به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، « رضا مدرس » در دهمین جلسه شورای پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان هرمزگان، بر آگاه سازی مردم از شرایط جوی هفته آینده توسط هواشناسی و رسانه های استان تاکید کرد و افزود: از مردم عزیز هرمزگان می خواهیم که هشدارهای هواشناسی در خصوص بارندگی های هفته آینده جدی بگیرند و از ترددهای غیر ضروری به منظور جلوگیری از خسارات احتمالی پرهیز کنند.
وی اضافه کرد: با توجه به تقویت این سامانه لازم است مدیران استانی، فرمانداران، شهرداران و دهیاران در آماده باش کامل بوده و وضعیت ورودی و خروجی سدها منظم کنترل شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان خاطر نشان کرد: با توجه به احتمال بارش شديد و ساير حوادث و ايجاد مشكلات در برخي مسيرها و راه هاي مواصلاتي لازم است پيش بيني هاي لازم جهت بازگشايي سريع مسيرها و امداد رساني به در راه ماندگان انجام پذيرد.
وی تاکید کرد: با توجه به شیوع کرونا در استان هرمزگان و همچنین احتمال طغیان رودخانه ها، جاری شدن سیل و مسدود شده مسیلها تاکید می شود مردم از سایر استانها از سفر به هرمزگان پرهیز کنند زیرا ارایه کمترین خدمات رسانی به گردشگران ومسافران پیش بینی نشده است.
مدرس اضافه کرد: فرمانداران و روسای ستاد پیشگیری ،هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران شهرستانها ضمن بررسی آمادگی کامل اعضا برای مقابله با جوانب مختلف بحران، از آمادگی كليه ايستگاههاي آتش نشاني شهرداریها و دهیاریها جهت اطفاء حريق در مراتع ،عرصه هاي طبيعي اطمینان داشته باشند و سازمانهاي آتش نشاني شهرهاي ساحلي نظارت مستمر بر جلوگيري از ورود خودرو به ساحل دريا را در دستور كار قرار دهند.
مدرس در ادامه با اشاره به نقش آموزش در کاهش آسیبهای ناشی از بحرانهای طبیعی، اظهارکرد: آموزش مدیریت بحران در حقیقت آگاهسازی اقشار مختلف جامعه در راستای نجات جان خود در مواقع بحرانی و کاهش آسیبهای مختلف است.
وي با اشاره به این که تغییر اقلیم از جمله وقایع اجتنابناپذیر است، اظهار کرد: این تغییر اقلیم تبعات زیادی در مسائل جوی داشته است و یکی دیگر از مخاطرات طبیعی استان که باعث بروز خسارات فراوان شده است.
وی سیلاب های مهیب را یکی از مخاطرات تغییر اقلیمی دانست که تخریب محیط زیست را نیز معمولا به دنبال دارند، افزود: که در این راستا می توان قطع درختان، تجاوز به حریم رودخانه ها و برداشت سنگ و مصالح کف رودها و بر هم زدن شیب تعادلی رودخانه ها را از عوامل انسان ساز در بروز سیلاب دراستان بیان کرد.
مدرس با بیان اینکه امروز بسیاری از کشورها با استفاده از تکنولوژِیهای نوین به همزیستی با آسیبها و بحرانهای طبیعی رسیده اند، گفت: احداث ساختمانهای ایمن و استفاده از ابزارآلات و تکنولوژیهای پیشرفته و هوشمن نقش مهمی در تأمین امنیت جانی افراد در بحرانهای طبیعی ایفا میکند.
وی ایمنسازی را از دیگر ضرورتهای مدیریت بحران دانست و بیان کرد: توجه ویژه به ایمنی لازم و رعایت استانداردهای مختلف در حقیقت جلوگیری از هدر رفت سرمایههای اقتصادی و انسانی کشور است.
نظر شما