دولت برای تبعات اقتصادی کرونا بر کسب‌وکارها و معیشت مردم برنامه‌ریزی و راهکارهای روشن دارد

معاون اول رییس جمهوری با اشاره به گزارش‌های استاندار و مسئولین استان قم مبنی بر کاهش روند ابتلا به کرونا و میزان بستری‌ها گفت: دولت برای تبعات اقتصادی کرونا بر کسب‌وکارها و معیشت مردم برنامه‌ریزی و راهکارهای روشن دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، «اسحاق جهانگیری» عصر امروز (چهارشنبه ۶ فروردین) در جلسه ای که از طریق ویدئوکنفرانس با استاندار و مسئولین بهداشت و درمان استان قم انجام شد ضمن تبریک سال جدید و اعیاد خجسته ماه شعبان اظهار داشت: قرار بود روز سه شنبه سفری به استان قم داشته باشم تا تصمیمات لازم را اتخاذ کنیم اما دست اندرکاران وزارت بهداشت این سفر را به مصلحت ندانستند و این توفیق از ما سلب شد.


معاون اول رییس جمهوری با قدردانی از مراجع بزرگوار تقلید که با رهنمودها و نظرات ارشادی خود زمینه و بسترهای لازم را برای اتخاذ برخی تصمیمات مهم و کلیدی فراهم کردند گفت: از تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) و علمای روشن بین و حوزه های علمیه قم به خاطر همراهی برای کاهش اجتماعات و گردهمایی ها قدردانی می کنیم.

 

وی افزود: یکی از دغدغه های اصلی در خصوص گسترش بیماری کرونا اجتماعات مردمی بود چرا که این ویروس نوظهور از سرعت شیوع بسیار بالایی برخوردار است و مهمترین راه مقابله با آن کاهش اجتماعات و قطع زنجیره انتشار ویروس است.


دکتر جهانگیری ادامه داد: علما و مراجع بزرگوار کشور نشان دادند که سلامت مردم کشور برای آنها بسیار مهم است و با تدبیر و عقلانیت در این زمینه راهگشایی کردند.

معاون اول رییس جمهور در ادامه از کادر درمانی و پرسنل بهداشت و درمان استان قم نیز قدردانی کرد و افزود: این عزیزان در خط مقدم مقابله با بیماری کرونا هستند و به خصوص در استان قم که اولین استان در ابتلا به کرونا بود، کادر درمانی از جان خود مایه گذاشتند و زحمات فراوانی را متحمل شدند.

جهانگیری ابتلای رییس دانشگاه علوم پزشکی قم به ویروس کرونا را نشان از حضور مدیران بهداشت و درمان استان با تمام ظرفیت در صحنه مقابله با ویروس کرونا دانست و افزود: بر اساس گزارش ها، رییس بیمارستان فرقانی قم در روزهای نخست که امکانات به اندازه کافی نبود، با ماسک معمولی بر بالین بیماران مبتلا به کرونا حاضر می شد و اعلام کرده بود چون ماسک ان 95 برای همه پرسنل بیمارستان وجود ندارد من نیز از ماسک معمولی استفاده می کنم.

معاون اول رییس جمهور اضافه کرد: ایثار و از خود گذشتگی کادر درمانی و خدمات پرسنل بهداشت و درمان کشور در تاریخ ایران ماندگار خواهد شد.

جهانگیری از استاندار، مدیران استان، نیروهای مسلح، شهرداری و دستگاه های مختلف استان قم نیز به خاطر تلاش ها و اقدامات صورت گرفته قدردانی کرد و گفت: بعد از دوران دفاع مقدس بالاترین میزان همدلی، هماهنگی و همراهی میان تمامی دستگاه ها و بخش ها را در مبارزه با پدیده کرونا مشاهده کردیم چرا که تمام نهادهای حاکمیتی، نیروهای مسلح، نهادهای مدنی، شهروندان، دولت، علما و مراجع، صدا و سیما و دستگاه های اجرایی همه پای کار آمدند و دستاوردهای بسیار خوبی نیز حاصل شد.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه بخش وسیعی از مردم کشور به توصیه ها دستورالعمل ها مبنی بر ماندن در خانه پاسخ مثبت دادند اما عده اندکی توجه کافی نکردند و وقتی که اعلام می شود باید از ترددهای غیرضروری پرهیز شود، تصور می کنند که دید و بازدیدها ضروری هستند.

جهانگیری افزود: در شرایطی که هیچ سفر و اجتماعی باارزش تر از سفر به مشهد مقدس و حضور در حرم امام رضا (ع) نیست، اما وقتی که حرم ها و اماکن مقدس در کشور بسته می شوند این یعنی امروز زمان دید و بازدید نیست بلکه زمان در خانه ماندن است.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به برنامه ریزی ها و اقدامات دولت برای کاهش ترددها گفت: دولت از دهم اسفند ماه دانشگاه ها و آموزش و پرورش را که تقریباً حدود 50 درصد کادر دولت هستند، تعطیل کرد. برای سایر دستگاه های اجرایی نیز اعلام شده که می توانند دورکاری کنند و حضور سایر افراد حداکثر یک سوم باشد.


جهانگیری ادامه داد: البته از بخش دیگری از کارکنان دستگاه های اجرایی نظیر بخش بهداشت و درمان و کارکنان دستگاه هایی که با تأمین نیازهای ضروری مردم سر و کار دارند نیز خواسته شده که با تمام ظرفیت پای کار باشند و به خدمت رسانی به مردم ادامه دهند.

معاون اول رییس جمهور همچنین از سیاست جدید دولت برای اعمال محدودیت و سخت گیری های بیشتر خبر داد و گفت: این تصمیم در راستای کنترل مسافرت ها و کاهش رفت و آمدها در قالب مجموعه ای از سیاست ها و باید و نبایدها از سوی وزیر کشور اعلام خواهد شد.

جهانگیری با تأکید بر اینکه مردم هر چقدر که در زمینه کاهش تردد و پرهیز از حضور در اجتماع همکاری بیشتری داشته باشند، زمان ماندگاری ویروس در کشور کوتاه خواهد شد، اظهار داشت: به دلیل آنکه سلامت مردم مهمترین اولویت دولت است، تمرکز اصلی برای کاهش سرایت و شیوع ویروس کرونا معطوف شده و تبعات اقتصادی و اجتماعی در اولویت بعدی مدنظر است.

معاون اول رییس جمهور ادامه داد: در مرحله بعدی با توجه به آثار و تبعات اقتصادی ویروس کرونا بر اقتصاد، کسب و کارها و معیشت مردم، همه استانداران و مدیران کشور باید برای این موضوع وقت بگذارند و ستاد اقتصادی دولت نیز راهکارهای روشن و برنامه ریزی های دقیقی را برای جبران این آسیب ها اجرا خواهد کرد.

جهانگیری با اشاره به افزایش میزان تولید اقلام بهداشتی در کشور و نیز واردات این گونه اقلام که به صورت مستمر در حال اجرا است اظهار امیدوار کرد: در روزهای آینده شاهد رفع کمبودها و نیازهای اقلام بهداشتی و درمانی باشیم.

در این جلسه که نمایندگان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، راه و شهرسازی، سازمان برنامه و بودجه و مدیرعامل سازمان حمایت مصرف کنندگان نیز حضور داشتند، استاندار قم از طریق ویدئو کنفرانس گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای مقابله با کرونا ارائه کرد و گفت: از 30 بهمن که دو مورد مبتلا به کرونا در این استان مشاهده شد، بلافاصله جلسات ستاد بحران استان تشکیل و این جلسات در طول این مدت هر روز برگزار شده است.

وی با بیان این که در استان قم علاوه بر ظرفیت های استانی، ظرفیت های سازمان های مردم نهاد و مجمع خیرین سلامت نیز پای کار آمده اند، افزود: خوشبختانه سیر صعودی ابتلا به کرونا کنترل شده و شاهد کاهش میزان بستری نسبت به روزهای گذشته هستیم.

بهرام سرمست با اشاره به تعطیلی اماکن مذهبی، بازار و کسب و کارهای غیرضروری خاطرنشان کرد: روند بازگشت زائرین اتباع خارجی از استان قم به کشورهایشان ساماندهی شده و به تدریج در حال انجام است.
استاندار قم افزود: تلاش کرده ایم که تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم و در همین راستا تعدادی از بیمارستان های نیمه کاره تکمیل و زیرساخت های لازم فراهم شده است.

در این جلسه رییس دانشگاه علوم پزشکی قم، رییس بیمارستان شهید بهشتی قم و رییس بیمارستان فرقانی قم نیز هر کدام گزارشی از تعداد بیمارهای بستری، تعداد افراد بهبود یافته و ترخیص شده و تعداد جانباختگان ارائه کردند و به تشریح نیازها و دغدغه های موجود برای مدیریت و کنترل هر چه بهتر بیماری پرداختند./

کد خبر 908940

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha