اسلام از مردم جاهلیت، امتی در خدمت به دین و دیانت ساخت

حجت الاسلام والمسلمین علیدادی سلیمانی گفت: اسلام از آن امت دوران جاهلیت، امتی را به وسیله پیغمبر(ص) ساخت که این امت، امتی شهادت طلب، ایثارگر، اهل گذشت و جهاد و مبارزه و امتی در خدمت دین و دیانت و...است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ حجت الاسلام و المسلمین حسن علیدادی سلیمانی در شام عید مبعث در ویژه برنامه جشن مجازی "مبعث پیامبر اکرم(ص)" ضمن تبریک این مناسبت به عنوان مهمترین رخداد تاریخ بشریت؛ از آن به عنوان تکمیل ماموریت و ادیان الهی به وسیله پیامبر عظیم الشان اسلام و در یک کلمه تکمیل هدایت و سعادت انسان به وسیله بالاترین و بزرگترین شخصیت تاریخ بشریت چه در گذشته و چه در آینده؛ شخصیتی که اشرف سفرای الهی و انبیا الهی است؛ دانست.

 

 

 

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان افزود: سخن گفتن حول و حوش این شخصیت و این رخداد بزرگ تاریخی در سه محور قابل توجه است؛ محور اول در رابطه با شخص خود پیامبر عظیم الشان اسلام است که پیغمبر(ص) زندگی خود را چگونه آغاز کرد؟ دوران کودکی و نوجوانی و جوانی و همچنین دوران قبل از بعثت پیامبر عظیم الشان اسلام یک بخش مهمی است که بیشتر شخصیت حقیقی پیغمبر(ص) در آن دوران جلوه می کند؛ کمالات، فضیلت ها و سجایای اخلاقی قبل از اینکه پیامبر عظیم الشان اسلام مشرف به رسالت شوند.

 

 

 

 

وی در ادامه بیان کرد: یکی از بهترین شخصیت هایی که در مورد پیامبر عظیم الشان اسلام اظهار نظر کرده و شخصیتی معصوم و از همه شخصیت های تاریخ اسلام به پیغمبر(ص) نزدیک تر است، آن شخصیت امیرالمومنین(ع) است که گفتار او در مورد پیامبر هم آگاهانه و هم معصومانه و به دور از هر افراط و تفریطی است و از آگاهی کامل است چون خودش تربیت یافته دست پیامبر عظیم الشان اسلام است لذا اگر اظهار نظری در جاهای مختلف در مورد پیامبر(ص) می کند اظهار نظر او، اظهار نظر دقیق و عمیق است.

 

 

 

 

حجت الاسلام علیدادی سلیمانی افزود: حضرت علی(ع) در مورد شخصیت پیامبر و در فضیلت های اخلاقی پیامبر و اینکه این شخصیت حتی قبل از بعثت چگونه خود را برای نبوت، رسالت و این مسئولیت بسیار بزرگ، مهم و سرنوشت ساز ساخته و آماده کرده بود، در مورد نگاه پیغمبر(ص) به دنیا و جاذبه های دنیا فرمود" پیغمبر در قلب خود دنیا را به طور کلی کنار گذاشته بود" یعنی جاذبه های دنیا، توجه به دنیا، توجه به دنیا محورها و دنیا مدارها! 

 

 

 

وی ادامه داد: قبل از اینکه پیامبر(ص) به مقام شامخ رسالت و نبوت برسد پیغمبر در فضیلت اخلاقی خود در یک نگاه متعادل به دنیا توانسته بود این رتبه و درجه را پیدا کند که به دنیا و جاذبه های آن توجه نداشته باشد.

 

 

 

 

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان در ادامه گفت: در ادامه حضرت علی(ع) فرمود" پیغمبر ریشه دنیا و دنیا طلبی را از درون کنده و بیرون انداخته بود" یعنی جاذبه های دنیا، ثروت ها، ریاست ها و محبوبیت های دنیوی هیچکدام در دل پیغمبر(ص) جایگاهی نداشت.

 

 

 

وی با اشاره به اینکه پیغمبر(ص) خود را عبد واقعی خدای تبارک و تعالی دیده بود و اینطور خود را تربیت کرده بود، در ادامه افزود: حضرت علی(ع) در ادامه فرمودند" و پیغمبر (ص) همواره دوست داشت تا جاذبه های دنیا هیچ زمان در چشم او بزرگ جلوه نکند تا آن تربیتی که شایسته و بایسته برای این مسئولیت بزرگ است را آن تربیت را به معنای واقعی کلمه در خود ایجاد کرده باشد.

 

 

 

 

حجت الاسلام علیدادی سلیمانی ادامه داد: شخصیت پیغمبر(ص) قبل از نبوت در حوزه های مختلف جلوه کرده و آنقدر این شخصیت جلوه کرده و پررنگ شده که مشهور و معروف است که لقب امین برای پیغمبر (ص) قبل از اینکه به رسالت برسند به وسیله دیگران در مورد پیغمبر(ص) گفته می شد.

 

 

 

وی با بیان اینکه پیغمبر(ص) امانتداری قوی در همه حوزه ها بود، گفت: این شخصیت فاصله گرفته از دنیا و جاذبه های آن بود به طوری که دنیا در دل و روح و روان او تاثیری نتواند بگذارد.

 

 

 

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان بیان کرد: بخش دوم از شخصیت عظیم الشان نبی مکرم اسلام، شخصیت بعد از رسالت و نبوت پیغمبر(ص) است که شخصیت بعد از رسالت و نبوت یعنی در واقع شخصیت حقوقی پیغمبر(ص) است.

 

 

 

وی ادامه داد: پیغمبر(ص) رسول و نبی است که در بین انبیا هم ویژه است و جزو انبیای اولوالعزم و از همه بالاتر و والاتر است و اشرف انبیا و افضل سفرا، بالاترین و والاترین پیغمبر از طرف خدای تبارک و تعالی است؛ هر چقدر انبیا دیگر ماموریت ناقص برای هدایت بشر و سعادت انسان گذاشتند، قرار است در این مسئولیت بزرگ رسالت و نبوت که امروز این روز است خدا به وسیله پیغمبر عظیم الشان اسلام آن را تکمیل کند لذا امیرالمومنین علی(ع) در فرازی دیگر از نهج البلاغه می فرمایند" تا اینکه کرامت اعزام نبوت و رسالت به وسیله خدا به پیامبر(ص) تنفیذ و قرار شد که پیغمبر در روز بعثت به افتخار بزرگی نائل آید که در تاریخ بشریت این افتخار نمونه ندارد".

 

 

 

 

حجت الاسلام علیدادی سلیمانی گفت: انبیا قبل از پیغمبر(ص) نیز مبعوث می شدند اما بعثت با این جایگاه قبل و بعد از پیغمبر(ص) وجود ندارد؛ یعنی بعثتی که ختم انبیا را به عهده داشته باشد و بعثتی که آخرین کتاب آسمانی به وسیله آن باید برای هدایت جامعه بشری بیاید و بعثتی که از همه بعثت های قبل از خود بالاتر و والاتر است؛ آن هم پیغمبری که از لحاظ جایگاه خانوادگی هم یک جایگاه ویژه است.

 

 

 

وی ادامه داد: حضرت علی(ع) در همین فراز دارند و فرمودند" خدای تبارک و تعالی نهاد اصلی وجود پیامبر را از بهترین معدن ها انتخاب کرد" آن هم سلسله انبیا الهی و پیامبر برای این ماموریت بزرگ از این خانواده انتخاب می شود.

 

 

 

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان گفت: در ادامه حضرت علی(ع) فرمودند که" از همان درختی که انبیا الهی قبل از پیغمبر مبعوث شدند"پس ریشه و جایگاه پیغمبر(ص) نیز یک جایگاه ویژه است و این ماموریت را خدا به او می دهد.

 

 

 

 

وی ادامه داد: حضرت علی(ع) در ادامه می فرمایند" عترت پیغمبر(ص) از همه عترت ها بالاتر و والاتر است"زیرا قرار است از این عترت و خانواده رسالت و مسئولیت دیگری در جامعه به عهده افراد خاصی گذاشته شود که ائمه هستند.

 

 

حجت الاسلام علیدادی سلیمانی با بیان اینکه خانواده پیغمبر(ص) از بین خانواده ها، خانواده ای انتخاب شده و ویژه هستند، گفت: پیغمبر(ص) در زمانی که به پیامبری مبعوث می شوند امیرالمومنین در 4 فراز زمان بعثت پیغمبر(ص) را و نبوت و رسالت او را که در چه جایگاهی قرار گرفته بود بیان می کنند.

 

 

 

وی ادامه داد: اولین ویژگی که علی(ع) در مورد پیغمبر(ص) می فرمایند، راه و رسم با اعتدال پیغمبر(ص) است که او نه افراط و نه تفریط در زندگی دارد بلکه یک راه میانه، اعتدال و همان راه مستقیم که خدا در جای جای قران کریم به ما دستور می دهد که مصداق اتم آن خود پیامبر(ص) است.

 

 

 

 

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان گفت: دومین ویژگی که علی(ع) در مورد پیغمبر(ص) بیان می کنند عبارت از این است که روش زندگی پیغمبر(ص) صحیح و پایدار و سالم است؛ زندگی پیغمبر(ص) برای همه حجت است که بهترین زندگی و بهترین روش برخورد با حوادث مختلف در دوران زندگی چه در سختی ها و چه درآسانی ها، چه در مصیبت ها و چه در خوشحالی ها دارد.

 

 

 

وی ادامه داد: سومین ویژگی این است که هرکجا پیغمبر(ص) سخنی می فرمودند و حرفی می زدند، سخن پیغمبر(ص) فصل الخطاب بود چون روشنگر حق و باطل بود.

 

 

 

حجت الاسلام علیدادی سلیمانی در ادامه افزود: چهارمین ویژگی این است که هر زمان پیغمبر(ص) می خواستند حکمی را بدهند، درست همان چیزی را که عدالت بود همان را در حکم پیغمبر(ص) شاهدیم؛ این بخش از زندگی پیامبر که بخش رسالت و نبوت و روز بعثت است این بخش نیاز به بحث های فراوان دارد.

 

 

 

 

وی گفت: بخش سومی در رابطه با عملکرد پیغمبر(ص) وجود دارد که آن هم خوب است اهل قلم و بیان به این موضوع هم بپردازند و آن این است که پیامبر عظیم الشان اسلام با آوردن اسلام چه کرد؟ اگر می خواهیم بفهمیم که اسلام چه خدمات بزرگ و چه شاهکاری انجام داد باید فضای قبل از پیغمبر(ص) و قبل از اسلام را بررسی کنیم؛ یعنی جاهلیتی که قبل از پیغمبر(ص) حاکم بود آن چگونه بود؟ و اگر آن برای جامعه و مردم باز شود آن وقت متوجه می شویم که اسلام چه کار بزرگی کرده و چه کار واقعا" اعجاب انگیزی را اسلام آن هم به دست مبارک پیامبرعظیم الشان انجام داد.

 

 

 

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان با تصریح به این مطلب که جایگاه فکری و فرهنگی، اقتصادی، معیشت، نگاه به ماورای طبیعت و... مردم زمان جاهلیت در کتب متعددی که در رابطه با قبل از اسلام نوشته شده آمده و نمونه های آن بسیار زیاد است؛ اظهار داشت: آن زمان که اسلام به وسیله پیامبر عظیم الشان آمد و کاری که اسلام کرد و جاذبه ای به وجود آورد که در قرآن می خوانیم "مردم فوج فوج به اسلام می گرویدند"؛ یک نفر و دو نفر نه بلکه گروه گروه مردم می آمدند و وقتی عمل پیغمبر(ص) و مسافرتی به مکه یا مدینه داشتند و آنجا شخص پیامبر را می دیدند همین بس بود که کسی ایمان آورد و به اسلام بگرود لذا اسلام از آن امت دوران جاهلیت، امتی را به وسیله پیغمبر(ص) ساخت که این امت، امتی شهادت طلب، ایثارگر، اهل گذشت و جهاد و مبارزه و امتی در خدمت دین و دیانت و اسلامی که جاذبه های آن شهره جهان شد و از همه دنیا مردم مسلمان می شدند لذا این بخش سوم هم بخش ارزشمندی است.

 

 

 

وی ادامه داد: همه بحث ها در رابطه با شخصیت پیامبر عظیم الشأن چه حقیقی و حقوقی و چه عملکرد پیامبر(ص) از بحث هایی است که در همین روزهایی که بهانه بعثت که یکی از بزرگترین حوادث تاریخ بشریت و از مهمترین اتفاقات تاریخی است که نه قبل و بعد از آن نمونه نداشت، باید به این بحث ها بپردازیم.

 

 

 

حجت الاسلام علیدادی سلیمانی گفت: به برکت این روز بزرگ از خدا می خواهیم تا کشور ما را از این مشکلی که دچار شده و آمدن این ویروس بسیار بی رحم و پلید که مردم ما را دچار کرده و آسیب های آن بیشتر بعد از آن خود را نشان می دهد و بعضی از خانواده ها را داغدار و بعضی ها را در بیمارستان ها بستری کرده است و بعضی عزیزان در این ایام به جای اینکه به تفریح بپردازند در خانه ها هستند و بعضی ها هم در خط مقدم جهاد با این امر قرار گرفتند و آن پزشکان و پرستاران هستند و گروه های مردمی و جهادی که در کنار آن ها قرار گرفتند و نیروهای مسلح که از همان روزهای آغازین در کنار کادر پزشکی بودند و همه در کنار هم دست به دست هم دادند تا مبارزه کنند؛ به فضل خدا و به برکت این روز هر چه زودتر بتوانیم بر این ویروس بی رحم فائق آییم و پیروز شویم و به امید روزی که همه در کنار هم در مجالس حقیقی در جشن های مذهبی کنار هم قرار بگیریم و در مساجد و تکایا مراسم مذهبی را از همیشه پررنگ تر برگزار کنیم.

 

 

 

 

 

کد خبر 907914

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha