خبرگزاری شبستان /کرمان جنوبی
جنوب استان کرمان شامل 6 شهرستان جیرفت،کهنوج، منوجان ،قلعه گنج ، رودبار و عنبر آباد است که یکی از منحصربه فردترین مناطق برای کشت محصولات کشاورزی مختلف است و با تولید خارج از فصل بسیار ی محصولات در تعادل بازار کشور در فصول سرد نقش بسیار مهمی دارد.
اقتصاد این منطقه نیز وابسطه به کشاورزی است که متاسفانه ،علیرغم پتانسیل های مختلف رضایت مردم و فارغ اتحصیلان این بخش فراهم نیست ؛عدم ساماندهی بازارهای فروش محصولات کشاورزی ،کمبود امکانات در جهت صادرات محصولات ،عدم وجود پایانه های سریع چون فرودگاه برای انتقال محصولات به بازار های مصرف ، ،عدم وجود کارخانه هاو صنایع تبدیلی؛ همه این ها دلایل انگشت شماری از دلایل ور شکستگی و بعضأ دلسردی کشاورزان قطب مهم کشاورزی کشور در جنوب استان کرمان است.
عدم تعهد دولت در به کارگیری نیرو های فارغ التحصیل در بخش های مختلف کشاورزی علی رغم نیاز منطقه ،سر خوردگی و سرگردانی هزاران فارغ التحصیل و دانشجوی بخش کشاورزی را به دنبال داشته است.
شاید وجود پتانسیل های آب و خاک در این منطقه و دانشکده های کشاورزی، سبب ترغیب دانشجویان برای تحصیل در رشته های کشاورزی بوده است، دانشجویانی که با امید استفاده از دانش نوین خود امروز و پس از فارغ التحصیلی نا امید از درس و دانشگاه به شغل های کاذب روی آورده اند.
از چند سال گذشته سازمان جهاد کشاورزی تحت عنوان طرح های مختلف گندم، ذرت، حفظ نباتات، کلزا و ... به صورت هر سال چند ماه، تعداد اندکی از این نیرو ها را با حقوق محدود و بعضأ بدون بیمه به کار می گرفت ،اما این طرح ها فقط برای آمار و ارقام سازمان ها و نهاد ها مفید بود و آمار بیکاران را به طور مقطعی پایین می آورد و حقوق ناظران بیش از مخارج شخصی برای حضور در مزرعه، مالیات و عوارض کسر شده از حقوق پایه نمی شد.
بیش از 2هزار نفر بیکاران عضو نظام مهندسی در جنو ب کرمان
مهندس احمدی، رئیس نظام مهندسی کشاورزی جیرفت، تعداد اعضای نظام مهندسی را که جویای کار می باشند بیش از 2 هزار نفر اعلام کرد ؛که البته همه اذعان دارند که این فقط آمار اعضاست و هرسال صد ها نفر در گرایش های مختلف به این تعداد اضافه می شود که به دلیل آگاهی از سرنوشت سایر فارغ التحصیلان به عضویت در نظام در نمی آیند.
روز گذشته هیئتی ماالزیایی با هدف سرمایه گذاری از این گلخانه طبییعی ایران بازدید داشتند، فرماندار جیرفت در حاشیه دیدار رئیس فدراسیون صنایع و تولید کنندگان ایالت کداح مالزی، اظهار داشت: آثار به دست آمده در جیرفت نشان از تمدن هفت هزار ساله دارد،که مقطعی از تاریخ را تحت الشعاع قرار داده است.
وی یادآور شد:جیرفت یک شهر تمام عیار دانشگاهی است که تعداد 20 هزار دانشجو در حال تحصیل و 40 هزار نفر فارغ التحصیل شده اند.
غنچه پور گفت: همه آیتم های لازم برای سرمایه گذاری به اضافه نیروهای آموزش دیده در جنوب و جیرفت فراهم است و در بحث امنیت به عنوان زیر بنای سرمایه گذاری ،توسط دولت تضمین می شود که در این خصوص هیچگونه مشکلی وجود ندارد.
جنوب استان کرمان در 10 محصول رتبه اول را در سطح کشور دارد
مهندس مجید درینی، رئیس سازمان کشاورزی جنوب کرمان نیز در حاشیه بازدید سرمایه گذاران مرتبط با بخش کشاورزی، گفت: جنوب کرمان 85 محصول زارعی و باغی دارد، که سالیانه چهار میلیون تُن محصول تولید می شود، که چهار درصد تولیدات کل کشور می باشد و هم چنین در تولید 10 محصول رتبه اول در سطح کشور را داراست.
وی گفت: اکثر محصولات تولید در جنوب کرمان خارج از فصل می باشند، که با کاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی محصولات سالمی هستند.
دکتر حمید الدین، رئیس فدراسیون صنایع و تولید کنند گان ایالت کداح مالزی در سفر یک روزه خود به جنوب کرمان برای بررسی زمینه های سرمایه گذاری در بخش کشاورزی گفت: حضور بنده و همکارانم در شهر شما باعث افتخار است و از اینکه تصمیم بر این شد، با محصولات کشاورزی این منطقه آشنا شویم، خوشحالم.
وی افزود: تنها در ایالت کالیفرنیا نظیر این مجموعه گلخانه ای دیده ام که باز هم در انواع گونه ها و استفاده از آبیاری قطره ای و... متمایز می باشند.
دکتر حمید الدین تصریح کرد: سفر ما در قالب یک گروه 12 نفره به استان کرمان است، که به دلیل تراکم کاری بنده به عنوان نماینده رئیس فدراسیون صنایع و تولیدکننده گان مالزی برای آشنایی با محصولات و زمینه های سرمایه گذاری به جیرفت آمدم.
وی افزود:سیاست دولت مالزی بر این است، که با کشورهای مسلمان مراودات تجاری داشته باشیم و محصولات کشاورزی سومین موضوع در بحث تجارت مالزی به شمار می آیند و شما نیز باید خودتان را عرضه و معرفی کنید.
وی یادآور شد: این بازدید باعث شده که چشم ما نیز نسبت به محصولات کشاورزی جیرفت باز شود و زمینه های سرمایه گذاری نیز به خوبی فراهم است و دولت های می توانند با هم کار کنند.
پایان پیام/.
نظر شما