حجت الاسلام والمسلمین علی رضا نیکزاد، مدیر گروه دانشنامه پیامبر اعظم (ص) پژوهشکده باقر العلوم (ع) به خبرنگار شبستان گفت: محور اصلی این دانشنامه براساس شخصیت نبی مکرم اسلام (ص) شکل گرفته و هر موضوع و مدخلی که در تبیین شخصیت و موقعیت ایشان تاثیرگذار و موثر دانسته شده، برای نگارش مقاله انتخاب و در اختیار نویسندگان قرار گرفته است.
وی افزود: جلد اول دانشنامه پیامبر اعظم(ص) شامل 3 هزارمدخل پیشنهادی است و بخش عمده ای از فرآیند تولید محتوا نیز انجام شده است.
حجت الاسلام نیکزاد افزود: در فرآیند تولید محتوا تا کنون بیش از یک میلیون و 70 هزار کلمه، مطلب تولید شده که 6 هزارکلمه در فاز اول، 3هزارکلمه در فاز دوم و 2 هزار کلمه در فاز سوم طرح تولید شده است و با تبدیل این حجم، به صفحات 300 کلمه ای، بیش از3 هزار و 500 صفحه محتوا تولید می شود.
وی درباره اهداف اجرای این طرح گفت: بازخوانی و بازشناسی سیره پیامبر اعظم (ص) یکی از ضرورت های حیات فکری مسلمانان است و ما باید به زیباترین و رساترین شیوه آن را به علاقه مندان ارائه کنیم در این مسیر به همان اندازه که مطالعه، تحقیق و پژوهش دارای اهمیت است، عرضه و ارائه آن به بهترین و کارآمدترین شکل ممکن نیز از رجحان و اهمیت خاصی برخوردار است.
حجت الاسلام نیکزاد در تبیین و توضیح ارائه این اثر در قالب دانشنامه گفت: دایره المعارف نگاری، فن و صنعتی کارآمد و مفید است که ارائه هر دانشی با استفاده از این قالب، از دیگرشیوه های ارائه معارف کارآمدتر است. علاوه بر این شخصیت و سیره پیامبر اعظم (ص) برای کلیه مسلمانان به عنوان بزرگترین منبع شناخت معارف و وظایف دینی و علم به احکام، از جایگاه و اهمیت والایی برخوردار است.
وی جامعیت و استفاده از کلیه منابع علمی جهان اسلام در این زمینه را از ویژگی های این اثر برشمرد و گفت: در تالیف این اثر صرفا رویکرد شیعی مدنظر نبوده و از نویسندگان اهل سنت و نقطه نظرات اندیشمندان جهان اسلام نیز بهره گرفته شده است. همچنین تلاش شده تا با رعایت بایسته هایی مانند آیین نگارش، استفاده از منابع دست اول و معتبر شیعه و اهل سنت، رعایت جنبه علمی کار، نظارت علمی، ویراستاری، ارزیابی و ویرایش فنی و ادبی، اثری علمی و قابل ارائه در مجامع علمی جهان اسلام تهیه و تولید شود.ُ
مدیر گروه دانشنامه پیامبر اعظم (ص) با اشاره به این که جلد اول دانشنامه پیامبراعظم (ص) تا پایان ساری جاری آماده شده و در اختیارعلاقه مندان قرار می گیرد افزود: جلد اول اثر شامل سرفصل هایی در مباحث کلام و معارف، فقه و حقوق، اخلاق و سیره، اعلام ، تاریخ و جغرافیا همچنین بخش کتاب شناسی است که دراین بخش آثاری که به صورت خاص و مستقل دررابطه با شخصیت و سیره نبوی نگاشته شده است معرفی می شود.
مدیر گروه دانشنامه پیامبر اعظم(ص) افزود: مجموعه دانشنامه در10 جلد وزیری و هر جلد در 500 تا 600 صفحه آماده می شود که از نظام موضوعی تبعیت نمی کند و بر اساس ترتیب الفبایی نگارش می یابد.
پایان پیام/
نظر شما