به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین محمد محمدیان در مراسم شصت و هشتمین اجلاس روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور و موسسات وابسته که در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، با بیان این که علم نورا است و از ارزش بالایی برخوردار است، گفت: ارزش علم به این است که با تواضع همراه باشد و انسان خود را در جایگاهی ببیند که نیاز به تعریف و تمجید دیگران نداشته باشد.
وی با اشاره به این حدیث از پیامبر اکرم اسلام به این مضمون که فرمودند" اگر کسی توانست با رده های پایین تر از خودش هم غذا شود، بهشت مشتاق او می شود "، بیان کرد: روسای دانشگاه ها می توانند گاهی برای صرف غذا در جمع کارمندان و نیروهای اجرایی دانشگاه برود و با آنها هم غذا شود که در این بین و با این رابطه هیچ کس کوچک نمی شود و خداوند افراد این چنینی را بزرگ و عزیز می کند.
این عضو شورای عالی لنقلاب فرهنگی در عین حال اظهار کرد: رییس دانشگاه حکم یک پدر را در دانشگاه محل خدمت خود دارد و می تواند با حضور در مسجد و قرار گرفتن در کنار افراد مستضعف و رده پایین تر دانشگاه نماز بخواند.
حجت الاسلام محمدیان با نقل این حدیث که "خداوند به حضرت موسی وحی کرد که می دانی چرا تو را انتخاب کردم ، فرمود: تمام بنده هایم را زیرو رو کردم و در بین بنده هایم کسی را پیدا نکردم که بیش از تو احساس کوچکی کند در مقابل من و بیشتر وقتی که برای نماز صورت خود را روی زمین می گذاری"، ادامه داد: امیدواریم این موقعیت هایی را که خداوند برای اعتلای ما قرار داده است و چه فراز و نشیب هایی را که سر راهمان گذاشته است همه برای امتحان ما در شرایط مختلف است .
وی یادآور شد: با وجود تواضع و علمی که خداوند عنایت کرده و برای انسان بسیارنافع است، شما می توانید با این دو مهم به یکدیگر با دل و جان کمک کنید .
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه انسان اشرف مخلوقات خداوند است، افزود: شما با توجه به حوزه کاری تان با انسان های زیادی معاشرت دارید که غالبا دلشکسته هستند و نیازمند به کمک های جانی و مالی تان دارند که شما می توانید با این علم توام با تواضع به آنها کمک رسانی کنید.
او خطاب به روسای دانشگاه های شرکت کننده در اجلاس گفت: کارمندان ، استادان و دانشجویان و کلیه افرادی که در محیط دانشگاهی هستند، مانند خانواده های شما می مانند که احتیاج به بال محبت شما دارند.
رییس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها تصریح کرد: فضای منطقه و جهان در این سی و سه سال یک فضای کاملا متمایز و منحصر بفرد است و بیداری اسلامی در جهان اسلام از یکسو و چالش های بزرگ در غرب و آمریکا از سوی دیگر یک فرصت طلایی را برای نظام ما فراهم کرده است.
وی افزود: حرف هایی که ما سی و سه سال در دنیا می زدیم که گاهی با قدرت رسانه ای حریف مانع رسیدن این حرف ها به گوش جهانیان می شدند امروزه در حال طنین اندازی است .آرمان های بلند انقلاب در منطقه و جهان در حال به ثمر نشستن است و روزهای خوشتری در آینده وجود دارد.
حجت الاسلام محمدیان با اشاره به این که کار رقبای اصلی ما در این شرایط به بن بست رسیده است ، یادآور شد: این رقبا می دانند که ریشه تحولات کنونی در منطقه و در دنیا به انقلاب ما باز می گردد و برای آن ها مهم است که بتوانند مرکز رساندن پیام ها به منطقه را دچار آشوب کنند .
عضو شورای انقلاب فرهنگی اضافه کرد: برای دشمنان قسم خورده ما سخت است که ببینند در کل کشورهای منطقه آشوب باشد و کشور ما با ثبات و آرامش به سمت تکامل پیشروی کند.
به گفته وی، تحریم های فلج کننده آن ها برای این است تا مردم ما را بوسیله فشار اقتصادی تحت فشار قرار دهند و طرح موضوعاتی چون نقض قوانین حقوق بشر، مسایل هسته ای و تروریسم برای این است که ما را در داخل کشور با یک سلسله اضطراب هایی مواجه کنند.
حجت الاسلام محمدیان خاطرنشان کرد: دانشگاه ها یکی از راههایی است که اگر دشمنان بخواهند کشور را متشنج کنند می توانند از این راه رخنه می کنند.
وی ادامه داد: با توجه به نزدیکی زمان انتخابات و این که در این زمان فضای دانشگاه ها با طراوت تر می شود و جریان های مختلف در دانشگاه ها برای سخنرانی حضور پیدا می کنند لذا باید تدابیری اندیشیده شود تا این حضور ضابطه مند، مفید و موثر باشد .
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در عین حال تصریح کرد: در این وضعیت روسای دانشگاه ها باید طوری فضای دانشگاه ها را هدایت و مدیریت کنند که برای دشمنانی که می خواهند کشور را به هم بزنند کمک نشود.
حجت الاسلام محمدیان با بیان این که با توجه به روند هدفمندکردن یارانه ها ممکن است مسایل سویی برای رفاه دانشگاه ها بوجود بیاید، گفت: سوبسید از بخشهای مختلف کم می شود و ما به خوبی می دانیم که چه فشاری روی روسای دانشگاه هاست که در این زمینه ندبیر اندیشی روسا بیشتر از قبل باید اتخاذ شود تا تا زمینه ای برای سو استفاده پیش نیاید.
وی افزود: در زمینه برگزاری کرسی های آزاداندیشی رهبر معم انقلاب گلایه هایی را داشتند که البته باید توجه کرد که مخاطب ایشان دانشجویان هستند چون کرسی ها باید از طرف دانشجویان راه اندازی شود و مسوولان فقط باید مدیریت و نظارت بر روند اجرا شدن آن داشته باشند و مسوولیت شان آماده سازی بستر برای برگزاری این کرسی ها بوده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین اظهار کرد: انتقاد کردن و نقد مسایل موجود در کشور یکی از شرایطی است که طبع دوران جوانی است و این یک نقطه مثبت است و نیاز به مدیریت دارد تا رشد کند.
وی ادامه داد: انتقاد از مدیران و مسوولان را نباید انتقاد از نظام بدانیم که گاهی این انتقادات وارد است و گاهی وارد و جایز نیست . بسیاری از منتقدان نقدهایی را از روی دلسوزی بیان می کنند و در بعضی موارد نیاز به روشنگری این افراد وجود دارد و در برخی موارد چون ما توضیحی درباره مساله خاصی نمی دهیم اینطور نیست که آن انتقاد وارد باشد.
وی خواستار حضور سریع و به موقع روسای دانشگاه ها در جریانات، حوادث و اتفاقاتی که در دانشگاه ها رخ می دهد، شد و گفت: بسیاری از این مشکلات باورود سریع و بموقع تان حل می شود و با گذشت زمان ممکن است این جریانات از دست خارج شوند و مشکلات بزرگتری را پدید آورند و حل کردن آن ها سخت تر شود.
او با اشاره به حفظ استقلال دانشگاه ها و اینکه هر دانشگاه، برای خود یک هویت مستقل دارد ؛ ادامه داد: دانشگاه، فرهیختگان و عالمان بسیاری دارد که می توانند برای همه مسایل خود باهم همفکری و تصمیم گیری کنند اما این که دستگاه های بیرون از آن بخواهند برای دانشگاه تصمیم گیری کنند حرکتی است که آسیب های جدی به دانشگاه ها می رساند.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها بیان کرد: روسا و مسوولان دانشگاهی، دانشگاه ها را بیشتر می شناسند ونسبت به همه زوایای آن آگاهی و اطلاعات بیشتری دارند تا مسوولان امنیتی شهر ، یا همکارانی که در وزارتخانه های مختلف قرار دارند آن ها می توانند درباره مسایل نظرات کارشناسی بدهند اما اینکه بخواهند بخشنامه بدهند با استقلال دانشگاه ها منافات دارد.
وی افزود: لذا بنظر می رسد اگر در این موارد منافع درازمدت نظام در نظرگرفته شود نه منافع فعلی ، بیشتر به نفع نظام و آینده کور خواهد بود.
حجت الاسلام محمدیان با بیان این که از دخالت غیرقانونی مکان های خارج از دانشگاه بپرهیزید، اظهار کرد: قطعا خانم دستجردی و معاونان ایشان از استقلال دانشگاه ها دفاع می کنند و در این میان شورای تامین استان است که می تواند به طور موردی با حضور و خواست رییس دانشگاه در مواردی که اعلام شده و الزام آور باشد در تصمیم گیری ها دخیل شوند.
وی افزود: هدف ما این است که افراد شایسته از نظر علمی و اخلاقی وارد هیات های علمی شوند؛ با توجه به این که در برخی از دانشگاه ها روسای دانشگاه ها با وجود مشغله های زیاد این مسوولیت را به مسوولان درجه های دوم و سوم اعطا کرده اند ، خواهشمندیم تا در این زمینه نیز اهتمام ویژه ای به این گزینش ها داشته باشند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: از خانم دستجردی خواهش می کنم گزارش جمعیت را که به نظام شورای عالی انقلاب فرهنگی داده اند در یک یا چند جلسه با حضور روسای دانشگا ها مطرح کنند زیرا انچه بنا بود سال 90اتفاق بیفتد در سال 70 اتفاق افتاده است و قرار بود رشد جمعیت 4 درصد باشد که امسال ما به رشد یک و نیم درصد رسیده ایم.
پایان پیام/
نظر شما