در خانه بمانیم و آرامش داشته باشیم

ابراهیمی نیا گفت: برای مقابله با کرونا، بهترین شیوه در خانه ماندن و حفظ آرامش است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، قرنطینه خانگی واژه ای است که با شیوع کووید ۱۹ وارد مجموعه واژگان مردم شده است. شایعه سازی ها و شایعه پراکنی هایی که در زمان اپیدمی کرونا در جامعه در حال انتشار است باعث می شود تا بسیاری از افراد جامعه با شنیدن عنوان قرنطینه خانگی دچار واهمه، ترس و اضطراب شوند و خود این اتفاق باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود و فرد را بیشتر در معرض آسیب قرار می دهد. این درحالی است که آگاهی از مفهوم قرنطینه خانگی و حتی استفاده از واژه های جایگزین نظیر در خانه ماندن خودخواسته می تواند از میزان بار روانی منفی آن بکاهد.

 

«امیرحسین ابراهیمی نیا» روانشناس و مشاور خانواده به سوالات خبرنگار خبرگزاری شبستان درخصوص نقش خانواده بر حفظ آرامش و امنیت روانی جهت مقابله با کرونا ویروس پاسخ داد.

 

چرا برخی افراد جامعه از واژه قرنطینه خانگی واهمه دارند و دچار اضطراب و استرس می شوند؟

نداشتن آگاهی از شدت و نحوه شیوع ویروس کرونا و ابتلا به آن، شیوه های مقابله با اپیدمی کرونا ویروس، بازار داغ شایعات و دروغ پردازی ها درباره کرونا باعث می شود تا افراد جامعه دچار استرس و ترس شوند. همچنین فقدان آگاهی و عدم اطلاع رسانی صحیح درخصوص قرنطینه خانگی یا ماندن در خانه می تواند بار روانی منفی در میان افراد جامعه ایجاد کند به طوریکه حتی برخی دچار وسواس بیش از حد شوند که این موضوع میزان استرس افراد را تشدید خواهد کرد.

 

شایعات چه تاثیری بر سلب آرامش و ایجاد تشویش و اضطراب در میان مردم دارد؟

شایعات و دروغ پردازی های موجود در برخی شبکه های اجتماعی باعث می شود تا هوش هیجانی افراد جامعه تحریک شود و به کارهایی دست بزنند که باعث تشدید استرس و ترس افراد جامعه شود. به دنبال آن به مغازه ها و فروشگاه ها هجوم برده و بیش از میزان نیاز خرید کنند. در رعایت بهداشت فردی وسواس زیادی پیدا کنند به طوریکه به سمت مواد ضدعفونی کننده غیرمتعارف بروند یا از مواد ضدعفونی کننده بیش از حد استفاده کنند که هر دو علاوه بر ایجاد وسواس رفتاری، به سلامت اعضای خانواده آسیب خواهد زد. بنابراین باید در مواجهه با موضوع شیوع کرونا ویروس و مقابله با آن، جانب اعتدال را رعایت کرده و از رفتارهای افراطی و تفریطی بپرهیزیم. در کنار آن از طریق منابع موثق بر سطح آگاهی و دانش مقابله با کرونا ویروس بیفزاییم.

 

خانواده چگونه می توانند در حفظ آرامش و امنیت روانی اعضای خانواده در جهت مقابله با کرونا موثر باشد؟

خانواده ها با همدلی، ‌مشارکت،‌ ایجاد ارتقا سطح آگاهی،‌ تقویت روحیه امید و احساس مسئولیت در قبال همنوع، پرهیز از رفتارها و اقدامات افراطی و تفریطی، پیگیری اخبار و اطلاعات مربوط به کرونا ویروس از طریق منابع موثق و معتبر می توانند به حفظ آرامش و امنیت روانی خود و اطرافیانشان کمک کنند. 

 

آرامش و امید به زندگی را چگونه می توان در جامعه ای که با بحران اپیدمی کرونا تقویت کرد؟

خانواده ها باید بدانند در خانه ماندن و حفظ آرامش بهترین راهکار مقابله با اپیدمی کرونا ویروس است. رعایت بهداشت فردی نظیر شستن مرتب دست ها و توجه به هشدارها و توصیه های پزشکان برای مقابله با کرونا ویروس می تواند در تقویت روحیه امید و آرامش در خانواده ها و به تبع آن جامعه کمک کند. توجه به مسائل معنوی و داشتن روحیه توکل نیز می تواند به خانواده ها و افراد جامعه روحیه و امید بدهد.

 

کارکرد رسانه ها و شبکه های اجتماعی برای ایجاد نشاط اجتماعی و تقویت روحیه امید و آرامش در جامعه چیست؟

رسانه ها با اطلاع رسانی به موقع و شفاف سازی می توانند باعث تنویر افکار عمومی شده و اعتماد عمومی را در شرایط بحرانی تقویت کنند. زمانی که اعتماد عمومی بر پایه آگاهی و اطلاع رسانی صحیح و به هنگام در جامعه ایجاد شود، مردم به کمک مسئولان و دست اندرکاران در حوزه مقابله با کرونا ویروس می آیند و مشارکت اجتماعی برای مقابله با این ویروس افزایش می یابد. مشارکت گسترده مردم برای مقابله با کرونا باعث می شود تا طرح ها و اقدامات دولت برای نابودی ویروس زودتر به سرانجام برسد و با کاهش تعداد مبتلایان به کرونا،‌ امید و آرامش در جامعه ایجاد می شود.

 

کد خبر 908253

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha