«غلامحسین کرمی» نماینده منتخب مردم دشتی و تنگستان در مجلس یازدهم شورای اسلامی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان در بوشهر، با تبریک موالید مذهبی ماه شعبان المعظم گفت: ﺍﺯ ﻧﺸﺎﻧﻪ ﻫﺎﯼ ﺍﻟﻬﯽ، ﺧﻮﺍﺏ ﺷﻤﺎ ﺩﺭ ﺷﺐ ﻭ ﺭﻭﺯ ﺍﺳﺖ و همچنین سعی ﻭ ﺗﻼﺵ ﻭ کار و ﮐﻮﺷﺶ ﺗﺎﻥ ﺑﺮﺍﯼ ﺑﻬﺮﻩ ﮔﯿﺮﯼ ﺍﺯ ﻓﻀﻞ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭ؛ ﺑﻪ ﺩﺭﺳﺘﯽ بخشی از ﺟﻠﻮﻩ ﻫﺎﯼ ﺧﺪﺍﺷﻨﺎﺳﯽ در جهان هستی است.
نماینده بزرگترین حوزه انتخابیه استان بوشهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: حضرت امام حسین (ع) و حضرت ابوالفضل العباس (ع) جلوه کامل غفاریت پروردگار متعال هستند و مردم داری، مردم مداری و مردم یاری و اخلاص و خصلت های اخلاقی و تقوایی این دو معصوم و سایر معصومین برگرفته از آموزه های الهی و دینی؛ مبین این معنا است.
وی اظهار کرد: ﺑﺪﻭﻥ ﺗﺮﺩﯾﺪ، ﺷﺨﺼﯿﺖ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺑﻪ ﭘﺎﮎ ﺳﺎﺯﯼ ﻭ ﺑهﺳﺎﺯﯼ ﻣﻌﻨﻮﯼ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺩﺭ ﺗﻌﺒﯿﺮ ﺍﺳﻼﻡ؛ ﺑﻪ ﺗﺰﮐﯿﻪ ﻭ ﺗﻌﻠﯿﻢ ﻭ ﺑﻪ ﻋﺒﺎﺭﺕ ﺭﻭﺷﻦ ﺗﺮ ﺑﻪ ﺩﻭ ﻧﯿﺮﻭﯼ «ﺩﻓﻊ ﻭ ﺟﺬﺏ» ﺍﺳﺖ. لذا به مراتب ﺍﮔﺮ ﺩﻓﻊ ﻭ ﺟﺬﺏ ﻣﺘﻮﻗّﻒ ﮔﺮﺩﺩ، ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺩﺭ ﭘﺮﺗﮕﺎﻩ ﺳﻘﻮﻁ ﻭ ﻧﯿﺴﺘﯽ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﯽ ﮔﯿﺮﺩ؛ ﺯﯾﺮﺍ ﺭﺷﺪ ﻭ ﺗﻌﺎﻟﯽ ﺷﺨﺼﯿﺖ ﺁﺩﻣﯽ، ﺑﺴﺘﮕﯽ ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﺩﻭ ﻧﯿﺮﻭ؛ یعنی ﺩﻓﻊ ﻭ ﭘﺎﮎ ﺳﺎﺯﯼ ﻋﻮﺍﻣﻞ ﻭ ﺯﻣﯿﻨﻪ ﻫﺎﯼ ﺳﻘﻮﻁ، ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺩﻓﻊ ﮔﻨﺎﻫﺎﻥ ﺍﺯ ﺭﻭﺡ ﻭ ﺭﻭﺍﻥ و همچنین ﺟﺬﺏ ﻓﻀﺎﺋﻞ ﻭ ﺍﺭﺯﺵ ﻫﺎ؛ ماننﺪ ﺟﺬﺏ ﺍﯾﻤﺎﻥ، ﻋﻠﻢ، ﻋﻤﻞ ﺻﺎﻟﺢ ﻭ ﺧﺼﺎﻝ ﻧﯿﮏ ﺩﺭ ﺭﻭﺡ ﻭ ﺭﻭﺍﻥ ﻭ ﺁﺭﺍﺳﺘﻪ ﮔﺮﺩﺍﻧﯿﺪﻥ ﺁﻥ دارد.
هدف ﺍﺻﻠﯽ ﺧﻠﻘﺖ؛ ﺑﻨﺪﮔﯽ ﺧﺪﺍ ﻭ دستیابی به ﻧﯿﻞ ﺑﻪ ﮐﻤﺎﻝ ﺍﺻﯿﻞ ﺍﻟﻬﯽ
این استاد دانشگاه در ادامه عنوان کرد: ﺑﻪ ﻃﻮﺭ ﮐﻠّﯽ ﺑﺸﺮﯾﺖ ﺑﺎﯾﺪ ﺑﺎ ﻧﯿﺮﻭﯼ «ﺗﻘﻮﺍ»، ﺭﻭﺡ ﻭ ﺭﻭﺍﻥ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻣﻮﺍﻧﻊ ﮐﻤﺎﻝ (ﮔﻨﺎﻫﺎﻥ) ﺧﺎﻟﯽ ﻧﻤﻮﺩﻩ، ﺳﭙﺲ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻓﻀﺎﯾﻞ ﺍﺧﻼﻗﯽ ﺯﯾﻨﺖ ﺩﻫﺪ ﺗﺎ ﻧﻮﺭ ﺧﺪﺍ ﻭ ﺍﺭﺯﺵ ﻫﺎﯼ ﻣﻠﮑﻮﺗﯽ ﺩﺭ ﺳﺮﺍﺳﺮ ﻭﺟﻮﺩﺵ ﻣﺘﺠﻠّﯽ ﻭ ﺁﺷﮑﺎﺭ ﺷﺪﻩ، ﺑﻪ ﻫﺪﻑ ﺍﺻﻠﯽ ﺧﻠﻘﺖ؛ ﯾﻌﻨﯽ ﺑﻨﺪﮔﯽ ﺧﺪﺍ ﻭ ﻧﯿﻞ ﺑﻪ ﮐﻤﺎﻝ ﺍﺻﯿﻞ ﺍﻟﻬﯽ ﺩﺳﺖ ﯾﺎﺑﺪ.
نماینده منتخب مردم شهرستان های دشتی و تنگستان در مجلس یازدهم شورای اسلامی گفت: ﺑﺎ ﺍﯾﻦ ﺗﻮﺿﯿﺢ، ﻣﺸﺨّﺺ ﻣﯽ ﮔﺮﺩﺩ ﮐﻪ ﺣﻀﺮﺕ ﻋﺒﺎﺱ (ع) ﮐﻤﺎﻻﺕ ﻣﻌﻨﻮﯼ ﻭ ﺍﺑﻌﺎﺩ ﻭﺟﻮﺩﯼ ﺍﺵ ﻧﺎﺷﯽ ﺍﺯ ﺑﺮﺧﻮﺭﺩﺍﺭﯼ ﺍﺯ ﺍﺭﺯﺵ ﻫﺎﯼ ﻭﺍﻻﯼ ﺍﻧﺴﺎﻧﯽ ﻭ ﺩﻭﺭﯼ ﺍﺯ ﮔﻨﺎﻩ ﻭ ﮔﻨﺎﻫﮑﺎﺭﺍﻥ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻋﺒﻮﺩﯾﺖ ﺧﺎﻟﺼﺎﻧﻪ ﺍﻭ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺧﺪﺍ ﻭ ﺗﻮﺍﺿﻊ ﺩﺭ ﻣﻘﺎﺑﻞ ﺑﻨﺪﮔﺎﻥ ﺧﺎﺹّ ﺍﻟﻬﯽ؛ ﺍﺯ ﺟﻤﻠﻪ ﭘﺪﺭﺵ ﺍﻣﯿﺮﻣﺆﻣﻨﺎﻥ حضرت امام علی (ع) ﻭ ﺑﺮﺍﺩﺭﺍﻧﺶ ﺍﻣﺎﻡ ﺣﺴﻦ ﻭ ﺍﻣﺎﻡ ﺣﺴﯿﻦ (ع)؛ ﺑﺎﻋﺚ ﺭﺷﺪ ﻭ ﺑﺎﻟﻨﺪﮔﯽ ﺷﺨﺼﯿﺖ ﻣﻌﻨﻮﯼ ﻭ ﺭﺳﯿﺪﻥ ﺑﻪ ﮐﻤﺎﻻﺕ ﻭ ﺍﺭﺯﺵ ﻫﺎﯼ ﻭﺟﻮﺩﯼ ﺍﯾﺸﺎﻥ ﮔﺮﺩﯾﺪﻩ ﺍﺳﺖ.
وی اضافه کرد: ﺍﺑﻌﺎﺩ ﻭﺟﻮﺩﯼ ﺣﻀﺮﺕ ابوالفضل ﻋﺒﺎﺱ (ع) ﮐﻪ ﺑﺮﮔﺮﻓﺘﻪ ﺍﺯ ﺷﺨﺼﯿﺖ ﻭﺍﻻ ﻭ ﻣﻌﻨﻮﯼ ﻭ ﻋﻈﻤﺖ ﺍﺧﻼﻗﯽ ﺍﯾﺸﺎﻥ ﺑﻮﺩ، ﻋﺒﺎﺭﺗﻨﺪ ﺍﺯ؛ﻓﺪﺍﮐﺎﺭﯼ، ﺍﯾﺜﺎﺭ، ﻓﻀﯿﻠﺖ، ﺷﺠﺎﻋﺖ ﻭ ﺩﻟﯿﺮﯼ، ﺭﺷﺎﺩﺕ ﺟﺴﻤﯽ ﻭ ﺭﻭﺣﯽ، ﺯﻫﺪ ﻭ ﺗﻘﻮﺍﯼ ﺍﻟﻬﯽ، ﻓﺘﻮّﺕ ﻭ ﺟﻮﺍﻧﻤﺮﺩﯼ، ﮐﻪ ﻫﻤﻪ ﺁﻧﻬﺎ ﻧﺎﺷﯽ ﺍﺯ ﺑﺰﺭﮔﻮﺍﺭﯼ ﻭ ﺷﺎﯾﺴﺘﮕﯽ ﺣﻀﺮﺗﺶ ﺑﻮﺩ. ﻭ ﺑﺮ ﺍﯾﻦ ﺍﺳﺎﺱ ﻭ ﺑﻪ ﺩﻟﯿﻞ ﺑﺮﺧﻮﺭﺩﺍﺭﯼ ﺍﺯ ﻓﻀﺎﯾﻞ ﺑﯽ ﺷﻤﺎﺭ، ﻭﺟﻮﺩ ﺣﻀﺮﺕ ﻋﺒﺎﺱ بن علی (ع) ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮐﻨﯿﻪ ﻫﺎ ﻭ ﺍﻟﻘﺎﺏ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﭘﺴﻨﺪﯾﺪﻩ ﺍﯼ ﮔﺮﺩﯾﺪ ﮐﻪ ﻫﺮ ﮐﺪﺍﻡ، ﺑﯿﺎﻧﮕﺮ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺍﺑﻌﺎﺩ ﺩﺭﺧﺸﺎﻥ ﻭﺟﻮﺩﯼ ﻭ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﭘﺮﻧﻮﺭ پسر حضرت ام البنین (س) است.
تکامل فردی و اجتماعی در امور معنوی و اخلاقی هدف آفرینش انسان است
کرمی بر اهمیت و لزوم فقه و شریعت در نظام های اسلامی اشاره کرد و افزود: هدف از آفرینش انسان؛ تکامل فردی و اجتماعی در امور مادی، معنوی و اخلاقی است. و او برای رسیدن به کمال، احتیاج مبرم به قوانینی دارد که تمام جنبه های فوق را دارا باشد؛ از این رو خداوند برای هر امتی؛ شریعت و راه روشن و قوانینی مقرر فرموده«لِكُلٍّ جَعَلْنَا مِنكُمْ شِرْعَةً وَمِنْهَاجًا». و مجموعه قوانینی که به پیامبران بزرگ؛ همانند حضرت نوح (ع)، ابراهیم (ع)، موسی (ع)، عیسی (ع) و محمد صلوات الله علیه وحی شده؛ قانون و شریعت را تشکیل می دهد. همانطور که در ابتدای آیه سیزدهم سوره مبارکه شوری آمده است«شَرَعَ لَكُم مِّنَ الدِّينِ مَا وَصَّىٰ بِهِ نُوحًا وَالَّذِي أَوْحَيْنَا إِلَيْكَ وَمَا وَصَّيْنَا بِهِ إِبْرَاهِيمَ وَمُوسَىٰ وَعِيسَىٰ».
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه می توان فقه و شریعت اسلام را به چند دوره تقسیم نمود، خاطرنشان کرد: در عصر پیغمبر اسلام (ص) قرآن و سنت رسول خدا (ص) اساس تشریع بود و مردم مستقیما احکام را از خود پیامبر می شنیدند و سئوالات خود را از او می پرسیدند؛ در این عصر، چون پیغمبر خدا حضرت محمد مصطفی (ص) با منبع وحی ارتباط مستقیم داشت، احتیاجی به اجتهاد نبود. اما در عصر خلفا؛ بعد از رحلت پیامبر اسلام (ص) اصحاب به قرآن و سنت و احادیثی که از رسول گرامی اسلام (ص) شنیده بودند عمل می کردند و چون به مسائل جدید و مشکلی بر می خوردند و یا در تفسیر و معانی آیات و روایات اشکال و ابهامی بر ایشان روی می داد، به امیرالمومنین امام علی بن ابیطالب (ع) که اهل ذکر و باب علم پیغمبر صلوات الله علیه بود مراجعه می کردند. در این عصر؛ حدیث و سنت پیغمبر، مهم ترین اساس تشریع بعد از قرآن بود، چون در انتهای آیه هفتم سوره مبارکه حشر قرآن کریم آمده که«وَمَا آتَاكُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَمَا نَهَاكُمْ عَنْهُ فَانتَهُوا - ﻭ [ ﺍﺯ ﺍﻣﻮﺍﻝ ﻭ ﺍﺣﻜﺎم ﻭ ﻣﻌﺎﺭﻑ ﺩﻳﻨﻲ ] ﺁﻧﭽﻪ ﺭﺍ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﻋﻄﺎ ﻛﺮﺩ ﺑﮕﻴﺮﻳﺪ ﻭ ﺍﺯ ﺁﻧﭽﻪ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﻧﻬﻲ ﻛﺮﺩ، ﺑﺎﺯ ﺍﻳﺴﺘﻴﺪ».
اوضاع و شرایط پیشوایان دینی برای ابلاغ احکام الهی
نماینده منتخب مردم شهرستان های دشتی و تنگستان در مجلس یازدهم شورای اسلامی به تشریح اوضاع اجتماعی و تبلیغات دینی در عصر دومین پیشوای شیعیان تا عصر ششمین پیشوای شیعیان پرداخت و گفت: بعد از شهادت اولین پیشوای شیعیان حضرت امیرالمومنین امام علی (ع)؛ امام حسن مجتبی (ع) و امام حسین (ع) یکی پس از دیگری، مرجع حل و فصل احکام پیروان و شیعیان بودند، ولی متاسفانه در این دوران، حکومت اسلامی وضع اسفناکی داشت و ظلم و استبداد مجالی برای ابلاغ احکام الهی و دینی به مردم نمی داد، اولیای دین نیز به خاطر محدودیت هایی که داشتند، تنها برای پیروان و اطرافیان خود، احکام را بیان می نمودند. و همچنین در عصر چهارمین پیشوای شیعیان حضرت سید الساجدین امام زین العابدین (ع) با همه مشکلات و محدودیت ها و کنترل شدید حکومت غاصب وقت، در ضمن دعا و راز و نیاز با پروروگار، بسیاری از دقایق علوم و احکام الهی و مسائل تربیتی و اخلاقی را بیان می کردند. مجموعه این دعاها به صورت کتاب بسیار نفیسی به نام "صحیفه کامله سجادیه" در آمده است. و رساله ای هم از آن حضرت به جا مانده که به نام "رساله حقوق" معروف است.
پایه گذاری گسترده فقه شیعه در عصر امام صادق (ع)
وی ادامه داد: پنجمین پیشوای شیعیان حضرت باقرالعلوم (ع) پس از حضرت سجاد (ع)؛ به عنوان فرزند برومند چهارمین پیشوای شیعیان، به جای پدر عهده دار امر امامت گردید. در این عصر بر اثر انقلاب حسینی و شهادت حضرت و اقدامات امام سجاد (ع) از یک سوء، و شروع مخالفت بنی عباس با بنی امیه از سوی دیگر، زمینه مساعدی برای تعلیم و تربیت و آگاه ساختن مردم به قوانین و دستورات راستین اسلام فراهم گشت و حضرت امام محمد باقر (ع) به خوبی از این فرصت استفاده کردند و زمینه مساعدتری برای فرزند خود، حضرت امام صادق (ع) فراهم ساختند. و همچنین نیز در عصر ششمین پیشوای شیعیان حضرت امام جعفر صادق (ع) هرج و مرج امویان به اوج رسیده بود. حضرت این فرصت را غنیمت شمرده و به تبلیغ آیین پیامبر اسلام (ص) پرداخت و فقه شیعه را به طور گسترده پایه گذاری کرد. گفته می شود در حدود چهار هزار شاگرد از محضر پرفیضش استفاده می کردند و از گفته ها و درس های آن حضرت، قریب به چهارصد کتاب در رشته های مختلف تهیه نمودند.
قضاوت یکی از شئون فقیه است
نماینده منتخب یازدهمین دوره قوه مقننه از حوزه انتخابیه شهرستان های دشتی و تنگستان با اشاره به اینکه زعیم و ولی فقیه کسی است که عالم به سیاست های دینی و برقرار کننده عدالت اجتماعی در میان مردم است و طبق روایات؛ ولی فقیه وارث پیامبران و بهترین خلق خدا بعد از ائمه (ع) است و مجاری امور و احکام و دستورات، به دست او است، بیان کرد: قضاوت یکی از شئون فقیه است و او می تواند به خصومت ها و نزاع ها پایان دهد.
مهماتی برای قانون گذاران و کارشناسان حقوقی
وی دانستن مسائل مهم اصول فقه را که در فهم احکام شرعی موثر است برای قانون گذاران و کارشناسان حقوقی مهم برشمرد و عنوان کرد: عدالت خصلتی پایدار است که همواره شخص را به تقوا و ترک محرمات و انجام واجبات وا می دارد.
آموختن علوم کلیدی و دانش های استراتژیک نیازمند گزینش افراد است
کرمی در پایان با ابراز اینکه همه ما امانتداریم و متوجه باشیم که علوم کلیدی و دانش های استراتژیک را نباید به هر فردی آموخت، برای در اختیار گذاشتن اطلاعات مهم، باید افراد را گزینش کرد، تصریح کرد: مدیران و رهبران اجتماعی تمامی حوزه های خدمتی باید چنان در ایمان به هدف و آرمان خود؛ استوار و مطمئن باشند که انحراف افراد، نتواند ایشان را دچار تزلزل و سستی کند.
گفتگو از؛ حامد فکوری، خبرنگار خبرگزاری شبستان
نظر شما