اهواز شهر شب

با نگاهی به تاریخ اسلامی و غیراسلامی به جرات می‌توان گفت که اهواز یکی از تاثیرگذارترین شهرها در دوره‌های مختلف تاریخی است که از گذشته تاکنون دستخوش تغییرات فراوانی شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، گشت و گذار و لذت بردن از طبیعت یکی از مهم‌ترین عناصر برای گسترش جهان بینی هر فرد است. اگر خواهان آن هستیم که به‌صورت مستند به اعماق زیبایی‌ها و جاذبه‌های این جهان پی ببریم باید سفر کنیم، و چه زیبا گفت شاعر «بسیار سفر باید تا پخته شود خامی». سفر می‌تواند بسیاری از ناگفته‌های تاریخ را برای ما روشن سازد.

 

 

سرزمینی است که لازم است هر ایرانی پا به آنجا نهد. پنج کیلومتری اهواز که می‌رسید درختان بلند قامت را مشاهده می‌کنید که بدون آبیاری سرسبز شده‌اند که در این سرزمین معروف به (درخت عمر) به معنی درختان بی‌ثمر هستند.

 

به اهواز که می‌رسید ناگهان صدای خروش کارون را می‌شنوید، کارونی که در تاریخ شاعران سروده‌های فراوانی برای آن گفته‌اند. اهواز سرزمینی است که خونگرمی جذابیت ظاهری آن را افزایش داده هر چند که در چندسال اخیر به دلیل تغییرات مبلمان شهری اهواز حالت کارگاهی به خود گرفته است.

 

 

اهواز یعنی لب کارون، اهواز یعنی شب‌نشینی‌های لب شط اهواز یعنی زیبایی و در یک کلام باید گفت اهواز شهری است که درخشندگی آن زبانزد خاص و عام است.

 

هر ایرانی یا هر جهانگرد با ورود به اهواز قطع هوس فلافل لشکرآباد می‌کند. لشکرآباد منطقه‌ای است ک فرزندان آن با اتکا به توان خودشان یک نقطه گردشگری برای شهرستان پدید آوردند و کمتر کسی وجود دارد که به اهواز سفر کرده و به پایتخت فلافل ایران سر نزده باشد.

 

 

از این که بگذریم می‌توانیم به مراکز خرید اهواز برویم، بیش از این باید بگویم قبل از رسیدن به مرکز از قدیمی‌ترین دانشگاه ایران که در میدان مولوی امانیه واقع است حتما دیدن کنیم. میدان سه‌گوش اهواز محلی است که دانشگاه ادبیات در آن قرار دارد که چهره‌های سرشناس تاریخ علم و فرهنگ در آن مشغول به تحصیل بوده‌اند.

 

 

میدان پنج نخل، پل کابلی، و پل طبیعت از دیگر جاذبه‌های زیبای این کلانشهر به‌شمار می‌آیند که قدم زدن در این فضا حال و هوای هر انسانی را تغییر می‌دهد. قدم زدن روی پل طبیعت می‌تواند نمای بسیار جذاب‌تری از اهواز را برای ما به نمایش بگذارد، علاوه بر این لذت بردن از صدای کارون در شبانگاه و غرق در رویا شدن مهم‌ترین عنصر این مکان است.

 

 

با نگاهی به تاریخ اسلامی و غیراسلامی به جرات می‌توان گفت که اهواز یکی از تاثیرگذارترین شهرها در دوره‌های مختلف تاریخی است که از گذشته تاکنون دستخوش تغییرات فراوانی شده و در گذشته‌های دور ناصریه و اکنون به اهواز تبدیل شده است.

 

شاید معروفیت تاریخی اهواز به وجود بقعه مبارک علی‌بن‌مهزیار اهوازی باشد که این عالم برجسته جهان تشیع محضر مبارک چهار امام شیعیان مشرف شده و از حضورشان بهره‌مند شده و احادیث فراوانی از آنها نقل کرده است. بقعه علی بن مهزیار در مهرماه سال ۹۰ تخریب و مورد بازسازی کامل قرار گرفت و همچنان در حال توسعه است. بنا به گفته رئیس اوقاف و امور خیریه خوزستان در سال‌جاری بازسازی حرم علی‌بن‌مهزیار به پایان خواهد رسید.

 

 

علاوه براین در این شهرستان مکان‌های تاریخی فراوانی وجود دارد که کمتر کسی به آنها پرداخته است و مشهورترین آنها آرامستان ارامنه است. در نزدیکی میدان بارفروشان اهواز قبرستانی تاریخی و زیبا قرار دارد که به قبرستان لهستانی‌ها معروف است. این قبرستان به هم‌وطنان مسیحی‌مان تعلق دارد و تعداد زیادی از مهاجران لهستانی جنگ جهانی دوم نیز در آن به خاک سپرده‌ شده‌اند.

 

 

اهواز تنها شهری است که از همه قومیت‌ها و ادیان در آن زندگی می‌کنند و همه شهروندان آن در صلح و آرامش در کنار یکدیگر هستند. معروف‌ترین کلیسای اهواز کلیسای سورت مسروپ نام دارد که ساخت آن به دوره پهلوی تعلق دارد. ساخت کلیسا در سال ۱۳۴۷ توسط ترداد داویدیان، از کارمندان شرکت نفت صورت گرفت. امروزه کلیسای سورت مسروپ تنها مورد استفاده تعداد قلیلی از ارامنه اهواز است.

 

 

از سویی دیگر معین‌التجار محل داد و ستد در بازار اهواز بود که متعلق به دوره قاجار است و از بناهای ارزشمند بافت قدیم اهواز به‌شمار می‌رود. این بنا سرای بازرگان سرشناس، حاج محمدتقی معین‌التجار است که در دوره قاجاریه در ساحل رودخانه کارون بنا شد.

 

 

این بنا در راستای پیشرفت کار تجارت ساخته شد و به‌دلیل راهی که از طریق رود کارون به دریا داشت، تجارت در آن رواج یافته بود. سرای معین‌التجار متاسفانه در سال ۱۳۷۴ دچار آتش‌سوزی و آسیب‌هایی جدی به آن وارد شد. این اثر در تاریخ ۲۰ آبان ۱۳۷۷، با شماره‌ ثبت ۲۱۵۸ به‌‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید

 

 

در بازار امام خمینی(ره) اهواز مسجد تاریخی آیت‌الله جزایری وجود دارد، این مکان یکی از مهم‌ترین مراکز نشر فرهنگ اسلامی در دوران طاغوت بود و عمده تظاهرات علیه رژیم شاهنشاهی در این مکان ساماندهی می‌شد.

 

کد خبر 907002

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha