به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز پنجشنبه ۲۹ اسفندماه شبستان به شرح زیر است:
کمک ۱۰ میلیارد تومانی شرکت فولاد خوزستان برای مبارزه با ویروس کرونا
به دنبال شیوع ویروس کرونا و تایید مقامات کشوری مبنی بر رعایت نکات بهداشتی و جلوگیری از گسترش آن، شرکت فولاد خوزستان اقدام به تشکیل کمیته مبارزه با ویروس کرونا نمود.در همین راستا علی محمدی مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان اظهار کرد: از جمله مهم ترین اقدامات پیشگیرانه ی فولاد خوزستان راه اندازی کارخانه تولید ماسک تنفسی در شهرک صنعتی خرمشهر با سرمایه گذاری مستقیم این شرکت بود که تولید انبوه آن نیاز کادر درمانی و بیمارستانی را تامین خواهد کرد.
محمدی گفت: در سطح شرکت نیز اولین اقدام،کنترل کلیه ترددها و فعال سازی کارت زنی کارکنان در هنگام ورود و خروج بود. تهیه بروشورهای آموزشی، نصب بنر در اماکن پر تردد، ارسال پیام های آموزشی از طریق کانال تلگرامی شرکت نیز از دیگر اقدامات در بخش اطلاع رسانی به کارکنان و خانواده های آنان بود. از طرفی به منظور حفظ سلامتی کارکنان و تبعیت از مصوبات استانی، ساعات کار کارکنان روزکار کاهش پیدا کرده و به منظور تشویق کارکنان شیفت که در حفظ روند تولید با جان و دل مشغول به خدمت هستند، موارد تشویقی اداری هم در نظر گرفته شد.
مدیرعامل فولاد خوزستان ادامه داد: یکی دیگر از مصوبات کمیته پیشگیری از ویروس کرونا خرید تب سنج و استفاده در مبادی ورودی شرکت بود. بطوریکه با استقرار کارکنان آموزش دیده در محل های ورودی کارکنان، بصورت انفرادی، همکاران تب سنجی می شوند. با این کار از صحت سلامت کارکنان در زمان ورود و خروج اطمینان پیدا می کنیم.
جزئیات حق بیمه شخص ثالث خودروها در سال ۹۹ اعلام شد
بیمه مرکزی امروز (پنجشنبه ۲۹ اسفند) جزئیات افزایش بیمه حق ثالث را اعلام کرد که بر این اساس، حق بیمه ثالث خودروهای کمتر از چهار سیلندر ۱۴ میلیون و ۱۴۲ هزار ریال و خودروهای پیکان، پراید و سپند معادل ۱۶ میلیون و ۷۴۷ هزار ریال تعیین شد.
نرخ حق بیمه ثالث سایر خودروها نیز برابر ۱۹ میلیون و ۶۸۷ هزار ریال و خودروهای سواری بیش از چهار سیلندر معادل ۲۲ میلیون و ۳۲هزار ریال اعلام شد.
البته مبلغ حق بیمه برای وسایل نقلیه سواری با کاربری آژانس، کرایه و مسافربر شخصی درون شهری، ۱۰ درصد و سواری کرایه و مسافرکش شخصی برون شهری، ۲۰ درصد بیشتر از حق بیمه وسایل نقلیه سواری مشابه است.
متن کامل مصوبه شورای عالی بیمه به شرح زیر است:
در اجرای ماده (۳) «آییننامه تعیین سقف حقبیمه شخص ثالث و نحوه تخفیف، افزایش یا تقسیط آن - مصوب هیات وزیران در سال ۱۳۹۶»، موضوع ماده (۱۸) «قانون بیمه اجباری خسارات واردشده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه - مصوب سال ۱۳۹۵»، شورایعالی بیمه در جلسه مورخ ۲۸ اسفندماه ۱۳۹۸، شرکتهای بیمه را به رعایت موارد زیر مکلف کرد:
۱- نظر به اعلام مبلغ ریالی دیه برای سال ۱۳۹۹ از سوی قوه قضائیه که متضمن ۲۲.۲ درصد افزایش در مبلغ ریالی دیه است و با توجه به افزایش ۳ درصدی نرخ حقبیمه رشته شخص ثالث به موجب مصوبه شورایعالی بیمه، تمامی شرکتهای بیمه موظفند، بیمهنامههای شخص ثالثی را که تاریخ آغاز پوشش آنها از اول فروردین ۱۳۹۹ و پس از آن است، با تعهدات بدنی ۴ هزارو ۴۰۰ میلیون ریال (معادل دیه ماههای حرام) و تعهدات مالی حداقل ۱۱۰ میلیون ریال و با حقبیمههای مندرج در جدول صادر کنند. شرکتهای بیمه و نمایندگان آنها مکلفند جدول مذکور را در معرض دید متقاضیان قرار دهند.
قرمز پوشی شاخص بورس در هفته پایانی سال ۹۸
در پنج روز معاملات هفته جاری، شاخص بورس هفت هزار و ۳۰۸ واحد کاهش داشت؛ شاخص کل در پایان روز چهارشنبه (۲۱ اسفند) با عدد ۵۲۰ هزار و ۲۱۱ واحد به معاملات پایان داد که این رقم در روز چهارشنبه (۲۸ اسفند ماه) به عدد ۵۱۲ هزار و ۹۰۳ واحد رسید.
شاخص آزاد شناور در آخرین روز معاملات هفته گذشته ۶۶۴ هزار و ۲۹ واحد بود که در روز چهارشنبه این هفته به رقم ۶۵۰ هزار و ۳۴۸ واحد رسید و کاهش ۱۳ هزار و ۶۸۱ واحدی را رقم زد.
همچنین شاخص کل (هم وزن) در پایان هفته گذشته ۱۷۸ هزار و ۹۳۷ واحد بود که در هفته جاری این عدد به ۱۷۷ هزار و ۸۳ واحد و شاخص قیمت (هم وزن) از ۱۱۹ هزار و ۱۰۸ واحد به عدد ۱۱۷ هزار و ۸۱۴ واحد رسید.
در پنج روز معاملاتی این هفته بازار سرمایه نمادهای بانک ملت، بانک تجارت، فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت اصفهان و ملی صنایع مس ایران در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.
در هفتهای که گذشت بانکها، صنایع غذایی به جز قند و شکر، کانیهای غیرفلزی، بیمه و بازنشسته، شیمیایی، خودروسازی و قطعات، کانیهای فلزی، فلزات اساسی، چند رشته ای صنعتی، رایانه، سیمان، تامین آب، برق و گاز با رشد مثبت بر شاخص کل همراه بودند.
هفته ای که گذشت بانکها و موسسات اعتباری، صنایع غذایی به جز قند و شکر، فلزات اساسی، خودرو و قطعات، شیمیایی، کانه های فلزی، مواد دارویی، سرمایهگذاریها، فرآوردههای نفتی، سیمان، آهک و گچ، انبوهسازی املاک و مستغلات، حمل و نقل، واسطهگریهای مالی و پولی، صندوق سرمایهگذاری قابل معامله، بیمه و بازنشستگی، محصولات فلزی نسبت به دیگر صنایع بیشترین حجم معاملات را داشتند.
کمک فائو به ایران برای مبارزه با موج جدید هجوم ملخها
دفتر فائو در تهران اعلام کرد: در شرایطی که منطقه جنوب غرب آسیا و شرق آفریقا با شدیدترین موج ریزش ملخهای صحرایی در ۲۵ سال اخیر مواجه شده است، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) توافقنامهای را با سازمان حفظ نباتات ایران برای تقویت توان کشور در مقابله با این آفت منعقد کرد.
بر این اساس، فائو در چارچوب یک پروژه اضطراری همکاری فنی، ظرفیت فنی ایران را در زمینه هشدار زودهنگام، پایش و مدیریت ملخهای صحرایی ارتقا میدهد.
این پروژه که از سوی فائو تامین مالی شده است، از طریق ارائه دانش، مهارتها و تجهیزات لازم، از تلاشهای مدیران و کارشناسان ملی و محلی ایران (در پنج استان جنوبی خوزستان، بوشهر، فارس، هرمزگان، و سیستان و بلوچستان) در زمینه تشخیص، ردیابی و پاسخ سریع به هجوم ملخهای صحرایی حمایت میکند.
براساس این توافقنامه، فائو با همکاری سازمان حفظ نباتات کشور، کارگاهی برای ارائه مهارتهای آموزشی به سه کارشناس ایرانی برگزار میکند و در ادامه، فائو با برگزاری کارگاههای آموزشی برای ۳۲۰ کارشناس مبارزه با ملخها، حفظ نباتات و کشاورزی در پنج استان یادشده، آنها را در زمینه کاربرد مؤثر و نگهداری بهینه سمپاشهای فوق سبک (ULV) آموزش میدهد.
البته در جریان این کارگاهها، توان فنی این ۳۲۰ کارشناس در زمینه اجرای عملیات پایش، کنترل و گزارشدهی در خصوص وضعیت ملخهای صحرایی بیش از پیش ارتقا می یابد.
اعلام ساعت کاری ساتنا و پایا برای امروز و نوروز ۹۹
براساس روند هر ساله در روزهای پایانی سال و ایام نوروز با توجه به لزوم ارائه و در دسترس بودن سامانههای خدمات بانکداری الکترونیک، ساعات کاری سامانه ساتنا و پایا به همه بانکها اعلام شده و شهروندان بر اساس جدول منتشر شده میتوانند از سامانههای ساتنا و پایا در روزهای پایانی سال و ایام نوروز استفاده کنند.
ساعت کاری سامانه ساتنا در روزهای پایانی سال و ایام نوروز
بر اساس جدول منتشر شده، ساعت کاری سامانه ساتنا (سامانه تسویه ناخالص آتی) در روز جاری (پنجشنبه) از ساعت یک بامداد آغاز و تا ساعت ۲۱ و ۳۰ دقیقه ادامه دارد؛ این سامانه از روز جمعه اول فروردین تا روز دوشنبه چهارم فروردین غیرفعال است؛ سرویس دهی به شهروندان از روش ساتنا ممکن نیست و سایر روشهای بانکداری الکترونیک در دسترس مردم است.
ساعت کاری سامانه پایا در رروز پایانی سال و ایام نوروز
بر اساس اعلام بانک مرکزی به شبکه بانکی کشور، ساعت کاری سامانه پایا (سامانه پایاپای الکترونیکی) در روز جاری (پنجشنبه) صرفا تا ساعت ۳ و ۴۵ دقیقه بامداد است؛ همچنین در روز جمعه تا دوشنبه یعنی از اول تا چهارم فروردین، سامانه پایا مانند تعطیلات رسمی در دسترس است و حوالههای صادر شده در سامانه در تاریخ یاد شده، یک بار در روز و در سیکل ساعت ۱۵ و ۴۵ دقیقه روز بعد پردازش و برای بانک های پذیرنده ارسال میشود که به معنای واریز حواله پایا در روز کاری بعد به حساب مقصد است.
استقرار صرافی در مرزهای مشترک ایران
«حسین مدرس خیابانی» در آخرین جلسه کارگروه توسعه صادرات در سال ۹۸ با اشاره به تشکیل این کارگروه در سازمان توسعه تجارت ایران به منظور هدایت و راهبری تجارت خارجی به خصوص صادرات کشور گفت: در شرایط کنونی، دیگر بر هیچ یک از اعضای دولت و جامعه پوشیده نیست که صادرات غیرنفتی راه نجات کشور است؛ به همین دلیل باید برای آن ساختارسازی کرده و نهادسازی انجام میگرفت که بر این اساس، کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی با حضور نمایندگان تامالاختیار دستگاههای اجرایی تشکیل شده و به صورت مرتب تشکیل جلسه داده است.
قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: مشابه این کارگروه در بخشهای مختلف دولت و وزارت صنعت وجود دارد؛ به نحوی که ستاد تنظیم بازار در حوزه بازرگانی داخلی به صورت مرتب تشکیل جلسه داده و حتی در شرایط کنونی که همراه با شیوع ویروس کرونا است، جلسات این ستاد چند برابر شده است؛ به نحوی که مسائل کاملا به صورت روزانه با حضور دستاندرکاران حوزه بازرگانی داخلی، صنوف و دستگاههای سیاستگذار بررسی و رصد میشود و همین حضور مستمر و پیگیرانه، بسیاری از مسائل پیش روی بازرگانی داخلی کشور در حوزه تنظیم بازار را حل و فصل کرده است.
بارگیری بیش از ۱۴۳ میلیون تن کالا در بنادر کشور
«فرهاد منتصر کوهساری» در همایش پایان سال مدیران سازمان بنادر و دریانوردی، بیان کرد: امسال بیش از ۹۹ میلیون تن کالای نفتی از بنادر کشور جا بجا شد که این امر رشد بیش از ۷ درصد در قیاس با سال گذشته را نشان می دهد.
عضو هیأت عامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه سال گذشته ۱۶ میلیون تن کالاهای اساسی از بنادر تخیله و بارگیری شده است، توضیح داد: به رغم سخت بودن تخلیه کالای فله در بندر، امسال بیش از ۲۲ میلیون تن کالای اساسی از بنادر جا بجا شده که این عدد در مقایسه با سال گذشته ۲۹ درصد رشد داشته است.
کوهساری با اشاره به راهکارهای پیشنهادی برای فعال سازی کریدور در ایران گفت: برای این منظور پیشنهاد می شود در بنادر حوزه خزر برای جذب بار ترانزیتی از طریق اجاره بندر، حضور فعال داشته باشیم، همچنین تشویق ترمینال اپراتورها جهت ایجاد شرکت های سرمایه گذاری مشترک از دیگر موضوعاتی است که می توان در سال جدید دنبال کرد.
معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر بیان کرد: می توان با برگزاری همایشی در یکی از بنادر شمالی ایران و حضور سرمایه گذارانی از روسیه، هند و ایران، فعال سازی کریدور جدید در کشور رایزنی کرد./
نظر شما