حمایت از ایده‌های نو و تجربیات موفق مساجد در سال جدید/ تداوم مبارزه جهادی و خودجوش مسجدی‌ها با کرونا

حجت‌الاسلام ذاکر از حمایت از ایده‌های نو و تجربیات موفق مساجد در سال جدید خبر داد و گفت: در سال ۹۹ فعالیت‌های قرآنی مساجد را ارتقاء ‌می‌دهیم. مسجدی‌ها با اقدامات خودجوش و جهادی، مقابله با کرونا را ادامه می‌دهند.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، مساجد علاوه بر کارکردهای عبادی در توسعه و ترویج معارف قرآنی،مباحث فرهنگی و کاهش آسیب های اجتماعی نقش مهم و تاثیرگذاری دارند،در راستای تبیین و تشریح سیاست های کاری و رویکردهای مرکز رسیدگی به امور مساجد در سال 99 گفت و گویی با حجت الاسلام «حجت الله ذاکر»، معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد ترتیب دادیم که مشروح آن را در ادامه می خوانید:

 

در سال ۹۸ در حوزه فرهنگی و مناسبتی برنامه های مختلفی از سوی مرکز رسیدگی به امور مساجد برنامه ریزی و اجرا شد، رویکرد وبرنامه های فرهنگی مذهبی مساجد در سال 99 درچه محورهایی خواهد بود؟

 

از جمله برنامه هایی که بنا داریم در سال 99 مورد توجه قرار دهیم، حمایت و بهره گیری از ایده های نو و تجربیات موفق مساجد است. تا این ایده ها و تجارب به دیگر مساجد معرفی شود.

همچنین درصدیم که در مناسبت ها و برنامه ها از مساجد با اعزام  کارشناس و مبلغ  حمایت های لازم داشته باشیم. یکی دیگر از رویکردهای مورد توجه در سال جدید تخصصی شدن منابر در مناسبت های مذهبی است به این معنا که در مراسم های مذهبی به صورت تخصصی منابر متناسب با مناسبت آن روز فعالیت داشته باشند.

 

معرفی مساجد موفق برای الگوبرداری دیگر مساجد و تشویق مساجد به سمت تحقق مسجد تراز اسلامی با برپایی نمایشگاهها و معرفی دستاوردها از دیگر رویکردهای کاری در سال جدید است.

 

ابتدای سال 99 همزمان و مصادف با دهه انتظار و نیز دهه تکریم و غبارروبی مساجد است، برنامه های در نظر گرفته شده برای این ایام با توجه به اینکه به دلیل شیوع ویروس کرونا تا اطلاع ثانوی بسیاری از برنامه های مذهبی و فرهنگی مساجد لغو شده چیست؟

 

با توجه به اینکه از ششم تا پانزدهم شعبان«دهه انتظار» نامگذاری شده است، در این زمینه به مساجد توصیه کرده ایم، که به مباحث مهدویت و حضرت مهدی(عج) توجه داشته و محتواهایی در این زمینه  تولید کنند.

 

 همچنین با توجه به اینکه دهه پایانی ماه شعبان به عنوان «دهه تکریم و غبارروبی مساجد» نامگذاری شده است، شیوه نامه ای در این زمینه تهیه و به زودی به ائمه جماعات مساجد ابلاغ می شود. ضمن اینکه قرار است، نامگذاری روزهای این دهه نیز به مساجد ابلاغ شود تا به تناسب نامگذاری ها برنامه ریزی داشته باشند.در صورتی که فضای کشور مناسب و پاک از ویروس کرونا شود، ویژه برنامه هایی تکریم مساجد در این دهه در مساجد اجرا می شود.

 

در سال 98 در محور قرآنی اقدامات و تلاشهایی در راستای برپایی کرسی های تفسیر و تلاوت در مساجد صورت گرفت، رویکرد درنظرگرفته برای مساجد در موضوع قرآنی در سال 99 برچه مبنایی خواهد بود؟

یکی از محورهای مورد توجه در حوزه قرآنی درسال پیشرو اهتمام به موضوع «مساجد، پایگاه قرآن» است، در صورتی که بودجه مناسب در این زمینه تامین شود، بنا داریم، همانند سال گذشته کرسی های تلاوت و تفسیرقرآن در مساجد استمرار یابد.

 

با توجه به اینکه مقام معظم رهبری در ابتدای سال 98 در دیداری که با قاریان وحافظان قرآن داشتند، تاکید کردند که مساجد باید پایگاه قرآن باشند و با بیان مصادیقی فرمودند که ضرورت دارد، محافل و جلسات قرآن خانگی، کرسی های تلاوت قرآن کریم تقویت شود. ما نیز به منظور تحقق مطالبات و منویات مقام معظم رهبری رویکرد«مساجد، پایگاه قرآن» را پس از تاکیدات رهبری به مساجد ابلاغ کردیم و اهتمام به این موضوع در برنامه کاری امور مساجد قرار گرفت.

 

 شیوه نامه ای نیز در زمینه اهتمام مساجد به فعالیت های قرآنی تهیه و تدوین شده است تا در سال 99 مساجد در ترویج فرهنگ قرآنی فعال و برنامه های آنها ارتقا یابد.البته در این زمینه تنها به ابلاغ این شیوه نامه اکتفا نخواهیم کرد، بلکه تلاش کردیم بودجه ای نیز به منظور تقویت برنامه های قرآنی مساجد اختصاص دهیم، تا مساجد این شعار را عملیاتی کنند.

 

در رابطه با تحقق شعار رونق تولید مساجد در سالی که گذشت چه اقداماتی را مورد توجه قرار دادند؟

 

در رابطه با شعار رونق تولید و خودکفایی اقتصادی شیوه نامه ای از سوی مرکز رسیدگی به امور مساجد تهیه و تدوین شد و نواحی مرکز رسیدگی به امور مساجد نیز بر اساس این شیوه نامه برنامه ریزی برای تحقق این شعار را مورد توجه قرار دادند. از جمله اینکه از صنایع خانگی حمایت های لازم صورت گرفت و در مساجد کارگاههای زودبازده برای رونق تولید در حوزه خیاطی،قالیبافی، گوهر تراشی راه اندازی شد.

 

 در بحث آموزش هم از سوی مرکز رسیدگی به امور مساجد برای قشر سرپرست خانوار در برخی حرفه ها دوره آموزشی برگزار شد، تا در مسجد و خانه مشغول به کار شوند.

 

در بحث فرهنگسازی برای استفاده از کالاهای داخلی چه اقداماتی مورد توجه قرار گرفت، این رویکرد  در سال 99 نیز استمرار خواهد داشت؟

 

در تشویق مردم برای استفاده از کالای ایرانی در سال گذشته فرهنگسازی قابل توجهی از سوی امور مساجد انجام شد. از سوی ائمه جماعات نیز در زمینه خرید کالای داخلی در مساجد تبلیغات و آگاه سازی لازم صورت گرفت.

 

همچنین در این زمینه خود مساجد نیز با استفاده از کالاها و لوازم ایرانی همانند بنر ایرانی و یا استفاده از چای ایرانی برای پذیرایی از نمازگزاران، سعی کردند گامی در جهت استفاده از کالای ایرانی بردارند. اقدامات خودجوشانه مساجد در استفاده از کالای ایرانی به عنوان یک رویکرد در سال جدید نیز ادامه می یابد و حمایت می شود.

 

رویکرد و برنامه شما در بهره گیری از ظرفیت مساجد در کمک رسانی به مردم در بحران های مختلف و نیز محرومیت زدایی در چه راستایی بوده و خواهد بود؟

 

مساجد بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در پشتیبانی از جبهه های حق علیه باطل، بحران ها و حوادث گوناگون به صورت خودجوش همواره یاری رسان مردم بوده و هستند. به طوری که در بحث سیل که در ابتدای سال با آن مواجه بودیم، در مناطق شمالی، غرب و جنوب کشور قریب 600 کامیون اقلام غیر نقدی توسط مساجد جمع آوری و به همت جمعیت هلال احمر و سازمان بسیج و بهزیستی برای توزیع در میان مردم این مناطق ارسال شد.

 

 همچنین براساس پویش «هر مسجد یک خانه» پنج میلیارد تومان از سوی اهالی مسجد جمع آوری شد و مرکز رسیدگی به امور مساجد نیز 110 منزل را درشهر اهواز با همکاری قرارگاههای جهادی تعمیر و بازسازی کرد.در سیلی که اخیرا در استان سیستان وبلوچستان با آن مواجه بودیم نیز 500 میلیون تومان کمک از سوی مساجد جمع آوری و با همکاری کمیته امداد امام خمینی(ره) برای سیل زدگان این استان ارسال شد.

 

 در بحث محرومیت زدایی نیز بسیاری از مساجد به مناسبت ایام نوروز به همت خیرین اقدام به تهیه ارزاق و بسته های غذایی و توزیع در میان خانواده های بی بضاعت و حاشیه نشین کردند.

 

در پایان سال 98 شاهد شیوع ویروس کرونا در کشور شدیم، به طوری که فعالیت های بسیاری از اماکن مذهبی و مساجد به دستور ستاد ملی مبارزه با کرونا لغو شد،چه اقداماتی برای پیشگیری و مبارزه با شیوع این ویروس از سوی مساجد در دستور کار قرار گرفت ؟

 

برای مقابله با شیوع ویروس کرونا دستورالعمل های لازم از سوی امور مساجد به مساجد مبنی بر لغو نمازهای جماعت، رعایت نکات بهداشتی و ضدعفونی مستمر مساجد برای کارگزاران مساجد ارسال شد.در زمینه انجام فعالیت های جهادی نیز بسیاری از ائمه جماعات پای به پای فعالین مسجدی در ضدعفونی معابر، خودروها، پمپ بنزین ها، سطح شهر و مساجد فعالیت های چشمگیری انجام دادند که در حال حاضر این برنامه ها استمرار دارد.

 

برخی از مساجد با برپایی ایستگاه های صلواتی و موکب های خدمت رسانی به مردم اقدام به توزیع و پخش ماسک و اقلام ضدعفونی کننده کردند.از طرفی فعالین مسجدی به صورت خودجوش با راه اندازی کارگاه های تولید ماسک و البسه پزشکان و پرستاران اقدام به توزیع و پخش آنها در مراکز درمانی و بیمارستان ها کردند.

کد خبر 908618

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha