نیازمند همبستگی اجتماعی در مقابله با ویروس کرونا هستیم/ باید پیشگیرانه و تهاجمی با این ویروس مقابله کنیم

شریعتی با بیان اینکه نیازمند همبستگی قوی اجتماعی در مقابله با ویروس کرونا هستیم گفت: نباید در این مسیر انفعالی عمل کرد بلکه باید پیشگیرانه و تهاجمی با این ویروس مقابله کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «غلامرضا شریعتی» شامگاه (دوشنبه 4 فروردین) در گفتگوی زنده تلویزیونی با مردم و مسئولان خوزستان، پیرامون آخرین وضعیت مقابله با ویروس کرونا در استان، با بیان اینکه تاکنون در کل دنیا بیش از 300 هزار نفر به کووید 19 مبتلا شدند اظهار کرد: میزان کشندگی این ویروس بر اساس آمار بهداشت جهانی ابتدا 3.4 درصد بود ولی در حال حاضر به 4.3 درصد رسیده است.

 

استاندار خوزستان با بیان اینکه این آمار نشان از حساسیت و اهمیت موضوع دارد افزود: در ایران در هر ساعت 48 نفر به کرونا مبتلا می‌شود، پنج نفر جان خود را از دست می‌دهد و 19 نفر بهبود پیدا می‌کند.

 

وی با اشاره به اینکه امروز در کشور یک‌هزار  و 411 نفر به کرونا مبتلا شدند که بیشترین آمار ثبت شده از زمان شیوع این ویروس تاکنون بوده است اضافه کرد: تاکنون 23 هزار و 499 مورد قطعی کرونا مثبت در کشور به ثبت رسیده و این آمار همچنان رو به افزایش است.

 

رئیس شورای سلامت خوزستان با بیان اینکه در خوزستان تاکنون 474 نفر به کرونا مبتلا شدند که از این تعداد 61 نفر فوت، 132 نفر در بیمارستان‌ها بستری هستند و 281 نفر نیز بهبود یافته‌اند تصریح کرد: محل سکونت 94 درصد مبتلایان در شهر و 6 درصد در روستاها بوده است.

 

وی با اشاره به اینکه همچنین 58 درصد مبتلایان را مردان و 42 درصد را زنان تشکیل می‌دهند عنوان کرد: میانگین سنی مبتلایان 52 سال است و بیشترین میزان مبتلا را سنین 45 تا 59 سال و پس از آن 60 تا 74 سال تشکیل می‌دهد.

 

شریعتی با بیان اینکه 56 درصد مبتلایان بدون بیماری‌های زمینه‌ای و 44 درصد دارای بیماری زمینه‌ای شامل قلبی و عروقی، ریوی، کلیوی و ... هستند ابراز کرد: 82 درصد فوتی‌ها کسانی هستند که دارای بیماری زمینه‌ای بوده و 18 درصد کسانی هستند که بیماری زمینه‌ای ندارند و یعنی نقش بیماری‌های زمینه‌ای در این امر بسیار مؤثر است.

 

وی با اشاره به اینکه 33 درصد مبتلایان خانه دار، 19 درصد شغل آزاد، 10 درصد بازنشسته، 9 درصد کارمند، 6 درصد بهداشت و درمان و مابقی در مشاغل دیگر هستند اذعان داشت: از مردم می‌خواهیم برای حفظ جان و سلامت خود و اطرافیانشان از منزل خارج نشوند و توصیه‌های بهداشتی را رعایت کنند.

 

استاندار خوزستان با بیان اینکه افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند باید مراقبت خود را بیشتر کنند و حتی‌المقدور از منزل خارج نشوند تاکید کرد: میانگین سنی فوتی‌ها 62.5 سال است و بیشترین میزان فوتی در گروه سنی 60 تا 74 سال و پس از آن 75 سال به بالا است.

 

وی با اشاره به اینکه 57 درصد فوتی را مردان و 43 درصد را زنان به خود اختصاص داده‌اند گفت: بیشترین تعداد مبتلایان در شرق اهواز با 86 مبتلا، غرب اهواز با 75 مبتلا، دزفول با 41 مبتلا، آبادان با 38 مبتلا، خرمشهر با 35 مبتلا و پس از آن اندیمشک و شوشتر است، اما در هر یکصد هزار نفر، خرمشهر گوی سبقت را ربوده و بیشترین آمار مبتلا را به ازای جمعیت دارد.

 

رئیس شورای سلامت خوزستان با بیان اینکه 2 میلیون و 367 هزار و 653 نفر با همت دانشگاه علوم پزشکی اهواز غربالگری شدند و در کشور رتبه ششم را دارا هستیم خاطر نشان کرد: البته دانشگاه علوم پزشکی دزفول، شوشتر، آبادان و بهبهان نیز اقدامات خوبی انجام داده‌اند.

 

وی ادامه داد: درصد غربالگری در شهرهای کوچک استان تقریبا نزدیک به صددرصد انجام شده ولی شهرهای بزرگ استان همچون آبادان، بهبهان، خرمشهر، رامهرمز، اهواز، ماهشهر، دشت‌آزادگان، اندیمشک و دزفول باید اقدامات اساسی انجام دهند و همه نیروها را بسیج کنند تا غربالگری به صورت کامل انجام گیرد.

 

شریعتی اظهار داشت: در اهواز منطقه کیانپارس با 14 مبتلا، فاز 2 پاداد و مهدیس هر کدام با 6 مبتلا، گلستان، آخر آسفالت، شهرک آغاجری هر کدام با چهار مبتلا، بوستان و کمپلو شمالی هر کدام با سه مبتلا بیشترین آمار مبتلایان را دارا هستند.

 

وی به کاهش تردد در ورودی‌های استان اشاره کرد و یاد آور شد: در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته در ورودی اندیمشک 87 درصد ورودی و 80 درصد خروجی کاهش پیدا کرده، در مسیر بهبهان 86 درصد و مسیر دهذر نیز ورودی 73 درصد و خروجی 87 درصد کاهش داشته و در حال حاضر تعداد زیادی از ترددها توسط ماشین‌های سنگین و باربری انجام می‌شود.

 

استاندار خوزستان با بیان اینکه برای کاهش و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا اقدامات بسیاری انجام شده و قانونی برخورد می‌کنیم و هر کجا نیاز به محدودیت‌های بیشتر باشد حتما انجام خواهیم داد افزود: سفر و جابه‌جایی حق همگان است اما شرایط بحرانی امروز ما را بر آن داشت در این زمینه محدودیت‌های سختگیرانه‌ای در کنترل ورودی و خروجی استان اعمال کنیم و اجازه ندهیم مهمانی به استان وارد شود.

 

وی اضافه کرد: برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا در حوزه درون استانی نیازمند همراهی و همکاری مردم هستیم و بی‌شک بدون مشارکت و همبستگی اجتماعی شما، تمام فعالیت‌های ما خنثی و محکوم به شکست است، حتی یک نفر هم در مسیر مقابله با ویروس کرونا مهم است؛ این امر واجب کفایی نیست بلکه واجب همگانی است.

 

رئیس شورای سلامت خوزستان عنوان کرد: باید نشان داد که ما نیازمند همبستگی قوی اجتماعی هستیم و این بار همبستگی ما در دوری از تجمعات و در کنار همدیگر بودن است و نباید در این مسیر انفعالی عمل کرد بلکه باید پیشگیرانه و تهاجمی با این ویروس مقابله کنیم.

 

وی ابراز کرد: با مشاهده اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا در استان تدابیر پیشگیرانه و تهاجمی را در پیش گرفتیم که تعطیلی اماکن عمومی و آموزشی و برخی مشاغل غیرضرور، لغو تجمعات و مراسمات مذهبی و دینی و ... را در دستور کار قرار دادیم.

 

شریعتی تصریح کرد: در سیل بزرگ خوزستان شما را به نزدیکی و در کنار هم بودن و همدلی دعوت کردم و خواستم تمام توان و ظرفیت‌های استان در اختیار مقابله با سیلاب قرار گیرد که خوشبختانه با همدلی و سیل مهربانی مردم توانستیم بر سیل پیروز شویم اما ابزارهای ما برای مواجهه و غلبه بر ویروس کرونا امروز متفاوت از زمان سیل است و خاضعانه از شما می‌خواهم با فاصله گرفتن از یکدیگر و ماندن در خانه به همدیگر کمک کنید.

 

وی اذعان داشت: با شناختی که از آداب و رسوم مردم خوزستان دارم می‌دانم این کار بسیار سخت است اما در عوض اعتقاد دارم مردم ما برای غلبه بر سختی مصمم هستند و در این موارد تصمیم درستی می‌گیرند تا به همدیگر آسیبی وارد نکنند و با استفاده از ابزارهای ارتباطی و فضای مجازی از هم مطلع شوند.

 

استاندار خوزستان تاکید کرد: توصیه‌های ما صرفا جهت حفظ سلامت و جان مردم است؛ این ویروس از آسمان بر زمین نمی‌بارد یا به طور خودبه‌خود کسی را مبتلا نمی‌کند بلکه از شخصی به شخص دیگر منتقل می‌شود از این رو نباید مسبب خسارت و مرگ دیگران شویم و نسبت به رفتارهایمان بی‌تفاوت باشیم.

 

وی خاطر نشان کرد: خط قرمز خود را سلامت مردم استان می‌دانم و در راه حفظ سلامت مردم از هیچ کوششی دزیغ نمی‌کنم، از این رو از همه با جدیت تقاضا دارم از تصمیمات اضطراری اتخاذ شده پیروی و با تغییر وضعیت، آمادگی تطبیق با شرایط جدید را در خود ایجاد کنند؛ امروز باید با عقل و دل خویش تصمیم بگیریم تا فردا پشیمان و سرافکنده نباشیم.

 

رئیس شورای سلامت خوزستان با اشاره به اینکه وضعیت استان به صورت شبانه‌روزی بررسی می‌شود و در صورت لزوم تصمیمات سختگیرانه‌تری را نیز اتخاذ می‌کنیم ادامه داد: جوانان اگرچه در صورت ابتلا بعد از 2 هفته بهبود پیدا می‌کنند ولی می‌توانند یکی از مهم‌ترین زنجیره‌های انتقال ویروس باشند و ویروس را به دیگران منتقل کنند.

 

وی گفت: بی‌توجهی شما در رفتار و عملکردتان می‌تواند برای پدر و مادر و اطرافیان دارای بیماری‌های زمینه ای حکم مرگ را داشته باشد از این رو از شما می‌خواهم با همدلی و همبستگی این زنجیره انتقال را بشکنید چرا که امروز اطرافیان و خانواده‌هایتان به حمایت و همراهی شما نیازمندند.

 

شریعتی اظهار کرد: اعمال محدودیت‌های جاده‌ای به تنهایی کافی نیست بلکه توصیه و رعایت فاصله اجتماعی یعنی فاصله از فردی به فرد دیگر چه در محیط منزل و چه در محیط بیرون لازم و ضروری است.

 

وی یاد آور شد: ماندن در منزل و حضور حداقلی در بیرون از منزل، کنترل ورود و خروج در استان، تعطیلی اصناف غیرضروری، تعدیل ساعت کار اداری، پرهیز از برگزاری مراسمات مذهبی، فرهنگی، هنری، ورزشی و ترحیم و ... لازم و ضروری است چرا که در صورت عدم رعایت این موارد هیچ‌کس از ابتلا به ویروس مصون نخواهد بود و همه در معرض خطر هستند.

 

استاندار خوزستان اضافه کرد: از مسئولان دستگاه‌های اجرایی می‌خواهم از فردا تا 15 فروردین، تنها 20 درصد کارمندان در هر واحدی را در محل کار حاضر و 80 درصد مابقی را به صورت چرخشی ترخیص کنند و به نحوی عمل شود که امکان خطرپذیری به حداقل برسد و فاصله‌های فیزیکی و اجتماعی در محیط کار رعایت شود.

 

وی ضمن قدردانی از ایثارگری‌های کادر بهداشت و درمان که مجاهدانه و خالصانه در مسیر خدمت به مردم و کنترل ویروس کرونا گام برمی‌دارند و سایر نیروهای انتظامی و نظامی و ... تصریح کرد: کرونا از آنچه فکر می‌کنید به شما نزدیک‌تر و در عین حال بی‌رحم‌تر است لذا از همه می‌خواهم مراقب سلامتی خود، پدر و مادر و عزیزانتان باشید و برای غلبه بر این ویروس همراهی و همکاری داشته باشند.

 

کد خبر 908285

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha