به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، با افزایش روزانه تعداد مبتلایان به بیماری کرونا، مردم از حضور در مراکز خرید، فعالیتهای گروهی و هرجایی که مجبور به حضور در آن نباشند، اجتناب میکنند و ترجیح می دهند بیشتر کنار خانواده باشند و تا از هرگونه آسیبی به خود و دیگران جلوگیری شود و چرخه شیوع ویروس کاهش یابد.
حدود یک ماه از شیوع ویروس کرونا گذشته است و مدارس و دانشگاه ها تعطیل شده و کودکان و نوجوانان این روزها اوقات خود را در کنار خانواده سپری می کنند و بزرگسالان هم صرفاً به خاطر اینکه مجبور هستند به محل کارشان میروند. گردهماییها، جشنها و همه دورهمیها یا کنسل شده و یا به زمان دیگری موکول شدهاند و ماندن در منزل معنای واقعی محبت به خانواده و همدلی و اتحاد را بیشتر نمایان کرده است.
سری زدیم به منزل یکی از همشهریان بندرعباسی؛ مادر خانواده مشغول گردگیری و نظافت منزل و پدر خانواده نیز مشغول سرگرم کردن بچه هاست.
آقای زمانی پدر خانواده در گفتگو با خبرنگار ما می گوید: از این فرصت استفاده کردیم برای در کنار خانواده بودن و محبت به خانواده که بتوانیم کرونا را شکست بدیم.
وی می افزاید: این روزها را بیشتر در کنار خانواده می گذرانیم و هیچ کسی به غیر از اعضای خانواده به خانه رفت و آمد ندارد.
خانم خانه نیز می گوید: این روزها با بودن بیشتر همه اعضای خانواده در کنار هم معنای خانواده بیشتر درک کرده ایم.
پسر نوجوان این خانواده نیز می گوید که تعطیلی مدارس باعث نشده که از درس هایش عقب بماند.
آقا محمد می افزاید: در منزل، درس هایش را از طریق فضای مجازی از معلمش دریافت می کند.
به سراغ شهروند دیگری رفتیم که مشغول خرید است و می گوید: تنها برای کارهای ضروری از منزل خارج می شوم.
آقای حسینی از هموطنان می خواهد که برای سلامتی خود و جامعه از منزل بیرون نیایند تا دوره شیوع این بیماری هم به پایان برسد.
اما در هنگام ماندن در منزل چطور زمان را مدیریت کنیم ؟
« منصور اخلاقی پور »، جامعه شناس هرمزگانی می گوید: در منزل ماندن فرصت خوبی برای بازی کردن با بچه ها، سرگرمی های مختلف، تماشای تلویزیون، برنامه های مفید در فضای اینترنت و کارتن های مفید برای بچه هاست.
وی با بیان اینکه ایزوله کردن منزل روش درستی نیست، معتقد است: اینکه خود را در خانه زندانی کنیم و درب و پنجره ها رو ببندیم روش درستی نیست و می توان گشت و گذارهایی را در سطح شهر در اتومبیل و در خارج از محیط های شهری برای چند ساعت به دور از اینکه احتمال خطری آنها را تهدید کند، انجام دهند.
وی افزود: برای بزرگسالان بهترین روش مشغول کردن خود به کارهای عقب افتاده است و نظافت منزل با توجه به نزدیکی عید بهترین فرصت است و ایرانی ها علی رغم تهدید کرونا با رعایت موارد بهداشتی آداب و رسوم خودشان را به جا می آورند.
مطالعه کتاب بهترین فرصت برای استفاده از اوقات در خانه ماندن
مطالعه به گذراندن اوقات فراغت خیلی کمک می کند و در این مدت به دانش آموزان توصیه می شود که درس و مشق های خود را تعطیل نکنند و مطالعه داشته باشند تا عقب نمانند.
گوش دادن به خبرهای روحیه بخش و شاد و مفرح را بیشتر کنیم
ابوذری، یکی از شهروندان بندرعباسی نیز می گوید: اخبار و برنامه های شاد را نگاه می کند و سعی می کند به اخبار های نگران کننده و شایعات فضای مجازی کمتر توجه کند.
وی از مردم می خواهد ساعتی را در طول روز به ورزش و بازی با بچه ها اختصاص دهند و سعی کنند روحیه خودشان را قوی کنند.
توجه به توصیه های پزشکی ما رو در برابر این بیماری قوی می کند
دکتر « فاطمه نوروزیان »، رئیس روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز می گوید: یکی از مهمترین اقدامات ماندن در منزل است که می تواند ما رو خیلی خوب در برابر این بیماری محافظت کند و باید از مسافرت های غیر ضروری خودداری کنیم.
پدیده کرونا ثابت کرد در آموزش همگانی ضعیف هستیم
اخلاقی پور جامعه شناسی هرمزگانی می گوید: نظام آموزش و پرورش و سیستم آموزش عالی، نوع زندگی کردن جمعی را آموزش نداده است و رسانه های جمعی مانند صدا و سیما و نشریات نیز در بحث داده های زندگی خیلی مشکل دارند.
وی می افزاید: آموزش همگانی یعنی اینکه چطور در کنار هم با پدیده های تهدید مقابله کنیم تا زیست اجتماعی سالم داشته باشیم که در این زمینه ما خیلی مشکل داریم و باید یک برنامه آموزشی منسجم در این رابطه تدوین شود.
اخلاقی پور ادامه می دهد: متاسفانه شاهد هستیم خیلی از هموطنانمان از استرس کرونا به مصرف مشروبات الکلی روی آوردن و خود این مصرف متانول باعث مرگ آنها شده است و اگر آموزش های جمعی داده می شد خیلی می توانست در این زمینه کمک کند.
ماندن در منزل نباید زمینه مشاجرات خانوادگی را زیاد کند
این روزها ماندن در خانه به خصوص برای پدران که مجبورند از ساعت کار خود کم کنند و اوقات بیشتری را در خانه و شرایط ایزوله منزل سپری کنند، این احتمال وجود دارد که آستانه تحمل شان پایین بیاید و مشاجرات خانوادگی رخ دهد زیرا ماندن در منزل، زندگی را تکراری تر می کند و ممکن است باعث پرخاشگری کلامی شود که در چنین مواقعی باید آستانه تحمل را بالا ببریم و بیشتر در کنار هم بودن را تمرین کنیم و سعی کنیم تا جایی که امکان دارد همدیگر را تحمل کنیم.
این جامعه شناس می گوید: برای جلوگیری از مشاجرات و درگیری لفظی کلامی که منجر به لطمه وارد شدن به چارچوب خانواده می شود باید برنامه های مشترکی در خانه طراحی کرد، مانند مطالعه کتاب، تماشای تلویزیون، مهارت هنری، آموزش دیدن از طریق فضای مجازی یا هر برنامه دیگری که می تواند در این زمینه سرگرم کننده باشد.
آما آنچه که مسلم است این است که کرونا شکست پذیر است اگر همین اتحاد و همدلی را حفظ کنیم و با حذف کارهای غیر ضروری و ماندن در منزل بهترین کمک را به خودمان و جامعه پزشکی کشور برای ریشه کنی این بیماری کنیم.
نظر شما