به گزارش خبرنگار شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با 141 رأی موافق، 4 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از مجموع 216 رأی با ماده واحده این لایحه موافقت کردند. بر اساس ماده واحده این لایحه، موافقتنامه تجارت آزاد بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه به شرح پیوست تصویب و اجازه مبادله افراد آن داده میشود. بر اساس تبصره این ماده واحده، ارجاع به داوری موضوع ماده 20 موافقتنامه از سوی دولت جمهوری اسلامی ایران منوط به رعایت قوانین و مقررات مربوط است.
پیش از رأیگیری برای ماده واحده این طرح، نمایندگان با 142 رأی موافق، 12 رأی مخالف و 16 رأی ممتنع از مجموع 217 رأی نسبت به تغییر دستور مجلس و در اولویت قرار گرفتن این لایحه که از سوی دولت و با امضای 15 نفر از نمایندگان به هیئترییسه مجلس تقدیم شده بود، موافقت کردند و بدین ترتیب این طرح در اولویت بررسی مجلس قرار گرفت و در نهایت مورد موافقت قرار گرفت.
علاءالدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در بیان توضیحاتی درباره این لایحه گفت: شرایطی که در مقطع فعلی از سوی دولت آمریکا و همپیمانانش علیه سوریه طراحی و در حال اعمال است شرایط خاصی است.
وی اظهار کرد: ما در یک شرایط ویژهای شاهد هستیم که به ناحق آمریکاییان با استفاده از همپیمانان اروپایی و منطقهایشان میلیاردها دلار هزینه کردهاند تا ساختار سیاسی حاکم بر سوریه را تغییر دهند، این در حالی است که دولت و ملت سوریه در مقابل این فشارها ایستادهاند.
بروجردی خاطرنشان کرد: شبکههایی مانند الجزیره و العربیه فیلمهایی را در این زمینه طراحی میکنند.
وی با اشاره به سفر خود به ترکیه و گفتوگو با مسئولان ترکیه در رابطه با همکاریهای ترکیه با آمریکا و همپیمانانشان برای فشار علیه دولت سوریه گفت: ما مراتب اعتراضمان را به ترکیه ابراز کردیم که چرا از چنین فشارهایی علیه دولت سوریه حمایت میکند.
بروجردی تصریح کرد: سوریهای که چه از زمانهای مختلف در کنار حماس، حزبالله در مقابل رژیم صهیونیستی ایستاده است چرا باید با این فشارها مواجه شود و به همین دلیل ما به عنوان کشور اسلامی از این کشور حمایت میکنیم و بحث تجارت آزاد را که میتواند سیاست جمهوری اسلامی را محقق کند مطرح کردیم که امیدواریم با لایحه موافقتنامه تجارت آزاد بین جمهوری اسلامی ایران و سوریه عملا یک گام بلند را در شرایط فعلی سیاسی برای سوریه برداریم.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما این طرح را به عنوان یک پاسخ دندانشکن به آمریکاییان و همپیمانانشان مصوب میکنیم.
نماینده دولت در موافقت با این لایحه اظهار کرد: این لایحه در اوایل شهریور سال جاری در کمیسیون اقتصادی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و ما برای بررسی آن درخواست اعمال ماده 102 را کردیم که در اولویت بررسی قرار گیرد زیرا سوریه در شرایط خیلی اضطراری و خاصی قرار دارد.
وی از همه نمایندگان خواست با رأی موافق به این لایحه بستر همکاریهای بیشتر در عرصههای تجاری با سوریه را فراهم کنند.
نماینده دولت تأکید کرد: با تصویب این لایحه دسیسههایی را که علیه سوریه در حال اعمال است خنثی خواهیم کرد و پیام خاصی را به همه مخالفان مبارزه با صهیونیسم خواهیم داد.
پایان پیام/
نظر شما