باز هم «روحانیت» در «محراب خدمت»/ تا مهار کرونا از پا نمی‌نشینیم

کرونا که آمد، خیلی‌ها آرامش خود را از دست دادند اما برخی نه تنها آرام ماندند که در آرامش زدند به خط مبارزه با این ویروس منحوس، یکی از این اقشار جهادگر در تویسرکان روحانیت‌اند که ضد عفونی کردن مساجد و اماکن مذهبی شده کار ویژه‌شان.

به گزارش خبرگزاری شبستان: کرونا که آمد، شاید خیلی‌ها را به هم ریخت، اما بودند کسانی که روح خود را با «آرامش» گره زدند و با توکل بر پروردگار بزرگ در این پیکار نابرابر جامه رزم به تن کردند و زدند به صف... این پیکار نه پیر و جوان می‌شناخت نه زن و مرد، نه مسوول می‌دانست نه مردم عادی.

 

همه آمدند از کادر درمان گرفته تا جوانان پردغدغه؛ روحانیت هم که همیشه خدا پای کار بودند این بار هم وارد معرکه شدند.

 

ضد عفونی کردن مساجد و اماکن مذهبی شد کار ویژه روحانیت، خیلی‌‌شان داوطلب شدند و به خط زدند اما نخواستند نامی از آنها به میان بیاید.

 

امروز هم رئیس حوزه علمیه برادران و رئیس تبلیغات اسلامی تویسرکان در میان تعدادی از این طلاب مجاهد حاضر شدند و ضمن خداقوت به آنها خودشان هم آستین همت بالا زدند و با وسواس و دقت شروع کردند به ضد عفونی کردن مساجد.

 

کارشان شروع شد با کلام مبارک خدا...«بسم‌الله‌الرحمن الرحیم».

 

 من که از این اتفاق باخبر شده بودم، همراهشان در یکی از مساجد حضور یافتم تا به عنوان خبرنگار رسالت خودم را انجام دهم و گوشه‌ای از زحمات آنها را به تصویر بکشم.

 

طلاب چندان اهل حرف زدن نبودند، فقط حواسشان به کارشان بود، با دستکش و ماسک‌های روی صورت با ظرافت خاصی همه جا را پاکسازی می‌کردند، محراب مسجد، قفسه مهرها و تسبیح، قسمت کتاب‌های دعا، روی صندلی‌ها، پشتی، باندهای مسجد، در و پنجره، دیوار و حتی روشنایی‌ها.

 

 

همان طور که صدای صلوات در فضای مسجد بلند بود با دقت خاصی همه جا را از زیر نظر می‌گذراندند مبادا جایی از چشمشان در برود، حتی به هم گوشزد می‌کردند که مثلا فلان جا را ضد عفونی کرده‌ای؟ اغلب مواقع هم جواب مثبت بود، اگر انجام نشده بود موقعیت بعدی می‌شد محل مورد نظر.

 

حواسم به آنها بود، رئیس حوزه علمیه و رئیس تبلیغات اسلامی برای دقایقی کنار هم قرار گرفتند، مشغول صحبت در مورد مسئله‌ای بودند که موقعیت را غنیمت شمردم و ضمن سلام و عرض خداقوت چند دقیقه‌ای فرصت خواستم تا از این روزهای خاص برایمان بگویند.

 

هر دو مرا می‌شناختند، پیشنهادم با استقبال گرم‌شان همراه شد البته با یک تفاوت، هر کدام می‌خواستند اول دیگری صحبت کند، دیدم این طور نمی‌شود، گفتم «با اجازه شما ممنون می‌شم هر دو بزرگوار به سوالاتم جواب بدید»

 

قبول کردند و صحبت ما شروع شد، گفتم شاید این سوال به نظر کلیشه بیاید ولی بفرمایید «هدف شما از این حضور چیست؟» حجت‌الاسلام امیری لبخندی زد و گفت: اتفاقا کلیشه نیست، چون همین که شما در این مکان حضور دارید نشان می‌دهد به وظیفه خبرنگاری خود واقفید و می‌خواهید کار ارزشمند دیگران در مقابله علیه کرونا را به جامعه نشان دهید. اگر یاد بگیریم که هر کس در هر موقعیتی حضور به موقع داشته باشد و کمر همت برای خدمت ببندد دنیا گستان می‌شود.

 

 

 

از مردم می‌خواهم با رعایت مسائل بهداشتی و توجه به توصیه مسوولان در مقابله با این ویروس منحوس کشور را یاری کنند، آن قدر امر سلامتی و توجه به جسم در دین مبین اسلام تاکید شده که با شیوع این ویروس بعد از ۱۴۰۰ سال بسیاری از تجمعات دینی و مذهبی به طور موقت تعطیل شد. این مسائل نشان می‌دهد که دین عقل‌محور اسلام شرایط اینکه خود را با شرایط جدید وفق دهد را دارد و حتی از همان ابتدای ظهور این موضوعات را مورد توجه قرار داده است.

 

اینکه هیئت‌های مذهبی، روحانیت و... از همان روزهای اول تعطیلی برنامه‌ها با هدف حفاظت از سلامت جامعه و جلوگیری از شیوع این ویروس را قبول کردند نشان از زنده بودن و حیات دین دارد که در زمان و مکان خاصی قرار نمی‌گیرد بلکه فراگیر و دائمی است.

 

حاج‌آقا حسنی که تا این لحظه با سر صحبت‌های حاج‌آقا امیری را تایید می‌کرد، برای یک لحظه عذرخواهی کرد و سریع به سمت یکی از پنجره‌ها رفت و به طلبه جوانی که مشغول ضد عفونی بود تأکید کرد؛ در و پنجره‌ها را چند بار ضد عفونی کند.

 

 

 

همین که برگشت مجدد عذرخواهی کرد، حاج‌آقا امیری لبخندی زد و با جمله «اشکالی ندارد» ادامه داد: گروه‌های جهادی، روحانیت، مومنین، متدینین، هیات امنای مساجد، مداحان و ذاکرین و همه دلسوزان در این عرصه ابتدا موظف به کمک متخصصان هستند برای اینکه نظر متخصصان همیشه برای ما حجت بوده و هست.

 

زمانی که نظر متخصص عادل بر شیوع ویروس با برگزاری اجتماع است، متدینین و روحانیت ضمن اینکه مقاومت نمی‌کنند بلکه بیشترین همراهی را تا زمانی که ویروس از بین برود با این خادمین دارند.

 

در این شرایط هم مومنین، خیرین و جهادگران برای رضای خداوند در زمینه تامین اقلام بهداشتی نظیر مایع دستشویی، ضدعفونی‌کننده، ماسک و سایر نیازها برای کمک به نیازمندان ورود کنند.

 

گفتم خیلی‌ها در این فضا دچار ناامیدی شده‌اند به آنها چه توصیه‌ای دارید؟

 

لبخندی زد و گفت: ناامیدی را بزرگترین خطر می‌دانم، ناامیدی در روایات اولین گناه و البته گناه کبیره محسوب می‌شود، تا زمانی که متخصصان عادل اعلام می‌کنند این ویروس ضعیف‌تر از آنفولانزاست دلیلی بر ترس نیست؛ نباید نگران باشیم، فقط باید تا می‌توانیم در خانه بمانیم امن‌ترین مکان همان خانه است و بهترین کار توکل به خدای بزرگ و رعایت دستورات بهداشتی.

 

البته ناگفته نماند که دشمن هم از این فضا دنبال ایجاد یاس و ناامیدی در جامعه ایرانی است کاری که هر وقت فرصتی دست دهد از آن دست نمی‌کشد، به طور حتم با توکل به خدا و همت مردم و مسوولان و رعایت توصیه‌های بهداشتی بر این ویروس هم غلبه خواهیم کرد، انشاءالله.

 

فرصت را غنیمت بدانم و اشاره‌ای هم به ولنگاری در فضای مجازی داشته باشم، ضعف سیستم نظارتی در فضای مجازی برای کشور دردسرساز خواهد بود، فضای مجازی چون اقیانوسی است که اگر از آن غفلت شود ثمره‌اش ترویج ناامیدی است و متأسفانه در حال حاضر هم درگیر این مشکل شده‌ایم.

 

حرف‌هایش که به اینجا رسید گفت: خب دیگر خانم خبرنگار! نوبتی هم باشد نوبت حاج‌آقا حسنی است.

 

لبخندی از سر قدردانی زدم و بعد از تشکر رو به رئیس تبلیغات اسلامی کردم و گفتم: حاج‌آقا شما برایمان بگویید، من دیگر سوال نمی‌پرسم هر چه که فکر می‌کنید باید گفته شود بفرمایید.

 

حجت‌الاسلام امیری نگاهی به حاج‌آقا حسنی کرد و با خنده گفت: مثل اینکه کار من راحت‌تر است اما پیرو تکمیل صحبت‌های حاج‌آقا باید بگویم در بلایا باید به خدا و ائمه اطهار توسل کرد، در روایات دینی اشاره‌ای به افزایش «مرگ سفید» شده است، «مرگ سفید» می‌تواند همین ویروسی باشد که دنیا با آن درگیر است و بسیاری از افراد به واسطه این ویروس جان خود را از دست داده‌اند و یا اتفاقات دیگر مثل سیل و زلزله.

 

اما اعمال و رفتار ما زمینه‌سازی ظهور حضرت مهدی(عج) را فراهم می‌کند یکی از اقدامات برای تحقق این مهم این است که مردم حضرت را بشناسند البته باید قدرت رسانه‌ای ما پیشرفت کند به حدی که بتوانیم در کشورهای مختلف ایشان را بشناسانیم، گاها مردم با حضرت مهدی(عج) و حتی با ابتلائات هم آشنا نیستند؛ لذا بحث قدرت، نفوذ و گسترش رسانه‌ای ما خیلی باید از جایگاهی که هست برای معرفی ایشان بالاتر و پیشرفته‌تر باشد که مردم پس از شناخت ایشان تقاضامند می‌شوند.

 

معتقدم در حوزه رسانه فعلا آن جایی که باید قرار می‌گرفتیم نیستیم، رشد و پیشرفت رسانه‌ای یکی از مهمترین ملزومات ما برای تحقق اهداف است. از سوی دیگر اتحاد کشورهای اسلامی هم به عنوان یک رسانه بزرگ برای رساندن صدای آنها به عالم کمک می‌کند.

 

 

 

گام اول در شکل‌گیری تمدن اسلامی که ما به عنوان انقلاب اسلامی مدعی آن هستیم را برداشته‌ایم در گام دوم یکی شدن کشورهای اسلامی یعنی کنار گذاشتن اختلافات است که انشاءالله خون حاج قاسم و دیگر شهدا زمینه را با خروج استکبار از منطقه فراهم می‌کند. اسرائیل به عنوان یک غده سرطانی باید از بین برود چراکه بیشترین اختلافات بین کشورهای اسلامی نشات گرفته از این رژیم منحوس است.

 

  امام رضا(ع) در حدیثی می‌فرمایند: «اگر مردم محاسن کلام ما را بشنوند از ما تبعیت می‌کنند» با توجه به این سخن ارزشمند از باب رسانه‌ای و تبلیغ ما هنوز به آن جایگاه اصلی نرسیدیم، اگر صدای اسلام، اهل بیت(ع) و قرآن را به گوش مردم برسانیم مردم بخواهند زمینه ظهور فراهم می‌شود.

 

قرآن می‌فرماید «الا به ذکر الله تطمئن القلوب؛ دل‌ها با یاد خدا آرام می‌‌گیرد»، بر همین اساس با توجه به ترس و دلهره‌ای که بین مردم در خصوص ویروس کرونا شایع شد طرح معنوی و مادی کاهش اثرات این موج منفی با اجرای مولودی‌خوانی و ذکر صلوات و یاعلی و... از مسیر مسجدی به مسجد دیگر و ضدعفونی کردن این مساجد البته با رعایت تمام اصول بهداشتی اجرا کردیم.

 

  مردم ما در این برهه از زمان باید ضمن رعایت مسائل بهداشتی، توکل به خدا و توسل به ائمه اطهار(ع) برای از بین رفتن این بیماری را فراموش نکنند در همین راستا اعتکاف برگزار نشد و نماز جماعت هم فعلا تعطیل شده است پس باید با وحدت و همدلی تا از بین رفتن این ویروس همدیگر را همراهی کنیم.

 

در این ایام باید توجه ویژه‌ای به نیازمندان شود، در همین راستا توزیع بسته غذایی توسط دوستان ما در بیت‌الرضا(ع) برای مستضعفان و افرادی که با شیوع بیماری کرونا آسیب‌های بیشتری دیدند انجام شد، وضعیت امروز ما می‌طلبد معتمدین و کسانی که از لحاظ مالی بضاعت بیشتری دارند، کمک کنند، امیدوارم از این امتحان بزرگ بتوانیم با کمک به همنوعان سربلند باشیم.

 

 احتکار و این‌گونه مسائل در شان یک جامعه اسلامی و حتی یک انسان نیست که مردم را در این برهه در تهیه وسایل بهداشتی و دیگر ملزومات مورد نیاز به زحمت اندازند، این کارها ظلم بزرگ است و بدترین ظلم هم ظلم بر مردم است.

 

صحبت پایانی‌ام این باشد که در شرایط امروز نخبگان می‌توانند با ارائه طرح، رسانه‌ها با خبررسانی درست و تصاویر آرام‌بخش، نخبگان با ایجاد سرگرمی برای کودکان، بازی سالم و تروویج آن در شبکه‌های مجازی اتفاقات خوبی را رقم بزنند. باید نگاه‌هایمان را الهی و امیدوار کنیم.

 

از ایشان هم تشکر کردم، هر دو جوابم را با مهربانی دادند و دوباره همراه دیگر طلاب شدند...

 

باز هم من ماندم و نگاهم به همان توصیه‌ها، دقت‌ها، ظرافت‌ها و همدلی‌ها...

 

بلند خداقوت گفتم و لحظه خداحافظی‌ام همراه شد با صدای ملکوتی اذان مغرب و صلوات طلاب و آماده‌شدنشان برای اقامه نماز اول وقت...

 

 

منبع: خبرگزاری فارس/فاطمه صلح‌میرزایی

 

کد خبر 905068

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha