مجلس قوانینی را که برای جهش تولید لازم است را تصویب کند

موسوی لارگانی با بیان اینکه مجلس باید قوانینی را که برای جهش تولید لازم است را تصویب کند گفت: مجلس باید برخی مشکلات قانونی در حوزه بانک‌ها،گمرک،کسب و کار و مسائل دیگری که بر سر راه جهش تولید هستند را برطرف کند.

خبرگزاری شبستان - گروه سیاسی - مریم رضازاده: طی چند سال گذشته مقام معظم رهبری شعار سال را بنا به ضرورت مسائل اقتصادی تعیین کردند، لزوم توجه به تولیدات داخلی و عدم واردات کالاهای  که مشابه داخلی دارند، عدم وابستگی به صادرات نفت و صادرات کالاهای غیر نفتی کلید واژه های است که رهبری دراکثر سخنرانی هایشان بر آن برای رونق اقتصاد داخلی بر آن تاکید داشتند. سال ۹۹ بنا به تشخیص رهبری سال جهش تولید نامگذاری شد در همین رابطه گفت گویی با «سید ناصر موسوی لارگانی»، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی داشته ایم که در ذیل آمده است.


۱.ضرورت نامگذاری چندسال اخیر در رابطه با مسائل مربوط به تولید توسط مقام معظم رهبری چیست؟


شعار سال ۹۹در راستای شعار سال۹۵،۹۶و۹۸است چندین سال است که مقام معظم رهبری شعار سال را با مباحث اقتصادی و تکیه بر داشته های خودمان و حمایت از تولید ملی و تولیدات داخلی طراحی کرده اند،وقتی مقام معظم رهبری می فرمایند حمایت از کالای ایرانی ،رونق تولید و جهش تولید همه یک مضمون دارد و یک موضوع را پیگیری می کند و آن این است که ما برای اینکه وابستگی هایمان را به کشورهای دیگر کم کنیم کمر همت ببندیم تا تحریم ها،زورگویی ها و ظلم های استکبار جهانی و هم پیمانان آنها نتواند کشور ما را تحت فشار قرار دهد و ما را وادار به قبول ذلت کند.


سرمایه این کشور را زمانی قبل از انقلاب استعمار پیر انگلستان به تاراج می برد و ۸۴درصد نفت ما مجانی در اختیار انگلستان و ۱۶درصد فقط در اختیار ایران بود،زمانی نیز آمریکای جنایت کار نفت ما را غارت می کرد و به جای آن کالای مصرفی که تولید آنها در کشور ما امکان پذیر بود می دادند. در کشور ما منابع و نعمات خداوندی بسیار است و کمتر کشوری است که این امکان را داشته باشد،در آن زمان ما مواد غذایی ،گندم و برنج وارد می کردیم در حالیکه توان تولید این محصولات برای ما وجود داشت اما نفت و بیت المال کشور را به تاراج می بردند.

 

این سالها فرمایشات مقام معظم رهبری به این معناست که ما بروی پای خودمان بایستیم و به اقتصاد کشور خودمان تکیه کنیم ،از تک محصولی بودن و صادرات نفت خودداری کنیم ،نمی گویم نفت را صادر نکنیم چون بالاخره ما اگر نفت مان را صادر نکنیم در میادین مشترک متضرزر می شویم و در این میادین باید نفت مان را برداشت کنیم. ما باید به تکنولوژی دست پیدا کنیم که فرآورده های نفت را به جای نفت خام بفروش برسانیم فرآورده های معادن سنگ آهن و ذغال سنگ و پتروشیمی مان را به کشورهای دیگر صادر کنیم.


۲.فکر می کنید تا چه اندازه طی سالیان گذشته در کشور این نگاه وجود داشته است؟


متاسفانه این نگاه در کشور ما وجود ندارد و یا اگر هم هست بسیار کمرنگ است،دولت ها و مجالس ما برنامه ریزی که باید طبق آن در کشور تولید و اشتغال رونق پیدا کند و به جای صادرات نفت صادرات غیر نفتی را توسعه دهیم را ندارند،ما معمولا دنبال راحت طلبی بودیم، گفتیم چه کاریه که زمینه برای تولید برخی کالا فراهم کنیم  ما می توانیم راحت و بدون دردسر واردات کالاها را انجام دهیم و با فروش نفت کالا بخریم ،یعنی به جای اینکه به فکر تولید باشیم بیش‌تر به فکر فروش نفت و واردات کالا بودیم.


مقام معظم رهبری فرمودند که دولت باید وارادت کالاهای را که در داخل کشور تولید می شوند را بر خود حرام کند و بعد از آن نیز تاکید کردند که وارادت کالاهای که مشابه داخلی دارند حرام شرعی است،بارها نیز در مورد واردات بی رویه هشدار دادند و در رابطه با قاچاق کالا تذکر دادند و گفتند اگر کالای قاچاق را دیدید آتش بزنید چراکه باعث نابودی تولید می شود و تولید را فلج می کند،اگر این فرمایش مقام معظم رهبری قرار است محقق شود باید دولت،قوه قضاییه ،مجلس ،مردم ،بخش های خصوصی و تعاونی و شرکت های دانش بنیان دست به دست هم دهند و تلاش کنند.


۳.وظایف مجلس برای تحقق شعار «جهش تولید »چیست؟


وظیفه مجلس این است که قانونی که برای جهش تولید لازم است را تصویب کند،برخی فرمایشات مقام معظم رهبری در رابطه با قوانین مورد نیاز برای تحقق جهش تولید دقیقا به حوزه وظایف مجلس برمی گردد که باید مجلس به جد و به طور شبانه روزی  در این زمینه برنامه ریزی کند.


مجلس باید برخی مشکلات قانونی در حوزه بانک‌ها،گمرک،کسب و کار و مسائل دیگری که بر سر راه جهش تولید  هستند  را برطرف کندو‌هر قانونی که مانع جهش تولید است را فسخ کند و باید از بعد نظارتی بر عملکرد مجریان برای محقق شدن این شعار نظارت جدی داشته باشد. مجلس طبق قانون اساسی دو‌وظیفه نظارت و قانونگذاری را دارد ‌‌باید در این دو حوزه تلاش خود را برای تحقق شعار سال انجام دهد.


۴.وظایف دولت در زمینه تحقق شعار سال چیست ؟


دولت نیز باید زمینه را برای جهش تولید فراهم کند و جلوی واردات بی رویه را بگیرد و زمینه را برای صادرات تولیدات غیرنفتی فراهم کند. اکتفا کردن به نصب چند بنر و بروشور و برگزاری همایش ها به جهش تولید کمکی نمی کند بلکه باید طبق فرموده رهبری اقدام و عمل باهم باشد تا ما بتوانیم اقتصاد مقاومتی را محقق کنیم البته تولید کنندگان ما نیز باید کیفیت تولیدات شان را بالا ببرند،برای ما زشت است که بعد از ۴۰سال فعالیت در صنعت خودرو سازی جایگاه مان این باشد. بخش تعاون و شرکت های دانش بنیان ما باید به میدان بیایند و در تحقق شعار جهش تولید نقش بسزایی داشته باشند./

 

 

کد خبر 908632

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha