«علیجان تبرائی» به خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان گفت: خوشبختانه مردم اطلاعات مربوط به کرونا را با جدیت و حساسیت دنبال می کنند و جای خوشحالی است که مردم به سمت تغییر برخی عادات و رفتار و بهتر شدن زندگی حرکت می کنند.
رئیس انجمن ویروس شناسی ایران ادامه داد: ویروس ها موجودات هوشمندی هستند و با وجود همه شناختی که نسبت به آنها وجود دارد هر روز جلوه های جدیدی از خود نشان می دهند و همین مسئله موجب می شود نادانسته های ما نسبت به این موجودات زیاد باشد که برای دستیابی به ابعاد بیشتر ویروس ها باید تحقیقات و پژوهش های مختلف صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر هفت کروناویروس وجود دارد، بیان کرد: سابقه سارس کروناویروس 2 و یا همان بیماری کووید-19 در موجودات مختلف اعم از انسان و حیوان وجود دارد؛ چهار مورد از کروناویروس ها سرماخوردگی های معمول ایجاد می کند و سه کروناویروس اخیر بیماری هایی اعم از سارس، مرس و کووید-19 را ایجاد کردند.
تبرائی با بیان اینکه کروناویروس جدید توانایی تغییر و به روز کردن خود را در شرایط میزبانی مختلف دارد، افزود: نگرانی که در این خصوص وجود دارد آن است که همه گزارشات رسیده نیاز به تحقیق دقیق تر و مطالعه در محدوده زمانی طولانی تر دارد تا مشخص شود منشأ واقعی کروناویروس از کجا بوده و آیا از حیوان به انسان منتقل شده و یا در درون انسان اتفاق افتاده است.
رئیس انجمن ویروس شناسی ایران متذکر شد: متخصصین حوزه ویروس شناسی، پزشکان متخصص بالینی و اپیدمیلوژیست ها برای شناخت ماهیت و منشأ کروناویروس در حال مطالعه هستند تا دریافت دقیقی از منبع ویروس کرونا داشته باشند.
وی یادآور شد: گروه های متعددی از جوانان کشورمان و متخصصین ویروس شناسی و سایر بخش ها به صورت جدی به مطالعه و بررسی کروناویروس می پردازند که حرکت خوبی است.
تبرائی گفت: ما در دوران جنگ تحمیلی، انقلاب اسلامی و تحریم ها تجربه های مختلفی را داشتیم و کرونا نیز مدل جدیدی برای ما می تواند باشد تا حداکثر استفاده را از آن ببریم و بتوانیم آن را مدیریت و کنترل کنیم.
رئیس انجمن ویروس شناسی ایران با بیان اینکه هر روز بر اطلاعات ما در خصوص کروناویروس افزوده می شود، ابراز داشت: اخیراً در یکی از مقالات بیان شده که توانستند موردی از کروناویروس را از سگ جدا کنند که البته ممکن است این موضوع بعدها منتفی شود اما در شرایط فعلی که در بحران کرونا قرار داریم مردم باید برخی رفتارها را کنار بگذارند و تماس آنها با حیوانات به صورت محافظت شده باشد تا شاهد حداقل آسیب برای خود و دیگران باشیم.
وی با بیان اینکه تلاش ها برای تولید دارو و واکسن کروناویروس در حال انجام است، یادآور شد: به نظر می رسد با ویژگی هایی که ویروس ها دارند و با توجه به رفتار ویروس جدید تولید دارو و واکسن بیماری کووید-19 زمانبر باشد، گرچه در حال حاضر داروهای حمایتی برای این بیماری مورد استفاده قرار می گیرد.
تبرائی با بیان اینکه بیش از 80 درصد مبتلایان به کرونا بدون علامت و یا دارای علائم خفیف هستند، خاطرنشان کرد: اگر کسی علائم اولیه از سرفه و تب را دارد خودقرنطینگی را در دستور کار قرار دهد و با سامانه های معرفی شده مانند 3150 یا سامانه کشوری 4030 تماس حاصل کند.
نظر شما