خبرگزاری شبستان _ رشت، سمیه بشارتی؛ هر ساله در ایام نوروز ستاد سفر استان گیلان فعال و در حال ارائه خدمات به مسافران نوروزی بود که این استان را مقصد گردشگری خود قرار می دادند اما در آستانه سال جدید شاهد حضور مهمانی ناخوانده به نام کووید۱۹ یا کرونا ویروس شد، بیماری منحوسی که به سرعت کشورها را درنوردید و به تبع آن در ایران اسلامی و گیلان نیز شیوع یافت. ویروسی که بسیاری از خانوادهها را داغدار کرد و حال بهجای ستاد سفر در گیلان از اوایل اسفند ستاد مقابله با کرونا تشکیل شد.
با شیوع گسترده این بیماری در استان همه پای کار آمدند؛ بسیج، سپاه، تبلیغات اسلامی، ارتش و دیگر نهادهای دولتی در کنار مردم قرار گرفته و در این شرایط حاد کادر درمان را تنها نگذاشتند و پا به پای سفیدپوشان سلامت در ریشه کنی این ویروس منحوس تلاش کردند تا شاهد اتحاد ملت ایران که تجلی وحدت و همدلی مردم در دوران هشت سال دفاع مقدس است ، باشیم با این تفاوت که امروز سنگرهای مبارزه تغییر کرده و مقابله با دشمنی است که سلامت مردم را هدف قرار داده است.
در این بحران به سرعت محورهای عملیاتی در جنگ با کرونا ویروس توسط نیروهای امنیتی و نظامی ودیگر ارگان های دولتی، مردمی و سلامت مشخص شد و هریک به نوعی وارد میدان شدند.
*مردان بی ادعا سبز پوش سپاه تا شکست کامل در کنار مردم و کادر درمان هستند
سردار «محمد عبد الله پور» در گفت وگویی اظهار کرد: با شنیدن ورود کرونا ویروس به استان و خستگی کادر درمان عملیات های بسیج و سپاه در اسرع وقت مشخص شد.
فرمانده سپاه قدس گیلان با بیان اینکه ۱۱ هزار و ۲۳۵ بسیجی گیلان با همکاری گروه های جهادی در بخش های مختلف از جمله طرح غربالگری فعال شدند، گفت: همچنین در این بحران بیش از ۱۷ هزار بسیجی استان نیز برای خدمات رسانی به مردم ساماندهی شدند.
وی اذعان کرد: هشت درمانگاه سپاه قدس گیلان برای کمک به کادر درمان و سلامت اختصاص یافت و بیش از ۱۲۰ پزشک و پرستار از سوی نیروهای زمینی سپاه در بیمارستان ها و مراکز درمانی فعال شدند.
عبدالله پور به فعالیت ۳۰۰ کارگاه تولیدی ماسک و سایر اقلام بهداشتی اشاره کرد و افزود: نیروهای بسیجی در سراسر استان در این کارگاه ها مشغول تولید ماسک و اقلام بهداشتی هستند.
فرمانده سپاه قدس گیلان به راه اندازی بیمارستان صحرایی اشاره و تصریح کرد: با حجم زیاد مراجعه کننده به مرکز درمانی کرونا ویروس بیمارستان رازی رشت، در این مرکز توسط سپاه بیمارستان صحرایی با ظرفیت ۱۲۰ تخت راه اندازی شد.
عبدالله پور به فعالیت گردان امام حسین (ع) و لشکر ۱۶ قدس پرداخت و خاطرنشان کرد: تجهیزات نظامی و ماشین آلات لشکر ۱۶قدس گیلان با بکارگیری تجهیزات و ماشین آلات به گندزدایی معابر، خیابان ها و مکان های عمومی پرداختند.
وی با تاکید بر اینکه تا شکست کامل این ویروس منحوس در کنار مردم و کادر درمان هستیم، اظهار کرد: از همه توان سپاه قدس گیلان برای مقابله با کرونا ویروس بهره گرفته می شود و اکنون نیز اکثر نیروهای این نهاد در حال خدمات رسانی در بیمارستان های استان و توزیع و تولید اقلام بهداشتی هستند.
اینجا کسی نگاه نمی کند درجه و پست سازمانی اش چیست. همه آمدند یکدل و یکرنگ شدند تا در این بحران نفسهای تنگ شده را با نگاه و دستان گیرایشان به حیات دوباره امیدوار کنند. هر کس از هر قشری تلاش می کند تا امید به زندگی را پررنگ کند، روحانیان وطلاب نیز وارد میدان شدند تا بتوانند با تقویت آموزه های دینی اراده مردم در مقابله با کرونا را مصمم کرده و ناامیدی از جامعه بزدایند.
*فعالیت ۱۰۰گروه جهادی تبلیغات اسلامی گیلان
حجت الاسلام« سعید مهدوی» با بیان اینکه روحانیون در اوایل انقلاب و بعد از آن در دوران هشت سال دفاع مقدس در کنار مردم و نیروهای امنیتی در پشت جبهه حضور داشتند گفت: با بحران کرونا ویروس بیش از ۲۰۰ روحانی پای کار آمدند. روحانیان با حضور در بیمارستان ها و فعالیت در گروه های جهادی با همکاری دیگر تشکل های مردمی و دولتی فعال شدند.
رییس سازمان تبلیغات اسلامی گیلان با بیان اینکه آرامش در برابر بحران ها مدیریت و کارایی را افزایش و مقابله را سهل تر خواهد کرد ادامه داد:۱۰۰ گروه جهادی با همکاری اداره کل در تهیه، تولید و توزیع اقلام بهداشتی و ضد عفونی مساجد و دیگر مکان های مورد نیاز فعال شدند.
وی با تاکید براینکه مردم به توصیه های بهداشتی توجه کنند افزود: در این شرایط بحرانی از همه خواهشمندیم در منزل مانده و به جز از موارد اضطرار از منزل خارج نشده تا شاهد اتمام این وضعیت در استان باشیم.
در دیگر سو، شاهد شناسایی افرادی که از لحاظ معیشتی با ورود این بیماری بیکار شدند و توزیع بسته های معیشتی که شامل روغن ، رب ، برنج و حبوبات بود بین نیازمندان استان با همکاری سپاه و هلال احمر و خیرین گیلان هستیم، این نشان از همدلی و همنوع دوستی است اتحادی که هیچ احدی نمی توانند با حرفای گزافشان زنجیره به هم گسسته ملت ایران را جدا کنند ملتی که بارها در سختی ها و بحران ها نشان داده اند همواره در کنار همخواهند بود.
در دیگر سو، شاهد حضور خودجوش مردمی و خیرین در قالب گروههای جهادی هستیم. گروه هایی که با بهره گیری از ظرفیت مردمی وارد میدان شده و نیازمندان را در هیاهوی ضدعفونی کردن معابر و منازل در مقابله با کرونا ویروس فراموش نکردند. توزیع بستههای معیشتی بین نیازمندان و تولید و توزیع اقلام بهداشتی از فعالیتهای است که عموم مردم، پیر و جوان با همدلی در کنار دیگر دستگاههای اجرایی انجام داده تا بار دیگر اتحاد بی پایان ملت ایران را به نمایش بگذارند.
*فعالیت پویش های فرهنگی قرارگاه مردمی سلامت در گیلان
حجت الاسلام «مجتبی پور یوسفی» به اتحاد و وحدت ملت اشاره و در گفت وگو با خبرنگار شبستان اتحاد و وحدت ملت ایران را ستودنی اهلام کرد و گفت: جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی گیلان در همان روزهای نخست بحران کووید ۱۹با فراخوانی گروه ها و کانون ها و هیات های مذهبی اقدام به تشکیل قرارگاه مردمی مدافعان سلامت کرده و قرارگاه های فعالیت در ۱۶ شهرستان استان مشخص شد.
دبیر جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلامی گیلان با بیان اینکه حدود یکصد گروه جهادی در استان گیلان اقدام به کمک رسانی و ضدعفونی معابر و تولید ماسک توسط جوان های پویایی این جبهه کرده اند ادامه داد: ضدعفونی معابر و اماکن تجاری محله، تهیه و تولید ماسک و مواد ضدعفونی رایگان و تحویل آنهابه افراد محل، شناسایی نیازمندان محله و رساند بسته های غذایی به افراد، شناسایی افراد بیمار و مراقبت از آنها وبررسی قیمت فروشگاه محلی برای مراقبت از احتکار و گرانفروشی از اهم فعالیت های هر مسئول در شهرستان های استان بود.
حجت الاسلام پور یوسفی از راهاندازی حدود ۸۰ کارگاه تولید ماسک رایگان توسط جبهه مردمی و فعالان فرهنگی خبر داد و بیان کرد: همه هزینه های این فعالیتها با کمک خیرین محلی و بهصورت کاملا مردمی توسط افراد و مجموعه های فرهنگی تهیه شده است و تمامی زحمات و فعالیت ها با همکاری جهادگران گیلان پیگیری شده است.
وی به پویش های فرهنگی قرارگاه مردمی سلامت پرداخت و اضافه کرد: پویش هر هیات یک پایگاه سلامت برای ضدعفونی معابر، پویش خودسازی در خانه مخصوص نوجوانان و جوانان، پویش مطالعه و مسابقه بیانیه گام دوم انقلاب مخصوص دانش آموزان مدارس و پویش سلفی خدمت مخصوص جهادگران فرهنگی در عرصه مقابله با بیماری کرونا از اهم فعالیت های پویش های فرهنگی قرار گاه مردمی سلامت در استان بود که در این راستا فعال شد.
این وحدت، اتحاد و قدرت ایمان ملت سلحشور ایران بود که توانست در دوران هشت سال دفاع مقدس بدون تجهیزات نظامی در برابر دشمن بعثی بایستد، زنان و مردانی که تا آخرین قطره خون ایستادند و نگذاشتند تا یک وجب از خاک وطن به دست بیگانگان افتد.
امروز نیز همه آمدند، فرقی نمیکند نیروهای نظامی، انتظامی، نیروهای مذهبی و مردمی. از ایثار و جانفشانی کادر درمان گرفته تا بخشش و اهدا کمکهای میلیونی ورزشکاران و خیرین و پشتیبانی مردم از جبهه سلامت، همه کنار هم ایستادند تا به مانند دوران دفاع مقدس پیروز میدان باشند.
ایثار و فداکاری تا ریشهکنی این بیماری منحوس ادامه دارد. سرفه های که این روزها گلوی ایران را فشرد هرگز نخواهد توانست وحدت و همدلی این مرز و بوم را بفشارد.
نظر شما