پیروی از ولایت، شناسنامه افراد در دنیا و قیامت است

یک استاد حوزه علمیه با بیان اینکه مناجات شعبانیه سرشار از اصرار و ضجه‌های یک فقیر به محضر خداوند متعال به عنوان غنی مطلق است، گفت: در عالم قیامت پیروی از ولایت، شناسنامه افراد است، در دنیا نیز این ولایت و محبت، معرفی‌نامه افراد است.

به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام والمسلمین «علیرضا پناهیان» در جلسه درس اخلاق مجازی به سخنرانی پرداخته و گفت: امروز در شرایط قرنطینه فرصت مطالعه و قرائت دعا برای ما بیشتر شده است.

 

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: از فرصت پیش آمده برای آشنایی با معانی و شرح دعای مناجات شعبانیه استفاده کنید.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه مناجات شعبانیه با صلوات و درود بر پیامبراسلام(ص) و اهل بیت(ع) شروع می‌شود، تصریح کرد: بر اساس روایات رسیده از ائمه معصومین(ع) باید دعا را با صلوات آغاز کرد؛ مناجات شعبانیه هم با صلوات آغاز شده است.

 

وی ادامه داد: علت آغاز کردن دعا با صلوات این است که ولایت اهل‌بیت(ع) برای خداوند متعال دارای اهمیت است و هر کس با یاد ائمه معصومین(ع) دعای خود را آغاز کند خداوند دعای او را شنیده و پاسخ می‌دهد.

 

این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه در عالم قیامت پیروی از ولایت، شناسنامه افراد است، اظهار کرد: پیروی و تبعیت از ولایت اهل‌بیت(ع) در دنیا نیز معرفی‌نامه‌ای است که باید نشان داده شود بر همین اساس صلوات در آغاز دعا نوعی معرفی‌نامه است که در مناجات شعبانیه نیز مشاهده می‌شود.

 

تولیت مدرسه علمیه دارالحکمه ادامه داد: هر کس این معرفی‌نامه را عشق و محبت به خداوند متعال نشان دهد و صلوات لقلقه زبان او نباشد مسیر برای اجابت دعای او فراهم می‌شود.

 

وی درباره اولین فراز مناجات شعبانیه، بیان کرد: امیرمومنان امام علی(ع)‌ در نخستین فراز دعای مناجات شعبانیه بدون مقدمه می فرمایند «وَ اسْمَعْ دُعَائِي إِذَا دَعَوْتُكَ وَ اسْمَعْ نِدَائِي إِذَا نَادَيْتُكَ وَ أَقْبلْ عَلَيَّ إِذَا نَاجَيْتُكَ»، در این فراز از دعای مناجات شعبانیه گویا دعاکننده دیگر طاقت ندارد و می‌خواهد ناله بزند نزد خداوندی که منتظر شنیدن سخن بنده خود است.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین پناهیان درباره فراز دیگری از مناجات شعبانیه که بیان می کند: «فَقَدْ هَرَبْتُ إِلَيْكَ وَ وَقَفْتُ بَيْنَ يَدَيْكَ مُسْتَكِينا لَكَ مُتَضَرِّعا إِلَيْكَ رَاجِيا لِمَا لَدَيْكَ ثَوَابِي» ابراز کرد: در این فراز انسان با فرار به سوی خداوند گویا وجود کوچک خود را در پناه قدرت بزرگی قرار داده است.

 

این استاد حوزه علمیه ادامه داد: در مناجات شعبانیه چیزی جز انواع تضرع وجود ندارد، این دعا ترجمان ناله‌های امیرمومنان امام علی(ع) از اعماق وجود ایشان است که خود را مقابل خداوند متعال به شدت دست خالی معرفی کرده است، این دعا پر از التماس، اصرار و زجه‌های یک فقیر به محضر خداوند متعال به عنوان غنی مطلق است.

 

وی با بیان اینکه مناجات شعبانیه چیزی فراتر از یک دعا است، خاطرنشان کرد: آنان که با عشق خداوند متعال و اهل‌بیت(ع) مانوس شوند کلمه عشق را برای هیچ چیز دیگری استفاده نمی‌کنند.

 

کد خبر 909663

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha