هفته پژوهش فرصتی برای نشان دادن چهره‌های نخبه در بخش‌های پژوهشی است

استاندار خوزستان، هفته پژوهش را فرصتی برای نشان دادن چهره‌های نخبه در بخش‌های پژوهشی و دستاوردهای استان در این حوزه دانست.

به خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر سیدجعفر حجازی، استاندار خوزستان، در مراسمی به مناسبت هفته پژوهش در دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: در این هفته جوانان ما، به ‌عنوان نسلی که به دنبال فراگیری علم و دانش است، باید چهره به چهره با محققان ارتباط برقرار کنند و فراهم آوردن این زمینه ضروری می باشد.

 

وی افزود: در این چند ساله نمایشگاه دستاوردها در نقاط مختلف استان از جمله شهرستان‌ها برپا می‌شد و تأثیر این اقدام را در عزم و اراده دانش‌آموزان مشاهده کردیم، در چند سال اخیر جوانان ما توانستند در مدارس به خوبی با مقوله پژوهش و تحقیق آشنا شوند و انگیزه آنها برای مطالعه و تحقیق و پیشرفت بسیار ملموس بوده‌است.

 

وی تاکید کرد: مراکز علمی، دانشگاهی و اساتید و دانشجویان ما در استان با کارهایی که انجام می‌دهند، با دیگر نقاط کشور هم‌ترازی می‌کنند؛ عناوینی که در سال‌های اخیر در زمینه دستاوردهای مختلف به خوزستان داده شد، نشان می‌دهد که جایگاه استان جایگاهی ممتاز است.

 

حجازی بابیان اینکه علم اگر همراه با تقوا باشد، علمی خواهد بود که در خدمت بشریت قرار می‌گیرد و منجر به کاهش هزینه‌های بشر و آسایش بیشتر زندگی می شود، اضافه کرد: اگر علم با بی‌تقوایی همراه شد و در اختیار افرادی قرار گرفت تنها منفعت اقتصادی مد نظر قرار می گیرد و به نابودی جامعه کمک می‌کند.

 

وی تصریح کرد: آنچه که در جمهوری اسلامی ایران صورت می‌گیرد، در همان جهتی است که اسلام برای محققان در بخش حوزه و دانشگاه مقرر کرده، ما به دنبال علم و پیشرفتی هستیم که قرار است هزینه‌های بشر را کاهش دهد و به بشر خدمت کند و نه تنها ملت ایران، بلکه همه مردم کشورهای دیگر هم از آن استفاده مطلوبی داشته باشند.

 

وی اذعان داشت: استان خوزستان ظرفیت‌های بسیار بالایی دارد که ما هنوز به همه این ظرفیت‌ها نرسیده‌ایم؛ باید کارها و تحقیقات زیادی را در بسیاری از زمینه‌ها انجام دهیم که نیاز صنعت و توسعه استان خوزستان است و هم برای کاهش هزینه‌ها ضرورت دارد.

 

دکتر حسن مروتی، رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، نیز با اشاره به شعار هفته پژوهش امسال(اقتصاد دانش‌بنیان، پیشران جهاد اقتصادی)، عنوان کرد: اگر اقتصادی می‌خواهیم که باعث رونق در داخل کشور و رقابت‌ در سطح جهانی شود، چاره‌ای جز داشتن اقتصاد دانش‌بنیان نداریم.

 

وی با بیان اینکه ایران و ایرانی شایسته بهترین‌ها هستند و باید بتوانند زندگی به مراتب بهتری از لحاظ اقتصادی و اجتماعی داشته باشند، توضیح داد: همه آن لوازم و مقدماتی که باید یک کشور برای رشد، پیشرفت و دستیابی به عدالت گسترده داشته باشد، در ایران امروز ما در حد کامل خود وجود دارد.

 

وی ادامه داد: تمام مولفه‌های اساسی که زمینه‌ساز رشد و جهش اقتصادی می‌شود، در کشور ما وجود دارد. نیروی تحصیل‌کرده و نیروی ارزان‌کار، منابع عظیم انرژی و بازارهای گسترده تولید و مصرف، زمینه‌ای را فراهم کرده تا همه‌چیز آماده حرکتی جهادی به سمت پیشرفت اقتصادی باشد.

 

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، بیان کرد: این یک موقعیت ویژه تاریخی می باشد و هرگونه سستی و کاهلی برای دستیابی به چنین هدف والایی یقینا به ضرر ملت است؛ پس لازم است به اجماع اراده‌ها بیاندیشیم و اختلافات جزئی را برای نیل به آرمانی مقدس به کناری بگذاریم و بدانیم که جهاد اقتصادی که رهبر فرزانه انقلاب برای سال 90 مطرح فرمودند، با واردات گسترده کالاهای مصرفی سازگار نیست و نمی‌شود.

 

وی با بیان اینکه با مصرف‌گرایی و اسراف بیش از حد منابع، نمی‌ توان چنین هدف مهمی را محقق کرد بلکه تحقق جهاد اقتصادی به الزامات و ضروریاتی نیاز دارد، اظهار کرد: برنامه‌ریزی مناسب و استفاده از همه ظرفیت‌های فکری و اجرایی کشور می‌تواند تسریع کننده اهداف جهاد اقتصادی باشد اما باید به یاد داشت که جهاد اقتصادی نباید فقط بحث امروز و امسال ما باشد بلکه این جهاد را باید برای سال‌های بسیار در سرلوحه امور اجرایی کشور قرار داد.

 

وی بیان داشت: لازمه داشتن اقتصاد دانش‌بنیان این است که به حرفه‌ها و کارهایی توجه کنیم که به شکل جدی دانش‌ور باشند، علاوه بر اینکه طراحی اقتصاد باید مبتنی بر مطالعات علمی و بر پایه یافته‌های عملی باشد و این دانش را در داخل کشور توسعه دهیم و آن را به یک کسب و کار تبدیل کنیم.

 

مروتی، خاطر نشان کرد: ما هم‌اکنون از نظر پیشرفت‌های علمی و تولید دانش در وضعیت بسیار خوبی به سر می‌بریم؛ یکی از نمونه‌های بارز آن کنترل الکترونیک یکی از پیشرفته‌ترین هواپیماهای جاسوسی بدون سرنشین آمریکاست.

 

وی خاطر نشان کرد: در جهاد اقتصادی قرار نیست ایران چیزی شبیه به کشورهای در حال توسعه شود یا به تقلید یا کپی برخی صنایع یا تکنولوژی‌های مستعمل دیگران بپردازد، بلکه منظور ساخت جهادگونه ایران مبتنی بر الگوی پیشرفت ایرانی و اسلامی است.

 

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: الگوی توسعه ایرانی‌اسلامی یقینا دانش‌بنیان و مبتنی بر دستاوردهای علمی کشور است و جهاد اقتصادی نیز از این مسیر محقق می‌شود؛ رشد بی‌سابقه علمی ایران در این راه اصلی‌ترین ابزار کار و در واقع جهاد اقتصادی ایران باید مبتنی بر علم باشد.

 

وی افزود: اکنون زمان آن است که ایران قدرت عمل خود را در عرصه اقتصادی هم آشکار کند تا همه‌چیز رنگ و شکل تازه‌ای یابد و حرکتی جهادگونه در زمینه اقتصادی محقق شود، جهاد اقتصادی دانش‌بنیان حلال مشکلات ماست و باید تمام نگاه‌ها را بدان معطوف کرد، چون تسلط بر علم و کاربرد آن در اقتصاد می‌‌تواند به ساخت الگوی بومی پیشرفت منجر شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 91028

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha