«حادثه» که بیاید دیگر من و تو مفهومی ندارد، بلکه این «ما» هستیم که با همدلی و اتحاد برای زدودن آلام از روح و جان یکدیگر دست در دست هم می نهیم تا هیچ کسی نباشد که درد و رنجی در دل داشته باشد. «حادثه» که بیاید دیگر مهم نیست شهری باشی یا روستایی؛ از شمال کشور باشی یا جنوب؛ غرب یا شرق؛ مهم آن است که ایرانی هستی؛ مهم آن است که از یک جسم و روح هستیم؛ آری یک روح در جسم میلیون ها تن از یک ملت.
حادثه ها، بسیار آمده و رفته اما آنچه باقی مانده زیبایی هایی است که از حس انسانیت و همنوع دوستی خلق می شود. زیبایی هایی که نه تنها در قاب دوربین بلکه با چشمان دنیایی هم معنا نمی شود؛ باید چشم دل داشته باشی تا بتوانی این همه زیبایی را ببینی و درک کنی؛ نظیر کاری که مردم شیراز در فروردین همین سالی که گذشت انجام دادند.
گاهی احساس می کنم «سیل»، «زلزله» و انواع و اقسام بلایای طبیعی و غیر طبیعی و یا حتی همین «کرونا» می آیند تا متر و معیار ما را بسنجند؛ می آیند تا در این گیر و دار زندگی به ما یادآوری کنند تا زیبایی ها را فراموش نکنیم.
از جمله حوادثی که نمی توان آن را پیش بینی کرد، بلایای طبیعی است که معمولا سرزده و بدون مقدمه رخ می دهد و مشکلات بسیاری را به همراه دارد. 19 دی ماه بود که سیل، استان سیستان و بلوچستان را در بر گرفت به طوری که میزان بارش بی سابقه در این استان که نظیرش تا به حال دیده نشده بود، سبب شد تا آب سدها، سرریز شود و مشکلات عدیده ای را برای مردم به وجود بیاورد.
منجر شدن این حادثه در استانی مانند سیستان و بلوچستان که در سال های گذشته بارندگی خاصی نداشت، به نحوی غیر قابل پیش بینی بود که مسئولان این استان را نیز حیرت زده کرد. در جریان این سیل به زیرساخت های استان صدمه وارد شد و حدود 24 شهر نیز آسیب دیدند. سیل راه ارتباطی 890 روستا را مسدود و خسارت 332 میلیارد تومانی به زیرساخت ها وارد کرد. بسیاری از اماکن آموزشی نیز در جریان این سیل آسیب دیده و 56 مدرسه تخریب و 286 مدرسه نیز نیازمند تعمیرات شدند.
گروه های جهادی مختلفی برای کمک به آسیب دیدگان در منطقه حضور پیدا کرده و کمک های نقدی و غیر نقدی نیز برای مردم سیل زده این استان جمع آوری و ارسال شد. از جمله این گروه ها که همیشه پا به کار کمک به مردم محروم مناطق کشور به ویژه استان های محروم و کم برخوردار است، بنیاد خیریه «موج مهربانی» جهرم است که این بار نیز کمر همت بسته و به یاری اهالی سیل زده استان سیستان و بلوچستان رفت.
این بنیاد علاوه بر ارسال کمک های نقدی، اقدام به یک کار زیبا و در خور کرد که اگرچه نظیر چنین کارهایی تا کنون بسیار انجام داده اما انجام خدمات این چنینی آن هم در فاصله چند هزار کیلومتری جهرم، کاری قابل تحسین و تقدیر است.
با تدبیر و ورود موثر خیرین نیک اندیش قرار شد تعداد 20 مدرسه در استان سیستان و بلوچستان احداث شود. کار احداث یکی از مدارس روستایی نیز که در جریان سیل دچار آسیب و تخریب شده بود نیز با آمادگی بنیاد خیریه «موج مهربانی» به این سمن واگذار شد. این مدرسه در روستای «گرگ» شهرستان سرباز واقع شده که از 2 کلاس برخوردار است.
مدیرعامل بنیاد خیریه «موج مهربانی»، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در جهرم، گفت: در جریان سیل سیستان و بلوچستان به همت این انجمن و حمایت خیران، مبلغ 600 میلیون ریال جمع آوری شد. «مهرداد الطافی» افزود: از این مبلغ 50 میلیون ریال صرف تهیه بسته های غذایی و پوشاک برای مردم مناطق سیل زده شد که توسط بنیاد خیریه «موج مهربانی» تهیه و برای اهالی منطقه ارسال شد.
وی با اشاره به اینکه 550 میلیون ریال باقی مانده نیز قرار شد برای احداث یک مدرسه 2 کلاسه در روستای «گرگ» شهرستان سرباز هزینه شود، بیان کرد: این مدرسه با مساحت 85 متر مربع، دارای یک فضای استاندارد بوده که از سوی سازمان نوسازی مدارس کشور نیز تایید شده است.
الطافی با اشاره به اینکه این مدرسه بر اثر سیل تخریب شده است، خاطرنشان کرد: دانش آموزان مدرسه روستای «گرگ» پس از سیل در چادر، کلاس های درس خود را برگزار کرده اند. مدیرعامل بنیاد خیریه «موج مهربانی» جهرم همچنین به کلنگ زنی این مدرسه 2 کلاسه اشاره کرد که قرار بود اسفندماه سال 98 انجام شود اما به خاطر شیوع بیماری «کرونا» این آیین به ماه های آینده موکول شده است.
به گفته وی، در صورت آغاز به کار احداث این مدرسه تا پایان فروردین ماه، تمام سعی مان بر این است که این مدرسه تا قبل از آغاز سال تحصیلی جدید بهره برداری و در اختیار دانش آموزان قرار بگیرد. الطافی با اشاره به تامین منابع لازم برای ساخت و تکمیل این مدرسه، عنوان کرد: به غیر از 550 میلیون ریالی که برای این خصوص در اختیار داریم، یک خیر جهرمی نیز حدود 320 میلیون ریال برای ساخت مدرسه تقبل کرده است.
مدیر عامل بنیاد خیریه «موج مهربانی» جهرم ادامه داد: همچنین 300 میلیون ریال باقیمانده هم تا پیش از اتمام پروژه توسط بنیاد موج مهربانی جمع آوری و صرف تکمیل مدرسه می شود. الطافی با اشاره به اینکه حدود 23 دانش آموز در روستای «گرگ» شهرستان سرباز به تحصیل مشغول هستند، گفت: این روستا در فاصله 200 کیلومتری زاهدان قرار گرفته است.
تلاش در راستای عدالت آموزشی کاری است که بنیاد خیریه «موج مهربانی» همواره مورد تاکید قرار داده و در این راستا نیز اقدامات عدیده ای در تعمیر و ساخت مدارس مناطق محروم در استان های فارس، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و... انجام داده است.
گزارش: مهدی رحمانیان
نظر شما