مومن از فرصت‌ها استفاده می‌کند/ طرح «مکمل» را در ایام ماندن در خانه اجرا کنیم

حجت‌الاسلام دکتر ارزانی با بیان‌اینکه ماندن در منزل در ایام مبارزه با کرونا فرصت مغتنم برای اجرای طرح «مکمل» است، گفت: با این طرح هم به مناجات با خدا و کسب لذت‌های حلال می‌پردازیم و هم مهارت ارتباط با دیگران و حل مسئله را فرا می‌گیریم.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر «حبیب رضا ارزانی» در گفت وگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان درباره بهره وری از فرصت حضور در منزل در ایام شیوع کرونا و تبدیل هر خانه به یک مسجد در این روزهای تعطیلی و محدودیت فعالیت مساجد، اظهار کرد: در روایات اسلامی تصریح شده: «المومنُ الکیس» یعنی مومن زیرک است همچنین تاکید شده «اغتنموا الفرص الخیر» یعنی از فرصت های خیرِ پیش آمده استفاده کنید.

 

رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور ادامه داد: همچنین، بنابر آموزه های دینی همه آنچه در عالم اتفاق می افتد بر اساس نظام اصلح و شایسته تر بوده و آنچه خدا برای انسان رقم می زند، خیر است. البته به تعبیر قرآن، اگر بدی ای به ما می رسد از خودمان و اعمال مان است و اگر خیری به ما می رسد از جانب خدای متعال است.

 

وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا و توصیه متخصصان به در خانه ماندن، تصریح کرد: باید از این فرصت حضور در خانه بهترین استفاده ها را داشت. امام کاظم(ع) که سال جدید را با سالروز شهادت ایشان آغاز کردیم، می فرمایند: اوقات روز را به چهار بخش تقسیم کنید، بخشی را به مناجات با خدا، بخشی را به کسب و کار و تامین معاش، بخشی دیگر را به معاشرت با مردم و نهایتا بخشی را به لذت های حلال اختصاص دهید.

 

حجت الاسلام دکتر ارزانی در ادامه بیان کرد: شخصا بر اساس این روایات شریف طرحی با عنوان «مکمل» طراحی کرده ام؛ «م» برای مناجات با خدا، «کاف» کسب و کار و تامین معاش، «م» دوم برای معاشرت با مردم و آشنایان است که حضرت موسی بن جعفر(ع) تاکید دارند با کسانی معاشرت کنید که به درستی خوبی و بدی شما را بیان می کنند و در دوستی با شما خالص هستند، و نهایتا «لام» شامل لذت های حلال می شود.

 

وی افزود: البته این بدان معنا نیست که میزان وقت اختصاص داده شده به هر چهار بخش، یکسان باشد بلکه برای شان زمانی را در طول روز در نظر گرفت. برای مثال در بحث مناجات می توان تفکر را هم گنجاند چراکه در روایت آمده یک سال تفکر بالاتر از 70 سال عبادت است. پس چه خوب است در این ایام حضور در منزل برای مبارزه با شیوع کرونا، تفکر کنیم که چقدر برای جامعه مفید بوده ایم و چه باید انجام دهیم و در این مدت خود را برای فعالیت دوباره و اثرگذار بازسازی کنیم.

 

این مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در این ایام می توان نماز و روزه های قرضی را به جا آورد، گفت: همچنین، می توان با خانواده به ارتباط بیشتر پرداخت. اگرچه اکنون شاید فرصت حضور در محل کار محدود شده، می توان مهارت های حل مسئله، ارتباط با دیگران، مدیریت جلسات، کنترل خشم و استرس و ... را در اعضای خانواده ایجاد کرد و افزایش داد.

 

وی با اشاره به کاهش معاشرت ها به منظور قطع زنجیره ابتلا به کرونا، ابراز کرد: در بخش معاشرت با مردم اکنون که ارتباط ها به دلیل شیوع کرونا محدود شده، می توان از فضای نامه نگاری، مجازی و ارتباط تلفنی برای معاشرت با اقوام و آشنایان (حتی کمی دورتر) و دوستان استفاده کرد حتی می توان برای پدر و مادر، همسر و فرزندان نامه نوشت و بدون محدودیت های کلامی آنچه را در ذهن داریم، بیان کنیم.

 

حجت الاسلام دکتر ارزانی با بیان اینکه به تعبیر امام کاظم(ع) اگر بخش لذت های حلال نباشد نمی توان دیگر امور را هم به نیکی انجام داد، خاطرنشان کرد: مطالعه کتاب، تماشای تلویزیون، اجرای نمایش های خانوادگی با محوریت حماسه های دینی ملی، انجام بازی های فکری و امثال آن در این ایام می تواند فرصت لذت و فرح در بستر خانواده را ایجاد کند.

 

 

کد خبر 907372

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha