خبرگزاری شبستان - مازندران؛ از روزهای گذشته با انتشار خبرهایی از قیمت در بازارمیوه و تره بار، قیمتها دوباره بر مدار افزایش قرار گرفت و تب بازار بالا رفت.
در شرایط فعلی و با وجود شیوع ویروس کرونا، در حالی که تلاش همگانی برای تولید ماسک و ژل های ضدعفونی کننده ادامه دارد و همه مردم در این شرایط برای تولید ماسک، گان و مواد ضدعفونی کننده وارد میدان شدند تا قیمت ها شکسته شود و فشار بر مردم وارد نشود؛ قیمت نزولی میوه و تره بار در شب عید نگرانی مردم را افزایش داده است.
گوجه فرنگی که تا چند هفته قبل با افت شدید قیمت مواجه بود و کیلویی 2 تا 2500 هزار توامان به فروش می رسید؛ درحال حاضر به کیلویی حدود 10 هزارتومان رسیده و مردم ضعف سیاستگذاری و مدیریت تولید و بازار محصولات کشاورزی را از عمده دلایل این امر می دانند.
با جست و جوی محسوس در بازار میوه و تره بار مازندران، افزایش قیمت ها کاملا مشهود است و بر نگرانی و فضای تنش زای حاصل از انتشار کرونا ، دامن زده است.
براساس اخبار اعلامی از سوی مسئولان اگر چه کمبودی در خصوص این اقلام وجود ندارذ و میوه و تره بار به وفور در کشور موجود است؛ اما افزایش قیمت گوجه، خیار، پیاز، موز و اقلام دیگری در کنار این محصولات غذایی نگرانی های مردم را افزایش داده است.
نوسان قیمت میوه و تره بار و افزایش نگرانی مردم
« علی محمودیان » یکی از شهروندان مازندرانی است که در تماس و گفت و گویی با خبرنگار شبستان با اعلام نارضایتی از قیمت رو به افزایش گوجه گفت: در این شرایط که دلهره و ترس از کرونا داریم واقعا افزایش قیمت گوجه و خیاری که تا دیروز 2500 و 4 هزار تومان بود و امروز به 10 و 8 هزار تومان رسیده است؛ دلهره ما را بیشتر کرده است.
وی با اعلام اینکه وقتی از فروشنده علت افزایش قیمت ها را می پرسیم که چرا ظرف دو روز قیمت گوجه ای که تولید داخل است؛ نه دو برابر بلکه 4 برابر شده است؛ می گوید: همین است گران می خریم و گران می فروشیم.
محودیان گفت: درست است که گران می خردند و می فروشند اما باید نظارتی بر این بازار وجود داشته باشد و مسئولان از محل خرید تا فروش نظارت دقیق بر بازار داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه نظارت دقیقی بر بازار وجود ندارد و تنها برخی از ماموران نظارتی به شعار بسنده کرده اند، افزود: شاید بتوان از خرید موز و لیمو چشم پوشی کرد اما خرید گوجه و پیاز از مایحتاج و قوت روزانه است و نمی توان که نخرید؛ دلمان به خرید همین گوجه در این بازار اسفناک خوش بود که آن هم گران شد.
حمایتی از مصرف کننده نداریم
« مسعوده قاسم زادگان » از دیگر شهروندان مازندرانی هم با اشاره به ضعف مدیریت بازار، عدم کنترل بر قیمت ها، ورود دلالان و ماهی گرفتن از آب گل آلود در این شرایط را از عمده دلایل گرانی میوه و تره بار می داند.
وی با اشاره به اینکه حمایتی از مصرف کننده در این شرایط بحران انجام نمی شود، به خبرنگار شبستان گفت: این روزها که همه سرگرم بیماری و ویروس کرونا هستند و نظارت ها بیشتر برآن حوزه است؛ برخی از آب گل آلود ماهی می گیرند و اصلا به فکر مردم نیستند.
قاسم زادگان اظهار کرد: افزایش قیمت چند برابری گوجه با قیمت 10 هزار تومان، پیاز با قیمت 15 هزار تومان و موز تا 35 هزارتومان مردم را شوکه کرده است.
به گفته این شهروند مازندرانی، گوجه و پیاز که محصول وارداتی نیست، در ظرف دو تا سه روز افزایش قیمت داشته باشد و باید مسئولان در این بخش وارد عمل شده و نگرانی ها را کاهش دهند و برای رفع مشکل اقدام کنند.
وی تصریح کرد: اینکه دقیقا چه عاملی بر افزایش قیمت میوه و تره بار در این مدت اثرگذاشته است را نمی دانیم اما مسئولان امر که کارشناس این حوزه هستند باید چاره اندیشی کنند و باررفع موانع، حداقلی ها را برای مردم فراهم کنند.
قرنطینه، عمده دلیل افزایش قیمت میوه و تره بار
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان بهشهر با اعلام اینکه افزایش قیمت در کل کشور وجود دارد و این مختص مازندران نیست، گفت: قرنطینه، عمده دلیل افزایش قیمت میوه و تره بار در بازار است.
« اسماعیل هادی نژاد» در گفت و گو با خبرنگار شبستان اظهار کرد: نظارت دقیق بر بازار وجود دارد و هیچ مسئله ای مانع از حضور فعال همکاران ما در نظارت بازار نمی شود؛ اما قرنطینه در شرایط فعلی موجب افزایش قیمت میوه و تره بار در بازار و میادین شده است.
وی افزود: همه تلاش ما برای ایجاد تعادل در بازار است و همکاران ما شبانه روزی بر این امر نظارت دارند و از شهروندان هم می خواهیم که هر گونه گرانفروشی و یا کم فروشی و توزیع در غیر حالت عادی را به ما گزارش کنند تا رسیدگی بیشتری انجام شود.
هادی نژاد گفت: اگر چه افزایش قیمت به دلیل قرنطینه کشور وجود دارد و با توجه به گرانی محصولات، فاکتور خرید افراد نیز بررسی می شود؛ اما نمی توان از عدم تعهد برخی از افراد که در هر شغلی وجود دارند و بی تعهدی دارند؛ چشم پوشی کرد که البته این افراد بی تعهد در بازار، خود ویروس کرونا هستند و با جدیت با آنان در هر شرایطی برخورد می شود.
به گفته رییس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان بهشهر، مردم نگران بازار نباشند چرا که نظارت کامل وجود دارد و گرانی های موجود هم مدیریت می شود تا بهترین شرایط برای مردم فراهم شود.
نظر شما