خبرگزاری شبستان، گروه اجتماعی، هادی دهقانی: حالا دیگر تمام کشور به ویروس کووید ۱۹ آلوده شده است، خبری که چندان به مذاق مردم و مسئولین خوشایند نیست، ویروسی که در ابتدا حیرت جهانیان را به دلیل رفتار چینی ها و قرنطینه کردن شهر ووهان بر انگیخته بود و چرا که گفته می شد فقط ۳ درصد آمار مبتلایان، قربانی این بیماری می شدند و فوت می کردند، آنهم افرادی که پا به سن گذاشته و یا دارای بیماری بودند.
دنیا برای اولین بار روی دیگر سکه دیگر ایجاد کوریدورهای پروازی و ایرلاین های مختلف را که برای جابجایی حجم عظیمی از مردم را در نقاط مختلف دیده بود، دید، هیچگاه این تصور وجود نداشت که یک ویروس بتواند سوار پروازهای اقتصادی و ارزان قیمت و یا پروازهای چارتری شده و در زمان اندکی دنیا را آلوده کند.
هم اکنون کووید ۱۹ در مرحله پنومی جهانی است ، و سرنوشت سلامت در سرتاسر دنیا با آن گره خورده است و اگر تصمیم گیران راههایی برای برون رفت سریع از این حالت را پیدا نکنند، و مردم نیز از مقررات قرنطینه اطاعت نکنند، آینده آنهم آینده نزدیک چندان روشن و امیدوار کننده نیست.
کشورهایی مانند آمریکا، آلمان، انگلیس و ایتالیا با اختصاص بودجه های چند میلیارد دلاری به دنبال جلوگیری از شیوع گسترده این ویروس و کنترل آن هستند، اما قسمت تاریک ماجرا مربوط به کشورهایی است که نه از نظام سلامت قدرتمندی برخوردار هستند و نه اقتصادی دارند که بتواند به سرعت میلیونها دلار بودجه برای این بحران اختصاص دهند.
هر چند راهبردها در کشورهای مختلف متفاوت است ایران راهبرد فاصله اجتماعی را که هم اکنون به راهبرد فاصله فیزیکی تغییر یافته را انتخاب کرد تا بتواند از گسترش کرونا در بین مردم جلوگیری نماید و این امر باعث شده است تا جلوی گسترش سریع این بیماری گرفته شود، و بار اولیه از روی دوش کادر درمانی برداشته شود، هر چند در حال حاضر حدود ۴ هزار بیمار مبتلا به کرونا در شرایط سختی هستند و در حال مبارزه با این بیماری به سر می برند.
برخی استانها هم اکنون دارای شرایط بهتری هستند هر چند هیچ استانی در ایران عاری از این ویروس نیست ولی تهران به دلایل مختلف و با توجه به اینکه از جمعیت بالایی برخوردار می باشد دارای وضعیت شکننده و پیچیده ای می باشد و نیاز مند به کار گیری قوانین و مقررات سلبی بیشتری برای مهار این بیماری می باشد، امری که تاکنون تحقق نیافته و بیشر شدن تردد های غیر ضروری پس از پایان تعطیلات نوروزی زنگ خطر افزایش این همه گیری را در تهران به صدا در آورده است.
ترافیک امروز تهران نگران کننده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، «ایرج حریرچی» در ارتباط ویدیو کنفرانسی با خبرنگاران گفت: در استان هایی که روند ابتلا به بیماری کووید 19 زودتر آغاز شده بود، شاهد روند نزولی هستیم ولی متاسفانه برخی از استان ها که از لحاظ تعداد مرگ و میر و ابتلا روند بالایی دارند، استان هایی می باشند که روند ابتلا در آنها دیرتر شروع شد.
معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه تهران نقش کلیدی ارتباطی با سایر استان ها دارد و وجود هرگونه ویروس در آن باعث می شود تا به سایر استان ها و شهرها انتقال یابد، گفت: هنوز ما در مورد ویروس کرونا نگران هستیم و ترافیک امروز صبح سطح شهر تهران نگران کننده می باشد چرا که هر کسی می تواند ویروس را با خود به منزل و محل کار ببرد.
بازگشت ترافیک به خیابانهای تهران در حالی رخ داده است که سازمان جهانی بهداشت بر رعایت قرنطینه و پایان ندادن به آن به کشورهای درگیر این بیماری هشدار داده است و گفته پایان دادن به قرنطینه می تواند به گسترش بیشتر کرونا منجر شود.
«علیرضا زالی» فرمانده ستاد مقابله با کرونا در شهر تهران نیز با بیان اینکه در تهران هنوز در تب و تاب استمرار بیماری قرار داریم، اظهار کرد: آمار بیمارانی که روزانه در تهران به مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستانها مراجعه میکنند و بیمارانی که در بخشهای عادی و ویژه بستری میشوند نشان میدهد که شرایط ما هنوز به آن ثبات و پایداری مورد لزوم نرسیده است.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران افزود: مهمترین غفلتی که ممکن است در این شرایط رخ دهد این است که تصور کنیم بر این بحران توفق پیدا کردیم که این موضوع میتواند بسیار گمراه کننده و فریبنده باشد و اگر در این شرایط تصمیمات قاطعانه و کارآمد را بطور مستمر ادامه ندهیم ممکن است با شرایط بدتری مواجه شویم.
وی افزود: از اعمال طرح فاصلهگذاری اجتماعی با شرایط مطلوبی که مورد نظر ما بود بیش از چندروزی نمیگذرد و هنوز ما با تکانههای بازگشت مسافران نوروزی روبرو نشدیم. البته موضوع نهفتگی این بیماری نیز داستان را قامضتر میکند.
دکتر زالی با تاکید بر این که مطلقا نباید با شتابزدگی و عجله تصمیماتی اتخاذ کنیم که طرح مهم فاصلهگذاری اجتماعی را مخدوش کند، گفت: این که تصور کنیم به اوضاع کاملا مسلط شده و از ثبات کاری برخوردار هستیم و زودرس و با شتابزدگی این طرح را تحت شعاع قرار دهیم در واقع یک اشتباه بزرگ راهبردی است.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران افزود: اگر تصمیماتی اتخاذ کنیم که با راهبرد ماندن در منزل در تناقض باشد مردم سردرگم میشوند. به نظرم الان خیلی زود است که بخواهیم تصمیماتی بگیریم که طرح فاصله گذاری اجتماعی را دچار اختلال کند هنوز زمان لازم است و باید در انتظار تکانههای بعدی باشیم. موضوع بازگشت مسافران نوروزی و افرادی که در مقطع زمانی فعلی دچار بیماری هستند اما دوره نهفتگی آنان به پایان نرسیده، از جمله این موارد است.
هرچند حدود ۸۰ درصد مردم به درستی خود را در منزل قرنطینه کردند و حتی روز سیزده بدر همه ایرانی ها در منزل ماندند تا ریشه این بیماری را بخشکانند و زنجیره ابتلا به آن را قطع کنند ولی افرادی که در ایام نوروز به مسافرت رفتند و الان نیز در خیابانهای تهران جولان می دهند باعث می شوند تا زحمت مدافعان سلامت برای مبارزه با این بیماری اثر بخش نباشد.
جریمه شدن نزدیک به ۳۰ هزار خودرو که سفر غیر ضروری در ایام عید داشته اند بیانگر این است که باید با اقدامات تنبیهی و سخت تر با افرادی که با جان سایر هموطنان بازی می کنند باید برخورد شود وگرنه کرونا همچنان در این کشور قربانی می گیرد.
نظر شما