به گزارش خبرگزاری شبستان در همدان، 22 اسفند روز تشکیل بنیاد شهید به فرمان حضرت امام (ره) و بزرگداشت شهدا است.
22 اسفندماه روز مباركی است در تكریم شیرزنان قهرمان ایران اسلامی كه به ندای رهبر مسلمین جهان و ولیامر خویش لبیك گفته و به تشویق و ترغیب فرزندان برومند و همسران انقلابی و غیور خود در تأسی از حضرت امالبنین(س)، آنها را رهسپار جبهههای نبرد حق علیه باطل كردند تا یك وجب از این سرزمین مقدس به دست دشمن غاصب نیافتد.
تردیدی نیست ملت بزرگ ایران به تأسی از وصایای جاوید و ارزشمند امام خمینی(ره ) و آموزههای مقام معظم رهبری، تجلیل شهیدان و تكریم خانواده معظم شهدا را رسالت خطیر خود در پاسداری از خط سرخ شهادت و ره آوردهای شهیدان برای عزت و سربلندی كشور دانسته است.
شهادت در قرآن و احادیث
شهادت فنا شدن انسان برای نیل به سرچشمه نور و نزدیک شدن به هستی مطلق است، شهادت عشق به وصال محبوب و معشوق در زیباترین شکل است، شهادت مرگی از راه کشته شدن است، که شهید، آگاهانه و بخاطر هدف مقدس و به تعبیر قرآن ((فی سبیل الله))انتخاب میکند. یعنی شهید در راهی کشته میشود که هر دو ارزش آگاهانه و فی سبیل الله را داراست و چنین مرگی است که به تعبیر پیامبر(ص) شریفترین و بالاترین نوع مردن است و حضرت علی(ع) آن را گرامی ترین نوع مردن میداند.
شهید همواره زنده است و حیات و ممات او همواره صفتی است برای حیات طیبه که به مصداق آیه 169 سوره آل عمران که میفرماید: «(ای پیامبر)! هرگز گمان مبر کسانی که در راه خدا کشته شدند، مردگانند! بلکه آنان زندهاند، و نزد پروردگارشان روزی داده میشوند»، و یا در آیه 154 سوره بقره که میفرماید: «به آنان که در راه خدا کشته شوند مرده نگویید، بلکه زنده ابدی هستند و لیکن همه شما این حقیقت را درنخواهید یافت»
در قرآن مجید، حدود ده آیه به صورت صریح درباره کسانی که در راه خدا کشته شده باشند وجود دارد. از جمله مسائلی که در این آیات به آن اشاره شده است عبارت است از زنده بودن شهید، رزق شهید، آمرزش گناهان شهید، ضایع نشدن عمل شهید، مسرت و خوشحالی شهید، وارد شدن در رحمت الهی و رستگاری شهید، در این نوشتار کوتاه اشاره ای به آنها خواهیم داشت.
حیات شهید
یکی از ویژگیهایی که قرآن کریم برای شهیدان ذکر کرده است، مسئله حیات و زنده بودن آنها است، در این میان معنای حیات طبق اقوال مختلفی از طرف مفسران به این معنا است که شهدا بهزودی در قیامت زنده خواهند شدند، برخی دیگر نیز بر این باورند که کشتهشدگان در راه خدا، دارای هدایت، ایمان و دین صحیحی هستند که نمرده و زندهاند، برخی دیگر نیز گفتهاند مقصود این است که، چون از شهیدان، نام نیک در این دنیا باقی مانده است زنده هستند، مفسران دیگر نیز اقوال دیگری را آوردهاند که هر یک به نوعی بیانکننده حیات شهدا است و همه این اقوال به زنده بودن آرمان و اهداف شهیدان در جامعه باور دارند.
آمرزش گناهان شهید
آیه 195 سوره آل عمران: «آنان که از وطن خود هجرت کردند و از دیار خود بیرون رانده شدند و در راه خدا رنج کشیدند، جهاد کردند و کشته شدند، همانا بدیهای آنان را میپوشانیم و آنان را به بهشت هایی که از زیر درختان آن نهرهای آب، جاری و روان است، داخل میکنیم و این پاداشی است از جانب خدا و پاداشی که از جانب خدا باشد نیکوست» اشارهای به بخشش گناهان شهید دارد.
در همین رابطه احادیثی نیز ذکر شده است که از این میان میتوان به حدیث پیامبر اکرم(ص) اشاره کرد که میفرمایند: «چون رزمندگان با اهل و خانواده خود خداحافظی کنند، ماهیها و خانهها، بر آنها میگریند و از گناهان خود خارج میشوند، همانگونه که مار، از پوست خود خارج میشود»
در حدیث دیگری از امام صادق(ع) نیز ذکر شده است :«کسی که در راه خدا به شهادت نائل شود، هیچ یک از گناهان و بدیهایش به او ارائه نخواهد شد یعنی از همه آنها چشم پوشی خواهد شد».
رزق و روزی شهید
آیات ۱۶۹ تا ۱۷۱ سوره آلعمران اشاره به رزق و روزی شهید اشاره دارد انجا که خداوند پس از اینکه میفرماید:«شهیدان را مرده مپندارید» اشاره به آن دارد که شهیدان زندهاند و نزد پروردگارشان روزی میخورند که در این قسمت از آیه به ارتزاق شهیدان اشاره شده است.
آیه 58 سوره حج «آنان که در راه خدا از وطن خود هجرت گزیده و کشته شدند یا مرگشان فرا رسید البته خدا رزق و روزی نیکویی (در بهشت ابد) نصیبشان میگرداند، و همانا خداوند بهترین رزق و روزی بخشنده است» پس از این که از رزق و روزی شهدا با نام رزق حسن و نیکو یاد میکند جایگاه آنان را در بهشت معرفی و آنرا مقام رضوان و رفیع میداند. حقیقت رزق شهدا در جهان دیگر بر ما پوشیده است لیکن میدانیم که رزق آنها از جانب خداست.
بنابراین شهدا به واسطه نعمتهای خدادادی مسرور و خوشحالند و میخواهند این خوشحالی را با دیگران که به آنها ملحق میشوند تکمیل نمایند، از پیامبر اکرم(ص) نقل شده است: «شهید دارای سه خصلت است، با ریختن اولین قطره خون شهید همه خطاها و گناهانش بخشیده و نادیده گرفته میشود و دیگر این که جایگاه خود را در بهشت میبیند و از همسران بهشتی اختیارمیکند و همچنین از گریه و زاری و عذاب قبر در امان است و از لباسهای بهشتی بر او میپوشانند» که این حدیث دال بر جاودانگی و جایگاه رفیع و حیات حقیقی شهیدان دارد.
پاداش عمل شهید
خداوند در چند مورد به پاداش بزرگ و ضایع نشدن عمل شهید در قرآن اشاره دارد که ازاین میان میتوان به آیات ۴ تا ۶ سوره محمد اشاره کرد:«کسانی که در راه خدا کشته شدند، خداوند هرگز اعمالشان را ضایع نگرداند و آنان را به سعادت هدایت کند و امورشان را اصلاح نماید و به بهشتی که قبلاً مقامات آن را به آنها شناسانده است، واردشان میسازد»
آیات 74 سوره نساء و 52 سوره توبه نیز به این مهم اشاره داشته و خداوند در این آیات خود شهید را تضمین کرده است.
فضایل شهادت
روزی شهادت؛ در این باره حضرت علی(ع) میفرماید: «خدایا، ای پروردگار آسمان برافراشته … اگر ما را بر دشمنان پیروز گرداندی، از ستم و تجاوز دورمان دار و بر حق استوارمان گردان و اگر دشمنان بر ما پیروز شدند، شهادت را روزیمان فرما و از فتنه بازمان دار».
شهادت آرزوی اولیاء؛ در این باره نیز رسول خدا میفرمایند:« قسم به آنکه جانم به دست اوست((اگر نبود اینکه جمعی از مومنین خوش ندارند)) دوست داشتم که در راه خدا نه یکبار و دوبار، که چندین بار زنده گشته و بار دیگر کشته گردم».
فرجام سعادت و شهادت؛ حضرت علی (ع) در این خصوص فرموده اند: «من از خدا به گشایش رحمت و بزرگی قدرتش(بر آنکه هر چه بخواهد عطا میکند) میخواهم که پایان زندگی من و تو را به نیکبختی و شهادت قرار دهد».
همسایگی با شهدا؛ حضرت علی(ع) در این باره میفرمایند: «از خداوند جایگاه شهیدان و زندگی با سعادتمندان و همراهی با پیامبران را طلب میکنم».
عشق به شهادت؛ حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) میفرمایند: «بخدا قسم من بر حقّم و دوستدار شهادت».
امید شهادت در جبهه؛ حضرت امام علی(ع) فرمود: «به خدا قسم اگر آرزوی شهادت را در پیکار با دشمن نمی داشتم، (که ای کاش زودتر فراهم آید) بر مرکب خود سوار می شدم و از میان شما کوچ میکردم و تا باد شمال و جنوب بوزد(برای همیشه) در جستجوی شما نمیپرداختم».
در این راستا هر ساله، در جهت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و زنده نگاه داشتن یاد و خاطره شهدا در میان مردم به ویژه نسل جوان، از سوی سپاه انصار الحسین(ع) همدان، شهید شاخص استان مشخص میشود که امسال شهید «سعید اسلامیان» به عنوان شهید استان معرفی شد.
شهید سعید اسلامیان
شهید «سعید اسلامیان» در سال ۱۳۳۸در خانوادهای مبارز پرور در همدان به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی خود را در دبستان هاتف طی کرد و از نزدیک در تماس با توده مستضعف جامعه درد فقر و محرومیت را چشید، مبارزات سیاسی سعید علیه رژیم شاهنشاهی از وقتی در فعالیت های او جا گرفت که برادرش مسعود، توسط ساواک دستگیر و به سیاه چاله های مخوف ستم شاهی کشیده شد. او آن زمان در سنین نوجوانی بود.
سال آخر تحصیلات دبیرستان او همزمان با دوران پیروزی انقلاب اسلامی بود، سعید فعالانه و با اشتیاق به پخش اعلامیه ها و دستورات امام خمینی میپرداخت، در این راه او با دو برادرش مسعود و پرویز همراه بود و این همراهی تا مرزشهادت ادامه یافت؛ همگامی وهمراهی مقدسی که به شهادت سه برادر انجامید.
شهید سعید اسلامیان در عملیات فتح المبین , بیت المقدس و رمضان به عنوان فرمانده محور عملیاتی شرکت داشت، لشکر ۳۲ انصار الحسین(ع) یکی از کلیدی ترین یگانهای سپاه دردوران دفاع مقدس بود، هنگامی که فرماندهان سپاه همدان تصمیم به تشکیل این لشکر گرفتند، سعید اسلامیان تلاش زیادی در جهت شکل گیری آن انجام داد.
او در این لشکر سمت قائم مقام فرماندهی لشکر را پذیرفت، اولین ماموریتش درعملیات والفجر ۲ باز پس گیری پادگان حاج عمران بود. در عملیات والفجر ۵، خیبر و عاشورا هم حضور موثر داشت.
پس از آن سعید به مدت یک سال فرماندهی سپاه پاوه و تیپ انصارالرسول را که از نیروهای بومی تشکیل شده بود پذیرفت. به دلیل نیاز لشکر ۳۲انصارالحسین (ع) به وجود سعید اسلامیان و به تقاضای فرمانده این لشکر، او بازگشت تا در عملیات کربلای ۴ و۵ شرکت کند.
سعید اسلامیان تا پایان جنگ در میادین عزت و شرف حضور مخلصانه و اساسی داشت. با پذیرش قطعنامه ۵۹۸ توسط ایران و پایان جنگ، همواره به مادرش می گفت که من ازقافله دور مانده ام، دعا کن که خدا مرا به فیض شهادت نائل گرداند.
بعد از جنگ و با توجه به تجارب و تعهد سعید؛ از سوی ستاد فرماندهی کل قوا دعوت به همکاری میشود و در کار سازماندهی عملیات این ستاد مشغول خدمت میگردد.
سحرگاه هفدهم دیماه ۱۳۶۷ مصادف با سالروز شهادت دختر گرانقدر رسول خدا حضرت فاطمه زهرا (س) بعد از سالها تلاش و مبارزه، در حالیکه از ماموریت مناطق مرزی به طرف تهران برمی گشت به شهادت میرسد.
نظر شما