بسته خبری روز چهارشنبه

حال ناخوش اهالی برخی روستاهای مانه و سملقان به دلیل عدم دسترسی به راه مناسب، لباس ژنده از زمستان شهر فاروج چه زمانی نونوار می شود؟! و انبار محتکران اقلام بهداشتی در خراسان شمالی کشف شد، بخشی از تیترهای خبری روز چهارشنبه را شامل می شود.

خبرگزاری شبستان _ مانه و سملقان؛ بی توجهی به توسعه همه جانبه در برخی از روستاها به خصوص در حوزه راه‌ها به عنوان محور اصلی توسعه این مناطق، با گزینه‌های مهاجرت از روستا برخلاف تمام برنامه های توسعه‌ای کشور که بر معکوس کردن روند مهاجرت از شهرها به روستاها به خصوص از مناطق حاشیه نشین تاکید دارد، به ویژه از سوی جوانان رو به رو شده است. متاسفانه روستائیانی که از راه دسترسی برخوردار نیستند این روزها با این همه دغدغه و مشکل حالشان خوش نیست و نیاز به توجه مسئولان مربوطه دارند.

 

یکی از اهالی روستای مرزی شبلی گفت: این روستا کیلومترها از مرکز شهرستان مانه و سملقان دور است که متاسفانه برای تردد راه دسترسی ندارد و اهالی این روستا در فصل زمستان نمی توانند هیچ گونه رفت و آمدی داشته باشند.

 

«کاظم رمضانی» افزود: نبود راه روستایی باعث می شود در این فصل و برهه از مشکلاتی که در دنیا مردم دچار آن شده اند حال اهالی را ناخوش کند چرا که نبود راه باعث نبود امکانات می شود.

 

وی بیان کرد: با توجه به اینکه این منطقه سیل خیز است و با کوچکترین بارندگی کلا راه دسترسی قطع می شود، می طلبد که مسئولان به فکر چاره باشند.

 

دهیار روستای شبلی، سوخلی و یارچلی نیز گفت: سه روستا نزدیک به یکدیگر امروز با نداشتن راه روستایی با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کند و امروز نگاهشان به همت مسئولان دوخته شده است.

 

«فرهمند» افزود: هر فرد و مردمی در هر جایی که زندگی می کنند برای برآورده شدن نیازهای خانواده خود باید به مرکز شهر رفت و آمد کنند ولی در این زمان و با  گذشت سال ها از انقلاب، متاسفانه برخی از روستاها به خصوص در بخش بزرگ مانه از راه روستایی خوبی برخوردار نیستند.

 

وی بیان کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر این ویروس که در جهان دامن گیر همه مردم شده است، می طلبد که مسئولان بیشتر به فکر بهداشت و آب شرب مردم باشند.

 

دهیار روستای گوگلان می گوید: متاسفانه مشکلات زیادی در روستاهای مرزی و دور از مرکز شهرستان وجود دارد که عدم دسترسی به راه روستایی یکی از آن ها و مهمترین آن است.

 

«محمد ابراهیم قالمق» افزود: اگر راه روستایی مناسبی نداشته باشیم نمی توانیم برای تهیه مایحتاج زندگی به شهرهای همجوار تردد کنیم و رفت و آمد به خصوص در فصل زمستان بسیار سخت تر خواهد شد.

 

وی اظهارداشت: برخی از اهالی که کار مهمی برایشان پیش می آید مجبور هستند مسیر راهی که مناسب نیست را طی کنند و برخی نیز از داخل رودخانه عبور می کنند.

 

دهیار روستای قلعه بید گفت: این روستا در 30 کیلومتری بخش مانه  قرار دارد و بیش از هزار نفر جمعیت را در خود جای داده است.

 

«فاطمه دوستی زاده» افزود: اهالی روستا برای تردد به شهر آشخانه و پیش قلعه مجبور هستند  از داخل این رودخانه عبور کنند.

 

وی بیان کرد: در برخی اوقات به خاطر رها سازی آب و باران، آب رودخانه زیاد می شود و اهالی نمی توانند با وسایل هایی که دارند از این رودخانه عبور کنند.

 

وی تصریح کرد: مسئولان قول ساخت  پُل را برای این روستا داده اند ولی متاسفانه هنوز هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

 

دهیار روستای قلعه بید هم می گوید: بارها برخی از اهالی برای اینکه به آن طرف رودخانه بروند خود را به آب زده اند و این امر باعث حوادث زیادی شده است که متاسفانه در سال های گذشته برای چند نفر مشکل پیش آمد که اگر کمک اهالی نبود آن ها زنده نمی ماندند.

 

وی از مسئولان خواست تا در این موقعیتی که مشکلات بیداد می کند و بیماری کرونا جهان را فرا گرفته است به فکر اهالی این روستاها نیز باشند و امکانات رفاهی را نیز تا حدی برای آنان فراهم کنند.

 

فرماندار شهرستان مانه و سملقان گفت: برای حل مشکل تردد روستاییان این شهرستان در جاده ها، ساخت ۲۲ دستگاه پل بزرگ و کوچک در اولویت قرار گرفته است که انتظار می‌رود عملیات اجرایی آن به زودی آغاز شود.

 

«محمودرضا معموری» با اشاره به اینکه نبود پل و ابنیه راه، یکی از مشکلات اصلی در حوزه راه های روستایی شهرستان است، گفت: نبود پل و ابنیه فنی در راه های روستایی سبب شده تا در بارندگی های سیل آسا و جاری شدن سیلاب، برای روستاییان مشکلاتی در تردد ایجاد شود.

 

وی افزود: بیشترین اولویت برای ساخت پل، در بخش مانه است و در این باره اقداماتی انجام شده است که با دستور استاندار،  امیدوار هستیم امسال شاهد شروع عملیات اجرایی تعدادی از این ابنیه فنی باشیم. 

 

وی درباره گلایه برخی از اهالی روستاهای بخش مانه از ایجاد مشکل تردد با رهاسازی آب سد شیرین دره گفت: این مشکل از همان سال های ابتدایی بهره برداری از سد، وجود داشته است.

 

معموری تصریح کرد: اهالی روستاهای بالا دست آبنمای حصه گاه و همچنین روستاهای قره آقاج، کوشکی راجی و قلعه بید، تا مسیر ارتباطی تازه‌یاب به تاجیک در زمان رها سازی آب سد، درگیر مشکل تردد هستند.

 

فرماندار شهرستان مانه و سملقان اظهارداشت: برای حل مشکل ترد اهالی روستای کوشکی راجی، اوایل امسال، پل عابر پیاده بر رودخانه ایجاد شد تا افراد بتوانند از این پل، گذر کنند.

 

وی گفت: برای حل مشکلات بالا دست آبنمای حصه گاه، بر اساس تفاهم نامه میان شرکت آب منطقه ای و اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای، قرار است در محور حصه گاه، در محل عبور سیل، آب نما لوله ای ایجاد شود.

 

وی خاطرنشان کرد: همچنین در تلاش هستیم از طریق دهیاری و با کمک شرکت آب منطقه ای، پل عابر پیاده برای روستای قره آقاج احداث کنیم.

 

معموری افزود: مشکل نبود زیرساخت، نبود ابنیه فنی و پل در راه های روستایی، از سال های گذشته مردم را گریبانگیر کرده است. 

 

وی گفت: وزیر راه و شهرسازی و استاندار خراسان شمالی قول مساعد برای تامین اعتبار و کمک به ساخت پل در راه های روستایی شهرستان داده اند که انشالله با تحقق موضوع در آتی شاهد وضعیت بهتری در شهرستان خواهیم بود.

 

فرماندار شهرستان مانه و سملقان اظهارداشت: به علت عقب افتادگی طولانی شهرستان در این حوزه، رسیدن به شاخص های مطلوب با توجه به وضعیت اعتبارات زمانبر خواهد بود.

 

رییس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای شهرستان مانه و سملقان هم گفت: روستای قلعه بید دارای دو راه است، راه اول از رودخانه عبور می کند و نیاز به احداث پل باکسی به طول 100 متر است و راه دوم  از داخل روستای آغمزار عبور می کند و عبور و مرور در آن برقرار است.

 

«جعفر جعفری» افزود: در خصوص روستای ارناوه راه به صورت کامل از داخل رودخانه عبور می کند و در زمان سیلاب راه به صورت کامل قطع می شود.

 

وی عنوان کرد: روستاهای شبلی، سوخلی، یارچلی وخشتلی، پوست دره، شورسو و...  روستاهای دیگری هستند خصوصا در بخش مانه بایستی راه احداث شود.

 

رییس اداره راهداری و حمل و نقل مانه و سملقان اظهار داشت: در حال حاضر راه شوسه بدون ابنیه است و در خیلی از محورهای روستایی نیاز به احداث ابنیه داریم و در هنگام بارندگی و سیلاب با مشکلات عدیده ای روبه روایم.

 

شهرستان ۱۱۰ هزار نفری مانه و سملقان، با مرکزیت شهر آشخانه، در ۴۵ کیلومتری غرب بجنورد واقع است. ساکنان این شهرستان متشکل از اقوام مختلف کرمانج، ترکمن، تات، ترک و فارس هستند که اکثریت آنان را کرمانج ها تشکیل می‌دهند. 86 درصد جمعیت شهرستان مانه و سملقان شیعه و ۱۴ درصد ترکمن های اهل تسنن هستند. 

 

 

کشف بیش از ۲ هزار عدد انواع مواد محترقه غیر مجاز

فرمانده انتظامی شهرستان شیروان از کشف دو هزار و ۴۶۰ عدد انواع مواد محترقه غیر مجاز در اجرای طرح جمع آوری مواد محترقه به ارزش ۱۷ میلیون ریال در این شهرستان خبر داد.

«مسعود وحیدی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهار داشت: در پي اخبار واصله از منابع و مخبرين مبني بر توزيع و فروش مواد محترقه غير مجاز در واحدهاي صنفي بلافاصله اکيپي از ماموران پلیس اطلاعات و امنیت عمومی پس از هماهنگي قضائي به آدرس اعلامي اعزام شدند.

 

فرمانده انتظامی شهرستان شیروان با اشاره به اینکه در این خصوص یک نفر متهم دستگیر و پس از تشکیل پرونده به مراجع قضائی معرفی شد، خاطر نشان کرد: متهم پس از تشکیل پرونده به همراه مواد محترقه مشکوفه به مراجع قضائی معرفی شد.

 

وحیدی در پایان با بیان اینکه ارزش ریالی مواد محترقه 17 میلیون ریال می باشد، از شهروندان خواست با توجه به نزدیکی پایان سال و حوادث ناگواری که در چهارشنبه آخر سال برای افراد اتفاق می افتد هرگونه اطلاعاتی در مورد نگهداری و فروش هرگونه مواد محترقه را بلافاصله از طریق پل ارتباطی 110 به پلیس اطلاع دهند.

 

شیروان به عنوان دومین شهر پرجمعیت خراسان شمالی در 60 کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد.

 

 

پنج واحد تجاری و یک پمپ CNG در شیروان پلمب شد

 

فرماندار شیروان گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته پنج واحد تجاری و یک پمپ CNG متخلف در این شهرستان پلمب شده است.

«امین رضا مرآتی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان  اظهار داشت: در گشت ویژه این شهرستان برای پیشگیری از کرونا که از صبح دیروز فعال شده است، بیش از ۵۰ دستگاه دولتی و خصوصی و واحد تجاری مورد بازرسی قرار گرفت.

 

فرماندار شیروان گفت: در  این بازدیدها به بیش از ۵۰ واحد تجاری و دستگاه اجرایی به دلیل عدم رعایت دستورات ابلاغی تذکر جدی و مهلت یک روزه جهت رفع موارد داده شد.

 

مرآتی با بیان اینکه خطر همه گیر شدن کرونا بسیار جدی است و همه مکلف ایم در جهت پیشگیری از این بیماری تلاش کنیم و با کسانیکه سلامت مردم را به خطر می اندازند  قاطعانه برخورد کنیم، افزود: همچنین صبح دیروز به یکی از فروشگاه های زنجیره ای و پمپ CNG شهرداری که در اختیار پیمانکار است اخطار و مهلت چند ساعته جهت رفع مشکلات داده شد که عصر دیروز با مراجعه مجدد بازرسان، متاسفانه اقدامی جهت رفع ایرادات انجام نشده بود که بلافاصله در محل دستور پلمب آنها صادر شد.

 

نماینده عالی دولت در شیروان گفت: با توجه به تجمع افراد در بانک ها، دفاتر ثبت اسناد و بنگاه های مسکن و خودرو اگر تدبیری از سوی مسئولان مربوطه اندیشیده نشود حتما با توجه به ضرورت، دستور تعطیلی آنها صادر می شود.

 

شهرستان شیروان چهارهزار و ۵۰۰ واحد صنفی دارد.

 

شیروان به عنوان دومین شهر پرجمعیت خراسان شمالی در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد.

 

 

 

لباس ژنده از زمستان شهر فاروج چه زمانی نونوار می شود؟!

لحظه شمار رسیدن قدم های بهار به عدد ۸ رسید و شهر همچنان ژنده پوش دیروز هاست، کسی هست تا شهر را نوپوش کند؟

خبرگزاری شبستان _ فاروج؛‌ سال های نه خیلی دور که همین حوالی، اسفندهای کوچه و خیابان شهر مملو از چهره های خسته اما پر امیدی بود که به آمدن بهار دل بسته بودند و با خرید کیف و کفش نو، خود را برای رها کردن در آغوش نو شدن سال مهیا می ساختند اما امسال کوچه ها، حسرت زده قدم هایی هستند که بی دغدغه روی سنگفرش های خیابان موسیقی خوش امید را ضرب می گرفتند، صدای خنده های نوجوانان انگار اسفند پارسال در خم کوچه ها منجمد شده و حالا دیگر به گوش نمی رسد، سکوت گاه به گاه شهر، خیابان ها را به هراس انداخته که نکند تقویم، روزهایش را گم کرده یا شاید بهار امسال دیرتر می رسد و چه به این باور خیابان ها قوام می بخشد، ژنده پوش ماندن کوچه و خیابان.

 

از همان خیابان موفق که شروع می کنی، کسی منتظر گل ها نیست، خمیازه های درختان به گوش می رسد اما انگار دستی نیست تا موهای رها شده اش را کنار بزند تا لبخندش دیده شود. جدول های خیابان از شرم در خود مچاله شدند، بس که در باد و بوران و برف کت کهنه شان را به سر کشیده اند.

 

همان اندک مردمانی که برای خرید مایحتاج خانواده با دغدغه پا در خیابان گذاشته اند، از این همه بی رنگی شهر در عجبند، نکند به دختر بهار بر بخورد و به شهر ما نیاید!

 

«علی محبوب» به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: امسال ما همه مثل همه مردم ایران، در خانه می مانیم و بهار را با همان اندک افراد خانواده استقبال می کنیم اما همین حضورهای گاه به گاه و ضروری در شهر هم دلخوشی می خواهد.

 

وی افزود: شهر آماده استقبال از بهار نیست، حالا که از پذیرش مهمان شرمنده ایم حداقل برای دلخوشی مردم، گلی، رنگی، نقشی به دیوارها و گوشه و کنار شهر بخورد.

 

شهروند دیگری گفت: از دیروز تعدادی از کارکنان شهرداری را در آیلند وسط خیابان موفق و مسیر بلوار امام رضا دیده ام ک بیل به دست مشغول هستند اما به گمانم با این روند کار 9 روز که هیچ یک ماه هم از سال بگذرد شهر آماده استقبال از بهار نمی شود.

 

«علی مسعودی» افزود: میدان های شهر زیر آفتاب کمی رمق گرفته اسفند دراز کشیده و منتظر است دستی به سر و صورتشان کشیده شود.

 

وی گفت: جدول ها از بی رنگی در مبلمان شهر گم شده اند، گلدان های خالی سطح شهر انگار باور ندارند وقت خواب زمستانی به پایان رسیده است.

 

وی بیان داشت: المان های سطح شهر یکی از یکی بی فروغ تر در معرفی فرهنگ مردم هستند و حالا حتی دل به آمدن بهار نسپرده اند.

 

شهردار فاروج: به وقتش اطلاع رسانی می کنیم

 

«مجتبی حسین پوران» در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری شبستان در فاروج که کمی دیر نیست برای نونوار کردن شهر گفت: نیروهای ما کار خود را شروع کرده اند و هنوز دیر نیست!

 

شهردار فاروج، تعداد گل هایی که قرار است از خزانه به سطح شهر بیاید را غیر مشخص عنوان کرد و افزود: جمع بندی شود، اعلام می کنیم.

 

وی در پاسخ به زمان انجام رنگ آمیزی جداول، نصب المان های نوروزی، وضعیت درختان تازه از خواب سر برداشته شهر هم گفت: در روزهای آتی اطلاع رسانی می کنیم.

 

در مدت باقی مانده فعالیت های لازم برای آماده سازی شهر برای استقبال از بهار را انجام می هیم

 

رئیس شورای شهر فاروج هم گفت: فعالیت های آماده سازی شهر برای استقبال از بهار چند روزی است که با کاشت درخت و ایجاد آبنما در محور پرتردد خیابان موفق، هرس درختان و کاشت گل آغاز شده است.

 

«دکتر قدرت الله نامدار پور» افزود: امسال نتوانستیم گل بخریم و به همان 3 تا 4 هزار گل رزی که در خزانه شهرداری پرورش داده ایم، بسنده می کنیم.

 

وی با بیان اینکه نزدیک 60 تا 70 هزار از خانواده گل رز در خزانه داریم که برای امسال 3 تا 4 هزار آن رسیده است، گفت: امسال مازاد آنچه در سطح شهر کاشته می شود به شهروندان اهدا می کنیم تا در هرخانه ای یک قلمه از این گل ها داشته باشند.

 

دکتر نامدار پور بیان داشت: رویکردی که از سال گذشته آغاز کردیم کشت درختان مثمر است که پارسال 500 اصله گیلاس و آلبالو کاشته شد و امسال 200 اصله نهال گردو در جلوی منازلی که فضا داشته باشند کاشته می شود تا نگهداری از آن از سوی خانواده ها انجام شود.

 

وی از در راه بودن دو المان نورزی هم خبرداد و افزود: این المان ها تا قبل از نوروز در شهر تعبیه می شود.

 

دکتر نامدار پور  با بیان اینکه به لحاظ علمی ضد عفونی کردن شهر قابل تایید نیست، افزود: با توجه به الزام شدن ضد عفونی، امکان رنگ آمیزی جداول شهر نیست و به وقت دیگری موکول می شود.

 

رییس شورای شهر فاروج در پاسخ به این سوال که آیا فعالیت های آماده سازی شهر دیر آغاز نشده، بیان داشت: فرصت به تازگی فراهم شده و تا مدت باقی مانده تلاش می کنیم فعالیت ها را به سرانجام برسانیم.

 

معاون فرماندار فاروج هم گفت: درست است امسال شرایط پذیرش مهمان را نداریم اما شهر برای اهالی که باید زیباسازی شود.

 

«رضا قاسم زاده» افزود: شهرداری های شهر فاروج و تیتکانلو برای آگاه سازی رنگ آمیزی های مورد نیاز داخل شهر تا  25 اسفند مهلت دارند.

 

 

 

تولید ۱۴ هزار ماسک به همت سپاه اسفراین


فرمانده سپاه اسفراین از تولید ۱۴ هزار ماسک به همت بسیجیان این شهرستان خبر داد.

«مهدی الهی راد» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بجنورد، با بیان اینکه روزانه سه هزار و 500 ماسک تولید می شود، گفت: تا کنون 14 هزار ماسک به همت این نهاد و با تلاش بسیجیان شهرستان اسفراین تولید شده است.

 

فرمانده سپاه اسفراین افزود: ماسک های تولید شده در بین کارخانه جات و بیمارستان ها و به قیمت 1500 تومان بین عموم مردم توزیع می شود.

 

وی همچنین از دوخت لباس مخصوص کادر بیمارستان خبر داد و اظهارداشت: در حال حاضر دو کارگاه تولیدی ماسک و لباس در این شهرستان فعال شده است.

 

سرهنگ الهی راد با بیان اینکه روزانه 300 دست لباس مخصوص بیمارستان در این کارگاه ها تولید می شود، گفت: تا کنون چهار هزار دست لباس دوخته شده است.

 

وی بیان داشت: در حال حاضر ضدعفونی سطوح شهر نیز به مدت 6 شب توسط نیروهای سپاه انجام شده و ادامه خواهد یافت.

 

فرمانده سپاه اسفراین با اشاره به اینکه 34 میلیون تومان توسط خیران این شهرستان جمع آوری شده است، افزود: با این مبلغ، اقلام بهداشتی (آب معدنی و شیر، ماسک و ...) تهیه و در بین بیماران کرونایی در بیمارستان ها به صورت رایگان توزیع می شود.

 

الهی راد، ضدعفونی مساجد، نانوایی ها، برگزاری کلاس های آموزشی پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا، استقرار دو ایستگاه تب سنج و استفاده از ظرفیت بلندگوهای مساجد جهت اعلام اینکه "مردم در خانه بمانند" را از دیگر اقدامات سپاه اسفراین عنوان کرد.

 

وی افزود: دو سالن ورزشی صالحین سپاه اسفراین نیز جهت نگهداری بهبود یافتگان بیماران کرونایی در این شهرستان آماده شده است.

 

فرمانده سپاه اسفراین خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود هزار نفر از بسیجیان اسفراین در برنامه های فوق نقش آفرینی می کنند.

 

 

مساجد شیروان پذیرای اقامت و اسکان مسافران نوروزی نیست

رییس اداره اوقاف و امور خیریه شیروان گفت: امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا و رعایت نکات بهداشتی، مساجد این شهرستان پذیرای اقامت و اسکان مسافران نوروزی نیست.

«حجت الاسلام علی پرهیزکار» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهار داشت: اینک تمام مساجد سطح شهر و روستا با حداقل امکانات ضدعفونی شده ولی تا اطلاع ثانوی تعطیل است  و نماز جماعت هم در آن برپا نمی شود و امید است مردم برای حفظ سلامت خود همکاری های لازم را داشته باشند.

 

رییس اداره اوقاف و امور خیریه شیروان گفت: در حال حاضر نماز جماعت فقط در مسجد جامع این شهر اقامه می شود که کلیه نکات بهداشتی به مومنان و نمازگزاران توصیه شده است که از دست دادن و روبوسی خودداری کرده و هنگام اقامه نماز با فاصله کنار یکدیگر نشسته و نماز را زودتر به پایان برسانند.

 

حجت الاسلام پرهیزکار افزود: هر ساله امام زاده حمزه رضا(ع) واقع در شهر زیارت شیروان میزبان مسافران و زائران بسیاری است که هنگام تحویل سال شاهد خیل عظیمی از مردم شهر و سایر اقصی نقاط استان ها هستیم که امسال به دلیل شرایط موجود مراسم تحویل سال نو در این مکان مقدس برگزار نمی شود.

 

رییس اداره اوقاف و امور خیریه شیروان گفت: مراسم تحویل سال نو هر سال با حضور بیش از دو هزار نفر از زائران در این مکان به همراه برنامه های خاصی برگزار می شد و میزبان اقامت و اسکان مسافران نوروز بود.

 

وی افزود: سالانه اقامت و اسکان مسافران نوروزی در چهار امام زاده شاخص شیروان برگزار می شد که امسال تعطیل و پذیرای هیچ گونه مسافری نیستیم.

 

 شهرستان شیروان دارای ۲۲۰ مسجد شهری و روستایی و ۶۷ روحانی است که از این تعداد ۶۲ نفر مبلغ و پنج نفر مبلغه هستند.

 

شهرستان شیروان ۶۱ بقعه متبرکه و بیش از سه هزار رقبه در نواحی شهری و روستایی دارد.

 

 

کرونا ویروس در خراسان شمالی ۲ قربانی گرفت/ افزایش آمار مبتلایان به ۴۵ نفر

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، از افزایش تعداد قربانیان کووید۱۹ به دو نفر خبر داد و گفت: دومین بیمار مبتلا به کرونا روز گذشته در بیمارستان جان باخت.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ «دکتر سید احمد هاشمی» با بیان اینکه 6 روز قبل تعداد مبتلایان به کرونا یک نفر و امروز این تعداد به 45 نفر رسیده است، اظهار کرد: علیرغم تاکید سیستم های بهداشتی به رعایت مسائل بهداشتی و عدم حضور در مراکز تجمعی، تعداد مبتلایان به بیماری در حال افزایش است و عده ای از هموطنان روزانه فوت می شوند.

 

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه هر روز به مردم توصیه می شود در خانه بمانند اما بسیاری از شهروندان این توصیه ها را جدی نگرفته اند، ادامه داد: اگر جان خود و اطرافیانتان را دوست دارید در منزل بمانید و خریدهای نوروز را به تعویق بیاندازید.

 

وی تصریح کرد: کووید 19 یکدفعه در هر استان اوج گرفته و می تواند به شدت تعداد مبتلایان را افزایش دهد، بنابراین به صورت جدی ممکن است آمار مرگ و میرها را افزایش دهد.

 

دکتر هاشمی با اشاره به اینکه برخی از مردم با خانواده و فرزندانشان به بازار رفته و خرید می کنند، افزود: با وجود اینکه در تمامی رسانه ها اعلام می شود اما مردم در مراکز تجمعی حضور می یابند، الان فصل مسافرت نیست اما عده ای با تعطیلات مدارس به مسافرت رفته اند.

 

کرونا ویروس داروی قطعی و واکسن ندارد

این متخصص بیماری های عفونی با تاکید بر اینکه کرونا ویروس داروی قطعی و واکسنی ندارد، اظهار کرد: دلمان را خوش نکنیم که اگر به بیماری مبتلا شدیم، با مصرف دارو بهبود پیدا می کنیم، این داروها قطعیت ندارد، بسیاری از بیماران در کشور به درمان جواب نداده اند.

 

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: در بیمارستان ها بیماران تحت درمان قرار می گیرند، اما نگران گروه آسیب پذیری هستیم که به درمان جواب نمی دهند.

 

وی یادآور شد: بیشتر افرادی که در استان های درگیر دچار ابتلا به کووید 19شده اند، افرادی هستند که بدلیل نگرانی ناشی از ابتلا به کرونا ویروس، به مراکز بهداشتی-درمانی و بیمارستان ها رفته و به دلیل ازدحام مبتلا شده اند.

 

این مسئول به راه اندازی سامانه salamat.gov.ir اشاره کرد و افزود: این سایت بر اساس سوال هایی که می پرسد، افراد را خطرسنجی کرده و به افراد راهنمایی می دهد و در صورت نیاز فرد را به مراکز درمان راهنمایی می کند.

 

وی تصریح کرد: رعایت مسائل بهداشت فردی، شست و شوی مکرر دست هر دو ساعت، نزدیک نکردن دست به ناحیه چشم، دهان و صورت ضروری است.

 

صدمات جبران ناپذیر استفاده از مواد مخدر و الکل

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه متاسفانه در فضای مجازی به مصرف الکل و مواد مخدر به صورت سودجویانه دامن زده می شود، خاطرنشان کرد: هیچ مستند علمی وجود ندارد که الکل یا مواد مخدر بتواند از بیماری کووید19 یا انتشار آن جلوگیری کند و به جز صدمات جبران ناپذیری که به وجود آورده، دستاوردی ندارد.

 

دکتر هاشمی اضافه کرد: در برخی از شهرها، الکل متانول استفاده و منجر به مرگ و کوری شده هموطنان شده است، استفاده از الکل مضرات بسیار زیادی دارد، سو استفاده از مواد مخدر و الکل به منظور پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا، مورد تایید مراجع علمی و بین المللی نیست.

 

 

انبار محتکران اقلام بهداشتی در خراسان شمالی کشف شد

جانشین فرمانده سپاه جوادالائمه (ع) خراسان شمالی گفت: انبار محتکران اقلام بهداشتی شامل مواد ضدعفونی، دستکش و الکل بهداشتی در این استان شناسایی و کشف شد.

«سرهنگ اسماعیل فرجی» به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: ۲۳ هزار جفت دستکش، 200 لیتر الکل طبی و اتانول و حدود 500 بطری مواد ضد عفونی کننده از محتکران کشف شد که به دستگاه قضایی نیز معرفی شدند.

 

استقرار 80 دانشجوی بسیجی برای آموزش 

 

جانشین فرمانده سپاه جوادالائمه (ع) خراسان شمالی در بخش دیگری از سخنانش از استقرار 80 دانشجوی بسیجی در سطح شهرستان های این استان خبر داد و گفت: این دانشجویان خدمات مشاوره ای و آموزشی در جهت پیشگیری از ابتلای ویروس کرونا را به شهروندان اطلاع رسانی می کنند.

 

وی گفت: سپاه این استان با راه‌اندازی ۲۳ کارگاه، روزانه ۲۵ هزار عدد ماسک تولید می‌کند که از مجموع این کارگاه ها سه کارگاه در بجنورد، سه کارگاه در اسفراین، پنج کارگاه در گرمه، چهار کارگاه در فاروج، سه کارگاه در مانه و سملقان، دو کارگاه در راز و جرگلان، دو کارگاه در شیروان و در جاجرم نیز یک کارگاه فعال شده است.

 

جانشین فرمانده سپاه جوادالائمه (ع) خراسان شمالی اظهار داشت: بسیجیان این استان در هشت پایگاه نیز مشغول تب سنجی شهروندان هستند.

 

وی افزود: به همت بسیج ناحیه اسفراین کارگاه تولید لباس های پزشکی و روپوش هم راه اندازی شده است.

 

 

 

کد خبر 904152

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha