وقف های مسجد جامع گلپایگان تداوم هزار ساله دارد

حجت الاسلام نصیرالاسلامی با تشریح جزئیات وقف های مسجد جامع گلپایگان، بر احیای حق موقوفه های مسجد تاکید کرد.

حجت الاسلام «عباس نصیر الاسلامی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در گلپایگان، با تاکید بر اینکه مسجد جامع گلپایگان با وقف از دوران سلجوقیان تا کنون پا برجا مانده است، گفت: این مسجد  در حال حاضر دارای ۱۲ رقبه است که شامل ۷ واحد تجاری در بازار، دو واحد کشاورزی و یک واحد آموزشی «حوزه علمیه امام خمینی (ره)» و دو واحد خدماتی مانند ترمینال مسافر بری است.


مسئول اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان گلپایگان به ۱۵ مغازه ساخته شده در حدود ۴۳ سال پیش و تخریب آن در حدود پنج سال پیش اشاره کرد و افزود: اجاره بهای این مغازه ها که خرج مسجد جامع می شد، اگر اجاره بها کم نیز بود، برای مسجد جامع هزینه می شد و همین مقدار کم نیز با تخریب مغازه های وقفی از بین رفت.


 وی در خصوص احیای حق موقوفه این مغازه در سالهای گذشته که به مسجد تعلق دارد، تاکید کرد: اداره اوقاف و امور خیریه وجوه موقوفه با شکایت از مقصر یا مقصران توسط دادگاه اخذ خواهد کرد، زیرا وقف اژ بین رفتنی نیست و حق آن گرفته  خواهد شد.


حجت الاسلام نصیرالاسلامی اسناد وقف نامه های مسجد جامع گلپایگان را  در قالب کتیبیه ای سنگی از دوران سلجوقیان، کاشی بر شبستان مسجد در ۴۳ سال پیش و متنی که به امضای  آیت الله العظمی «محمد رضا گلپایگانی» رسیده است.

مسئول اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان با بیان اینکه وقف یک نهاد مردمی است و به نام حکومت چیزی نام نمی گیرد، تبیین کرد: موقوفات سند تک برگی را به نام شخص واقف به ثبت می رساند و افتخار وقف متعلق به واقف است.


وی در خصوص اجاره بهای برخی از واحدهای تجاری گفت: بیشتر این قرار دادها به روز شدند و باقی آنها نیز هنگام مراجعه برای تمدید قرداد، به روز خواهند شد و با قیمت های پایین دیگر وقفی اجاره داده نمی شود و من امضا نمی کنم حتی اگر نامه بیاورند.

به گزارش شبستان، مسجد جامع گلپایگان در دوران سلجوقی و در سال ۵۰۸ هجری قمری ساخته شده  و در مرداد ماه سال ۱۳۱۲ هجری شمسی با شماره ۱۹۱ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است/

کد خبر 907092

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha