آمریکا ، عذرخواهی از ایران را فراموش نکند

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان گفت : تقاضای رییس جمهوری آمریکا برای تحویل هواپیمای جاسوسی پهباد به این کشور نوعی فرار رو به جلو برای جبران این شکست است.

به گزارش خبرنگار شبستان، رامین مهمانپرست در نشستی که هر هفته برگزار می شود به پرسش های خبرنگاران داخلی و خارجی پاسخ داد . سخنگوی وزارت امور خارجه سه شنبه 22 آذر در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران درباره موضع ایران در قبال درخواست باراک اوباما برای بازگرداندن پهباد به آمریکا گفت: ظاهراً آقای اوباما فراموش کرده اند که به حریم هوایی کشورمان تجاوز شده عملیات جاسوسی انجام گرفته مقررات بین المللی نقض شده و در امور داخلی کشور ما دخالت شده است و حالا به جای عذرخواهی رسمی و پذیرش این تخلف برای فرار رو به جلو چنین خواسته ای را مطرح کرده اند.

وی افزود: آمریکا باید بداند اقدامی که در نقض حریم هوایی ما انجام داده صلح و امنیت جهانی را به خطر می اندازد و باید تبعات آن را بپذیرند.

مهمانپرست در پاسخ به پرسشی درباره شایعه فرستادن پهباد به روسیه و چین هم گفت: مهار کردن هواپیمای جاسوسی آمریکا که از تکنولوژی پیچیده ای برخوردار است به قدری برای آمریکایی ها سنگین بوده که به دنبال فضای جدید و مصنوعی هستند تا این مساله را تحت الشعاع قرار دهند.

وی تاکید کرد: بحث اینکه کشوری خواسته باشد از این هواپیما استفاده کند اصلاً وجود نداشته و اگر دقت کنیم می بینیم که منابع انتشار چنین اخباری رسانه های آمریکا و بولتن های وزارت دفاع این کشور هستند.

وزیر امور خارجه گفت: آمریکایی ها باید بپذیرند که ابهت آنها در عرصه بین المللی شکسته شده و کاری برای فرار از این مساله نمی توانند انجام دهند.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره تصرف سفارت انگلیس از سوی دانشجویان ایرانی و درخواست این کشور برای معرفی حافظ منافع در ایران چیست گفت: در این زمینه برخی مسائل حقوقی باید مورد توجه قرار گیرد هنگامی که روابط بین دو کشور به طور موقت یا دائمی قطع می شود می توان از روش تعیین حافظ منافع استفاده کرد ولی تا جنبه های حقوقی و حاشیه ای این مساله مشخص نشود اتفاق جدیدی روی نخواهد داد به ویژه اینکه طبق قوانین بین المللی این درخواست باید به طور رسمی از کشور پذیرنده حافظ منافع انجام شود.

مهمانپرست همچنین در رابطه با ماجرای سفارت انگلیس گفت: بحث رابطه دوجانبه بین کشور ما و انگلیس یک رویه قانونی را طی کرده که دلیل آن اقدام خصومت آمیز انگلیس نسبت به ملت ما بوده است.

وی تصریح کرد: ملت ما می تواند اقدامات خصمانه انگلیس که از جمله آنها می توان به اقدام اخیر این کشور برای تحریم یک جانبه بانک مرکزی ایران اشاره کرد کارهایی است که ملت ما نمی تواند انها را از حافظه خود پاک کنند.

وی ادامه داد: تحریم بانک مرکزی یک اقدام نمایشی و سیاسی از طرف انگلیس برای تحریک بقیه کشورها به منظور تحت فشار قرار دادن ملت ما بود بنابراین مجلس به عنوان نماینده ملت ایران با رایزنی دستگاه دیپلماسی تصمیم به کاهش روابط با انگلیس گرفته اند.

رامین مهمانپرست تصریح کرد: حفاظت از جان دیپلماتها وظیفه ماست و ما در همان آغاز وقوع این رویداد موضع خود را به طور شفاف اعلام کردیم ممکن است برخی به علت رفتارهای زننده ای که انگلیس نسبت به کشور ما داشته است خواهان قطع کلی روابط با این کشور باشند ولی ما به طور قانونمند عمل می کنیم و از ملت عزیز خود نیز می خواهیم تا در این زمینه احساسات خود را کنترل کنند و اجازه دهند تا پاسخ محکم ما به ملتهایی مانند آمریکا و انگلیس از طریق مراجع قانونی انجام شود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری در مورد سفارت مجازی امریکا در ایران و اینکه آمریکا این اقدام را نه یک عملیات کنسولی بلکه رد و بدل کردن اطلاعات کنسولی دانسته و از فیلتر شدن این سایت انتقاد کرده گفت: این مساله دارای دو جنبه حقوقی و سیاسی می باشد در جنبه حقوقی می توان گفت که اولاً اگر آمریکاییها واقعاً با این اقدام قصد راه انداختن سفارتی از نوع مجازی آن را دارند باید بدانند که براساس قوانین حقوقی هرگونه رابطه سیاسی و کنسولی باید با توافق دو طرف انجام شود و اگر این اقدام به طور یکجانبه انجام شود طبق قوانین بین المللی محکوم است.

مهمانپرست افزود: مساله دوم اینکه وقتی این اقدام به صورت یکجانبه صورت می گیرد معنی آن دخالت در امور داخلی یک کشور است و مساله سوم اینکه وقتی ما رابطه سیاسی و کنسولی با آمریکا نداریم به طور قانونی برای آنها حافظ منافع در ایران تعریف شده است و همین رویه باید ادامه داشته باشد بنابراین اگر آمریکاییها میخواهند این رویه را تغییر دهند باید وضعیت حافظ منافع را مشخص کنند و اگر این مساله مشخص نشده باقی بماند از نظر قوانین بین المللی غیرقانونی و محکوم است.

وی ادامه داد: از نظر بعد سیاسی و تبلیغاتی نیز می توان گفت: آمریکا تاکنون نشان داده که از نداشتن رابطه با کشور ما بسیار پشیمان است بنابراین تلاش می کند رابطه ای را البته برای ضربه زدن به کشور ما و دامن زدن به تنشها و اختلاف های داخلی انجام دهد اگر آنها واقعاً پشیمان شده اند راهش اینگونه مداخله های غیرقانونی نیست بلکه باید عذرخواهی کنند و در عمل رفتار خود را تغییر دهند در آن زمان ملت ما در رابطه با برقراری رابطه مجدد با این کشور تصمیم خواهد گرفت.

رامین مهمانپرست همچنین در مورد تحریم های جدید دولت ژاپن علیه ایران گفت: برخی کشورها اخیراً تحت فشار آمریکا و غرب اعلام کرده اند که تحریم های علیه ایران اعمال می کنند که از ان جمله می توان به ژاپن و کره اشاره کرد و ما نیز به آنها اعلام کرده ایم اگر آنها کاری انجام دهند که منجر به قطع روابط خود با ایران شوند به ضرر خودشان تمام خواهد شد و ما از نظر اقتصادی با آنها مقابله خواهیم کرد.

مهمانپرست افزود: این کشورها باید بدانند که کشورهای آمریکا و غرب تنها به دنبال منافع خود هستند و منافع کشورهای آسیایی و خاورمیانه کمترین اهمیتی برای آنها ندارد بنابراین نباید در دام آنها بیفتند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین در مورد اظهارات اخیر اوباما درباره در مورد اینکه تمام گزینه ها در رابطه با ایران وی میز است و آنچه تاکنون علیه این کشور انجام می گرفته موثر بوده است گفت: تحولات بین المللی اکنون به نفع کشورهای آزاده و مستقل به سرعت در حال شکل گیری است و هر چه جلوتر می رویم اقتصاد کشورهای مستقل منطقه زیادتر می شود و این کشورها به هم نزدیکتر و قوی تر می شوند اما در کنار این تحول تاریخی کشورهای غربی به سرعت ضعیف می شود و بنابراین اینگونه اظهارات تنها برای جنگ تبلیغاتی و روانی آمریکا و غرب بهتر است به دنبال حل بحرانهای جدی از کشورهای خود باشند آمریکاییها هنوز نتوانسته اند پاسخگوی اعتراضات 99 درصدی مردم باشند و وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشورهای غربی و آمریکا به شدت رو به وضعیت بحرانی پیش می رود.

وی تاکید کرد: اینگونه تبلیغات برای تحت فشار قرار دادن ملت ما دیگر به نتیجه نخواهد رسید ملت ما از شنیدن اینگونه جملات که همه گزینه ها روی میز است خوشحال نمی شوند و این تاثیر معکوس بر روی آنها دارند زیرا متوجه می شوند که طرف مقابل از موضع ضعف اظهارات را بیان می کند.

مهمانپرست همچنین در مورد آخرین اطلاعات در مورد وضعیت امام موسی صدر در لیبی گفت: در سفر اخیر وزیر امور خارجه کشورمان به لیبی پی گیری وضعیت امام موسی صدر یکی از موضوعات اصلی در گفتگوها بوده است و مسئولین شورای انتقال و دولت موقت لیبی نیز متعهد شده اند تا کمیته ای را برای پیگیری وضعیت ایشان مشخص کنند.

مهمانپرست همچنین در پاسخ به پرسش یکی دیگر از خبرنگاران مبنی بر اینکه با توجه به برخی تفاوت ها میان دیدگاههای جریانهای اسلامی در کشورهایی که بیداری اسلامی در آنها صورت گرفته با جمهوری اسلامی ایران پیش بینی وزارت امور خارجه در مورد وضعیت آینده این کشورها و روابط ایران با آنها چیست گفت: ما از اینکه مردم در کشورهای مختلف منطقه مطالبات خود را به صورت جدی دنبال می کند استقبال می کنیم و این را به معنای نزدیک شدن کشورها به استقلال تلقی می کنیم اما اینکه مردم بعد از استقلال چه رویه ای را برای اداره کشور انتخاب کنند یک مساله داخلی است چون اکثر مردم در این کشورها مسلمان و با اعتقادات الهی هستند طبیعتاً همه رویدادها و نتایج انتخابات سمت و سوی اسلامی خواهد داشت. ممکن است تفاوت دیدگاههایی وجود داشته باشد اما در نهایت هدف همه کشورهای منطقه یکی است.

پایان پیام/
 

کد خبر 90612

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha