به گزارش خبرگزاری شبستان، روزنامه پر مخاطب کامرسانت چاپ مسکو امروز دوشنبه، مقالهای از وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با عنوان «با ویروس بجنگید نه باما» منتشر کرده است که در آن محمد جواد ظریف به جهانیان اعلام میکند که دوره نشستن و تماشای قلدری آمریکا گذشته است.
طبق ترجمه ایرنا از این روزنامه، در این مقاله آمده است: جهان ما با پدیده جدید و تهدید جدی " همه گیری کرونا ویروس " مواجه شده است. اگر در مقطعی با "جهانی شدن" مواجه بودیم اینک با پدیده " کرونایی شدن" و "جهانی شدن کرونا " مواجه هستیم. این ویروس ناخوانده جهانی فرایندی را ایجاد کرده است که بر اساس آن مردم جهان در یک جامعه واحد و فراگیر جهانی به یکدیگر می پیوندند و در بلیه پیش آمده هم سرنوشت می شوند. این پدیده باعث شکلگیری شبکهای از آسیب پذیری ها شده است که طی آن اجتماعاتی که پیش از این در کره خاکی دور افتاده و منزوی بودند به واسطه این ویروس در وابستگی متقابل و وحدت جهانی ادغام شده اند. به این ترتیب فرایندی ایجاد شده است که در آن هر چند کشورها برای کنترل بیماری مرزهای جغرافیایی خود را می بندند ولی همزمان مبارزات ضد کرونایی خود را شروع کرده و مرزهای کمک رسانی میان کشورها را از میان بر می دارند.
«این ویروس جهانی حد و مرز نمی شناسد و بی رحمانه به بشریت حمله ور شده است لذا مردم دنیا با مشاهده خطر کرونا، مرزبندیهای جغرافیایی، سیاسی، نژادی و قومی را به کناری نهاده و مبارزه جمعی برای غلبه بر این پدیده را در پیش گرفته و سلامتی و بقای بشریت را بر صدر همه مرزبندیها نشانده اند. شیوع سریع ویروس کرونا در گستره زمین نشان داد که الگوهای از پیش تعیین شده گذشته برای تعاملات جمعی، چه درسطح گروهی چه در سطح ملی و بین المللی با چالش های جدی مواجه هستند. به این ترتیب که به هم پیوستگی سرنوشت جامعه جهانی متاثر از شیوع ویروس کرونا، جامعه جهانی را به باز تعریف مسئولیت های فردی، جمعی و جهانی وا داشته است. در این باز تعریف ، مسئولیت جامعه جهانی سنگینتر میشود و دولت های زیادی به این درک واقعی می رسند که مبارزه با این بلای خانمان سوز مساله ای جهانی تلقی شده و مستلزم همکاری های منطقهای، جهانی و اقدام مشترک بشریت است.»
«با این وجود رژیم آمریکا با خودخواهی و عدم درک شرایط حساس کنونی، سیاست خصومتورزی و فشار حداکثری خود بر جامعه جهانی را به سطح بی سابقهای از ضدیت با انسانیت و حیات انسانها رسانده است، به گونهای که متاسفانه مبارزه با این ویروس کشنده توسط برخی دولتهای تحت تحریم از سوی آمریکا از جمله در جمهوری اسلامی ایران با مشکل مواجه شده و به گونه تلخ تر و غم انگیزتری در جریان است.»
در ادامه مقاله ظریف در روزنامه کامرسانت آمده است: جمهوری اسلامی ایران با وجود توانمندی در نظام سلامت و درمان که مورد تایید سازمان جهانی بهداشت قرار گرفته و تلاش بیامان مسئولان آن برای مبارزه و مهار این بیماری، به خاطر انسداد غیر قانونی منابع مالی و ایجاد مانع در دسترسی به منابع مالی ایران در خارج از کشور متاثر از تحریمهای شدید دولت آمریکا از یکطرف و عدم امکان دسترسی به دارو و تجهیزات پزشکی به علت مانع تراشی این کشور از طرف دیگر با بروز فاجعه انسانی مواجه شده است. این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو مسئول جامعه جهانی، وظیفه خود میداند که از جان شهروندان خود و همه شهروندان جامعه جهانی صیانت کند و برای این مهم تمامی مساعی خویش را به کار گرفته است ولی متاسفانه برای ایفای این وظیفه با محدودیتها و تحریمهای گسترده و ظالمانه دولت آمریکا مواجه شده است.
«هر چند ایران کشوری ثروتمند و دارای ذخایر غنی از جمله نفت و گاز است ولی به دلیل تحریمهای آمریکا منابع مالی لازم برای خدمترسانی به مردم آسیب دیده از کرونا را در اختیار ندارد. تحریمهای ظالمانه آمریکا منابع اقتصادی ایران از جمله ذخایر نفتی و بخش خصوصی را تحت تاثیر قرار داده است. سیاست فشار حداکثری آمریکا مانع صادرات ایران شده و منابع کمتری برای سرمایهگذاری در اختیار ایران است. تحریمها بخشهای اصلی نظام اقتصادی ایران را هدف قرار داده و منابع مالی و توان ایران برای مقابله با کرونا عملا محدود شده و مانعی مهم بر سر راه مبارزه جمهوری اسلامی ایران با این ویروس خطرناک ایجاد شده است. در شرایطی که صادرات نفت به عنوان مهمترین منبع درآمد ایران، به خاطر تحریمهای آمریکا به کمترین حد رسیده و بهای نفت نیز به شدت سقوط کرده، طبیعی است که توان مالی ایران به شدت افت کرده باشد. تحریمهای ضد ایرانی همچنین مانع خرید دارو و تجهیزات از سوی دولت ایران میشود. محدودیتهای بانکی و مالی اعمال شده علیه ایران مشخص نمیکند که کالاهای خریداری شده برای اهداف بشردوستانه است یا خیر. بانکهای کشورهای مختلف زمانی که در تجارت با ایران با تهدیدات خطرآفرین آمریکا مواجه میشوند، از مراودات بانکی با ایران خودداری میکنند. شرکتهای سازنده تجهیزات پزشکی اروپا به دلیل تهدیدات آمریکا با ایران تجارت نمیکنند و کالاهای پزشکی را به ایران نمیفروشند. تحریمهای ایالات متحده بر تجارت قانونی و پیششرط های اخیر مقامات ایالات متحده برای ممانعت از فروش دارو، تجهیزات پزشکی و کالاهای بشردوستانه، تلاش ها برای مبارزه با شیوع کووید -۱۹ در ایران را همچنان با مشکل مواجه کرده است.»
«تلاش آمریکا جهت افزایش مستمر لایهها و عمق تحریمها و عدم تامین لوازم و نرمافزارهای ناوبری مورد استفاده شرکتهای هواپیمایی ایران با هدف زمینگیر کردن بخش هوایی ایران و مانعتراشی در استفاده از فناوری اطلاعات در جلوگیری از شیوع کووید-19 همچنان ادامه دارد. بنابراین اعمال تروریسم اقتصادی و درمانی علیه ایران توسط ایالات متحده آمریکا، اشکال مختلفی به خود گرفته است.این اقدامات از منظر حقوقی، نه تنها یک تروریسم اقتصادی و بهداشتی علیه ایران بلکه جنایت علیه بشریت و جامعه جهانی است.»
در ادامه این مقاله به نقل از ظریف نوشته شده است: در مقطع حساس کنونی تنها کار مفیدی که آمریکا میتواند انجام دهد این است که در مبارزه ایران با کرونا سنگاندازی و در کمکرسانی بینالمللی ایجاد وقفه نکند. در این رابطه شمار زیادی از سران کشورها از جمله فدراسیون روسیه، چین، ترکیه، پاکستان و دبیرکل سازمان ملل متحد به دنبال شیوع این بیماری خواستار لغو تحریمهای آمریکا علیه ایران شدهاند. تلاشهای روزافزون این دولتها اخلاقی و انسانی و قابل ستایش است.
«اکنون وقت آن فرا رسیده که جامعه جهانی نقش واقعی خود را ایفاء کرده تا صدای بلند آن شنیده شده و آمریکا به تحریمهای بیشرمانه، غیرقانونی و ظالمانه خود که جنایت علیه بشریت است، پایان دهد. جامعه جهانی باید به خود بیاید و به ایران کمک کند تا بتواند تروریسم اقتصادی و بهداشتی- دارویی را متوقف کند. دوره نشستن و تماشای قلدری آمریکا گذشته است.»
«در شرایط کنونی، رویکرد جامعه جهانی در قبال مخالفت با تحریمهای ظالمانه و غیرقانونی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، میتواند محکی برای وجدان بیدار و همچنین پایبندی کشورهای جهان به حقوق بشر باشد. مقابله با مجازات جمعی مردم ایران و برخی دیگر از ملتهای تحت تحریم توسط آمریکا الزامی اخلاقی و عملگرایانه است. رفتار خیره سرانه رژیم آمریکا نشان داده که در برابر فشار افکار عمومی جهانی مقاومت کرده و امیدوار است با زورگویی و قلدری سیاست ضدانسانی فشار حداکثری را برغم کرونا ادامه و حتی تشدید کند. لذا تنها راه اخلاقی و عمل گرایانه، اتحاد جامعه بینالمللی برای رعایت نکردن تحریمهای غیرقانونی و ضدانسانی آمریکاست.»
در انتهای مقاله ظریف آمده است: مردم ایران به کارزار روزافزون جهانی دولتها و رهبران جامعه مدنی که خواهان لغو تحریمهای غیرقانونی ایالات متحده هستند، ارج مینهند./
نظر شما