که در حال حاضر ضریب پرستار نسبت به تخت بیمارستانی ما ۶۸ صدم تا ۷۵ صدم است در این شرایط باید نسبت پرستار به تخت حداقل ۲ به یک تخت شود اما متاسفانه تعداد پرستار در بیمارستانها در مجموع کم است.
وی اضافه کرد: در شرایط کنونی با جابجاییهایی که در بیمارستانها و بخشهای منتخب انجام شد، کادر پرستاری را تامین کردیم، در این راستا اعمال جراحی اِلِکتیو تعطیل و بخشهایی مانند اندوسکوپی و کولونوسکوپی فقط به صورت اورژانسی انجام میشود و همین امر باعث شد این ظرفیت در بیمارستانها و بخشهای منتخب ایجاد و نیروی پرستاری ما تامین شود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه در این شرایط کادر پرستاری مخصوصا در آیسییو باید به حد کافی وجود داشته باشد تاکید کرد: اگر سازمان مدیریت کمک کنند که در آزمونهای استخدامی بعدی در استان بتوانیم ظرفیت بیشتری از طرف نیروی انسانی داشته باشیم این مشکل را میتوان در درازمدت حل کرد.
وی به کمکهای نیروهای مسلح در مقابله با کرونا اشاره کرد و اذعان داشت: در خوزستان از همه بخشها اعم ازبخش خصوصی و نیروهای مسلح به کمک ما آمدند، سپاه آمبولانسهای خود را در اختیار ما قرار داد و بیمارستان صحرایی آنها را آماده کردیم تا اگر لازم شد در زندان مرکزی مستقر کنیم و هماکنون مشکل حادی که مداخله فوری لازم داشته باشد را نداریم.
نظر شما