در بحران کرونا از ابزار هنر برای امیدبخشی به جامعه بهره ببریم

یک هنرمند نقاش پشت شیشه بابیان اینکه در بحران کرونا هنرمند از هر ابزاری برای امید بخشی به جامعه می تواند استفاده کند،گفت:امروز فضای مجازی نقش بسیار ویژه‌ای در زندگی افراد بازی می‌کند بنابراین می شود برخی از فعالیت‌های هنری را به صورت زنده برگزارکرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان،فراگیری بیماری کوووید-19 در کشور ترس و نگرانی شدیدی را در بین مردم بوجود آورده است، بیماری که تنها 2 درصد از مبتلایان به آن می میرند؛ اما اضطراب  ناشی از کرونا سبب خانه نشین شدن مردم شده است ، جامعه هنری از میان اقشار تاثیر گذار بر اجتماع توانایی امید آفرینی بیشتری در این شرایط میان مردم دارند و می توانند با خلق اثر هنری به عبور از بحران کم کنند؛ اگرچه بسیاری از فعالیت های فرهنگی و هنری برای پیشگیری از شیوع کرونا تا اطلاع ثانوی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعطیل شده اند و هنرمندان هم امکان فعالیت چندانی ندارند اما باید صبور بود و منتظر ماند تا کشور از این شرایط به سلامت عبور کند، اضطراب اجتماعی ناشی از کرونا در مان مردم و وظیفه هنرمندان در ایجاد امید در جامعه را با «سعید رضاخان»، هنرمند نقاش پشت شیشه  به گفتگو نشسته ایم که در زیر می آید:


در شرایط فعلی که جامعه نگران بیماری کرونا است ؛ هنرمند برای ایجاد امید در جامعه چه وظیفه‌ای دارد؟

به نظر من بهترین گزینه در نخستین گام انحراف ذهن افراد از این موضوع برای مدت زمان حتی یک لحظه کوتاه است. این انحراف به معنای نادیده گرفتن این بیماری و عوارض جسمی ، روانی و اجتماعی آن نیست. بلکه فاصله گرفتن از تفکرات منفی پیرامون آن است. به این ترتیب توده‌ها یا همان مردم، از بار منفی روانی شان کاسته می‌شود. در گام بعدی که ایجاد امید است؛ هنرمند چشم‌اندازی روشن را در مقابل چشمان مخاطبان قرار می‌دهد.


هنرمند با چه ابزاری به ایجاد نشاط ، در جامعه کمک می‌کند ؟


ابزارهای هنرمندان بسیار متفاوت است. بطور مثال ابزار یک کارگردان با ابزار یک خواننده یا ابزار یک نویسنده تفاوت دارد. اما هرچه که هست ؛ در شرایط فعلی تمام ابزارهای موجود برای ایجاد نشاط همگانی در جامعه به کار می‌آیند. این ابزار گوناگون ، نقش بسیار مهمی در تغییر روحیه افراد بازی می‌کنند. بطور مثال موسیقی نقشی خاص و ویژه دارد که می‌تواند پذیرش ماندن در خانه را برای مخاطبانش آسانتر و قابل تحمل کند.


برای بیرون رفت از چالش کرونا مسئولیت بخش هنر چیست ؟


در این شرایط باید با تمام قدرت از تمام امکانات و ظرفیت‌های هنری موجود استفاده کرد. در اینجا هنرمند است که با هنر خود شادابی جامعه را در حد امکان حفظ می‌کند. در چنین لحظه‌هایی حفظ حالت سرزندگی جامعه بر دوش هنر و هنرمندان است و بهترین وسیله برای عرضه محصولات ، جعبه جادویی یا همان تلویزیون است. رسانه سیما با انعکاس فعالیت‌های گوناگون که منشاء هنری دارند؛ می‌تواند تا حدود زیادی توازن را برقرار کند.


در این شرایط که رویدادهای هنری تعطیل شده‌اند دولت چگونه باید از هنرمندان حمایت کند؟


امروز فضای مجازی نقش بسیار ویژه‌ای را در زندگی افراد بازی می‌کند. در حال حاضر برخی فعالیت‌های هنری می‌توانند در این بخش بصورت زنده به مخاطبانشان عرضه شوند. البته در حال حاضر این تغییر سیستم و تغییر در نحوه عرضه به دولت محدود نمی‌شود بلکه بخش خصوصی هم باید در این محیط پا بگذارد. برگزاری نمایشگاه‌های مجازی یکی از شیوه‌های حمایتی است که می‌تواند از سوی گالری‌های خصوصی صورت بگیرد. دولت هم می‌تواند با پرداخت هزینه‌های برخی فعالیت‌های هنری، آنها را بصورت پخش مستقیم از طریق رسانه سیما در مقابل دیدگان مخاطبان قرار ‌دهد. به این شیوه هم از هنر و هنرمند حمایت شده و هم روحیه جمعی در سطح کشور بالا نگه داشته می‌شود. در ضمن با این وضعیت، هزینه‌ای که از سوی بخش دولتی در نظر گرفته می‌شود - این هزینه هر چقدر که بالا باشد - اهمیت چندانی ندارد. زیرا شرایط کشور حالت عادی ندارد و بیشتر حالتی خاص و شبیه به شرایط جنگی دارد. در این وضعیت دولت باید برخی از هزینه‌ها را بپردازد.


وظیفه متولیان امر هنر در قبال جامعه هنری که در این شرایط متضرر شده‌اند چیست؟


پرداخت هزینه‌ها و در برخی حالات ایجاد شرایط جایگزین می‌تواند ضرر موجود را جبران کند. در زمینه هنرهای تجسمی ، گالری‌ها تعطیل شدند و این تعطیلی از جانب دو بخش خصوصی و دولتی بود. در هر دو بخش می‌شود تقویم‌های کاری را جابجا کرد و این بازه زمانی تعطیلی را در آینده جبران کرد.

کد خبر 905143

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha