امیر الهی، مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان کردستان با بیان مطلب فوق به خبرنگار شبستان در سنندج گفت: چند اثر منحصر به فرد که در موزه باستانشناسی سنندج نگهداری می شود جهت انجام اقدامات حفاظتی و مرمتی به کارگاه و آزمایشگاه مرمت استان منتقل شد.
این مقام مسئول انتخاب اشیا برای بازسازی را با توجه به اولویتبندی و میزان تخریب اعلام کرد و اظهار داشت: اشیا مورد نظر پس از انتخاب وارد آزمایشگاه شده و برای انجام کارهای حفاظتی به کارگاه مرمت منتقل میشوند.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان کردستان تصریح کرد: آثار فلزی مورد بحث دارای خوردگی فعال بوده و تلاش در جهت تثبیت عدم فعالیت خوردگی این آثار شروع شده و پس از وصول نتایج آزمایشگاهی اقدامات حفاظتی مناسب صورت می گیرد.
الهی، شرح این عملیات را شناسایی عوامل آسیبرسان، متوقف نمودن روند آسیب و خوردگی، پاکسازی در حد محدود، تثبیت اشیا و تعریف شرایط نگهداری اشیا اعلام کرد.
وی با اشاره به اینکه تعداد این اشیا نامحدود است، اذعان کرد: انجام این عملیات مرمتی به وسیله «لاله عربشاهی» و «محمد حسینی» از کارشناسان و مرمتگران استان کردستان انجام میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان کردستان گفت: استان کردستان از نظر میراث فرهنگی یکی از استان های برجسته کشوری است که باید جزو 5 استان برتر کشور در این زمینه شناخته شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه کردستان پیشینه تاریخی بسیار بالایی دارد، افزود: بافت ها و بناهای تاریخی ارزشمندی که در این استان وجود دارد نشان از قدمت بالای استان دارد.
الهی در پایان خاطرنشان کرد: کارگاه حفاظت و مرمت اشیا تاریخی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان در زمینه حفاظت، پاکسازی و نگهداری آثار ساخته از عاج مطالعات میانی خود را به پایان رسانیده و فاز جدید مطالعات بلند مدت خود را شروع کرده است.
پایان پیام/
نظر شما