گفتم اگر اسیر شوی می گویند وزیر نفت شان را گرفتیم!

وقتی به ماهشهر آمد به دیدارش رفتم فهمیدم قصد سفر به آبادان را دارد، گفتم اگر اتفاقی برایت بیفتد نمی گویند تندگویان را گرفتیم، می گویند وزیر نفت ایران اسیر شده است.

جلیل شمشیری، دوست و همکار شهید محمدجواد تندگویان در گفت و گو با خبرنگار شبستان پیرامون شخصیت و فعالیت های اولین وزیر نفت پس از انقلاب اسلامی ایران گفت: برای اولین بار در دانشکده نفت با شهید تندگویان آشنا شدم که مربوط می شود به سال 47 و این آشنایی تا زمان جنگ و اسارت ایشان ادامه پیدا کرد.

وی بااشاره به دیدار مجددش با شهید در زمان محاصره آبادان، افزود: زمانی که شهر آبادان به شدت تحت فشار بود، من در اردوگاه ماهشهر بودم که خبر رسید مهندس تندگویان به منطقه آمده است. به دیدارش رفتم و متوجه شدم قصد سفر به آبادان را دارد. به او توصیه کردم با توجه به شرایط محاصره شهر این سفر بسیار خطر ناک است؛ گفتم اگر اتفاقی برای شما بیفتد، نمی گویند تندگویان را گرفتیم می گویند وزیر نفت ایران اسیر شده است.

شمشیری خاطرنشان کرد: در واقع تندگویان به عنوان وزیر نفت به تمام کارکنان پالایشگاه دستور داده بود برای استمرار فعالیت صنعت نفت کشور هیچ کارمندی حق مرخصی ندارد.

این همرزم و دوست شهید تندگویان بااشاره به خبر اسارت شهید تندگویان، گفت: در مسیر سفر به آبادان منطقه ای میان ماهشهر و آبادان، نیروهای عراقی با کمین بر سر راه تندگویان او را به اسارت در آوردند. در واقع خبر اسارت وی برای اولین بار تیتر شد و به عنوان هدیه بزرگ برای صدام از تلویزیون عراق منتشر شد و ایران از این طریق از اسارت وزیر نفتش با خبر شد.

شمشیری تصریح کرد: کسانی که در کمین تندگویان بودند، با لباس مبدل و پوشش سربازان ایرانی تغییر ظاهر داده بودند تا جلب اعتماد کنند و از همین طریق وی را به اسارت گرفتند.

وی درخصوص ویژگی های فردی و شخصیتی شهید تندگویان، گفت: وی انسان مخلص، ساده و خوش رفتاری بود و در زمینه تحصیلات دانشگاهی فردی کوشا بود. در مباحث عقیدتی و اسلامی به ویژه حکومت اسلامی و مباحث زمان انقلاب، اندیشه می کرد و با مرحوم دکتر شریعتی براساس دوستی دیرینه ای که داشت ساعت ها پیرامون این موضوعات به مباحثه می پرداخت.

شمشیری خاطرنشان کرد: بارها شده بود دکتر شریعتی به آبادان می آمد و در خوابگاه و اتاق شهید باهم در حوزه موضوعات مورد علاقه شان گفت و گو می کردند. باید بگویم تندگویان به دکتر علاقه داشت. به گفته وی؛ شهید تندگویان افکاری مترقی و به روز داشت.

وی درخصوص دیدگاه شهید درباره امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: تندگویان به امام(ره) ارادت داشت و کتاب حکومت اسلامی ایشان در دانشگاه به شکلی مخفیانه در بین دانشجویان دست به دست می شد.

شمشیری با بیان خاطره ای درباره دوران دانشجویی شهید تندگویان یادآورشد: در زمان دانشجویی شهید در پالایشگاه تهران فعالیت می کرد و همزمان به پالایشگاه آبادان هم می رفت. ریاست دانشگاه به همین خاطر به او مشکوک شد. تندگویان با اتهام واهی ارتباط با مجاهدین آبادان به یک سال زندان انفرادی محکوم شد که این دوران با تحمل شکنجه سپری شد.

شایان ذکر است، 25 آذر ماه، روز تجلیل از شهید تندگویان، وزیر نفت پیشین جمهورى اسلامى ایران در دولت شهید رجائی نام گرفته است، در چنین روزى در سال 1369 تندگویان در زندان‌هاى بعثى عراق به شهادت رسید. به همین مناسبت، هر سال در این روز یاد این وزیر بسیجى را که با رشادت در اسارت، حماسه‌اى بزرگ آفرید، گرامى مى‌داریم.


پایان پیام/
 

کد خبر 90602

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha