به گزارش خبرگزاری شبستان، «نادرقلی ابراهیمی» در خصوص ضرورتهای آبخیزداری برای ایران گفت: یکی از مهمترین چالشهای فراروی توسعه سرزمین آب است. از طرفی اگر به توسعه پایدار ملی نگاه کنیم نیاز داریم که به آب یک نگاه ویژه داشته باشیم.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست افزود: بدون آب توسعه پایدار ملی و توسعه ملی فراهم نیست. آب هم میتواند ماده حیات ما باشد هم ماده نیستی ونابودی ما؛ به عبارتی آب میتواند از یک طرف ابزار توسعه و از طرفی دیگر عامل نابودی باشد. برخورد عاقلانه با آب و مدیریت آن در تولید و مصرف میتواند راهگشا باشد.
ابراهیمی اظهارکرد: وقتی بحث آبخیزداری را مطرح میکنیم در حقیقت به عنوان مدیریت پایه منابع زیستی در هر حوزهای از آن اسم میبریم که بتوانیم بهرهبرداری پایدار از آب، خاک، منابع گیاهی و جانوری، هوا و اکوسیستم داشته باشیم. با این شرایط همه چیز در موضوع مدیریت عاقلانه با عوامل موجود در یک حوزه آبخیز تعریف میشود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: ایران یک سرزمین خشک و نیمه بیابانی است و ما باید با این طبیعت زندگی کنیم و نیازهای خودمان را برای نسل حاضر و نسلهای آینده به صورت پایدار فراهم کنیم.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای آب افزود: از طرفی دیگر بارندگی و ریزشهای جوی ما نیز بهقدری است که توانسته قدمت هفت، هشت هزار سالهای را به تمدن ایرانی ببخشد. در حقیقت با همین شرایط اقلیم یعنی خشک و نیمه بیابانی، ایران بالغ بر ۷۰۰۰ سال قدمت و تاریخ دارد.
وی با اشاره به میانگین حجم بارندگیهای سالانه تشریح کرد: بالای ۳۰ سال تقریبا ۴۱۳، ۵۰ سال ۴۲۰ و ۷۰ سال حدود ۴۳۰ میلیارد متر مکعب جریانها یا نزولات جوی ما بوده است. در سال آبی ۹۷ ـ ۹۸ برآوردها نشان میدهد حدود ۵۸۰ میلیارد متر مکعب نزولات جوی داشتیم. هر چند در این موضوع بحث مربوط به نحوه مدیریت و استفاده از فرصتهایی که برای مدیریت آنها وجود داشته درست عمل نشده است.
ابراهیمی ادامه داد: مثلا برای سال آبی گذشته تقریبا ۱۰۰ میلیارد متر مکعب فرصت مدیریت داشتیم که شاید بتوان گفت با آن خوب برخورد نکردیم. میتوانستیم با روشهایی که قسمتی از آن انجام شده ولی کامل صورت نگرفته ۱۰۰ ملیارد متر مکعب بر منابع آبی قابل مدیریتمان اضافه کنیم.
وی که در یک برنامه رادیویی صحبت میکرد، در پایان نیز گفت: فناوری آبخیزداری یک رویکرد جدید در بهرهبرداری از سیلابها و مدیریت آبهای جاری است.
نظر شما