به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شهرستانهای تهران، طاهر طاهری رئیس اداره فرهنگ وارشاد اسلامی شهرستان ورامین در گفتگو با خبرگزاری شبستان گفت: مصوبه شورای انقلاب فرهنگی برای تشکیل کانونهای فرهنگی هنری مساجد یکی از نقاط پررنگ و ارزشمند نظام جمهوری اسلامی است.
وی با بیان این سخن گهر بار از امام راحل که مساجد سنگر هستند و سنگرها را رها نکنید؛ افزود: امروز مبلغان دینی، با شناخت آسیبهای اجتماعی، فرصتها و تهدیدها به عنوان بازوان اصلی نظام مقدس جمهوری اسلامی نقشی ارزشمند ایفا می کنند.
طاهری تصریح کرد: در ترویج فضیلتهای انسانی و رهنمون کردن اجتماع به جامعه توحیدی باید از مولفه ها و ابزارهای تاثیرگذار در این حوزه بهره گرفت.
وی پرداختن به اقدامات انجام شده در حوزه مساجد از طریق رسانه های بومی و سراسری را جهت معرفی توانمندی های کانون های فرهنگی هنری مساجد بسیار خائز اهمیت دانست.
طاهری در خصوص ساماندهی فعالیت های فرهنگی مساجد افزود: در این مهم با حذف مداخلات غیرکارشناسی و ایجاد ساختار مسنجم؛ فعالیتهای این کانونها زیر نظر نهاد رسمی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی جریانات سازنده صورت گرفته است.
وی افزود: هدف دیگر از تشکیل این کانونهای فرهنگی هنری مساجد جذب جوانان و نوجوانان مذهبی است که در مساجد محل خود رفت و آمد دارند .
وی گذراندن دوره های فرهنگی هنری برای تمام مبلغان دینی در سطوح مختلف راهی برای توانمندی نیروهای انسانی مساجد دانست که از طریق حمایت های کشوری و استانی و بومی نهادهای مرتبط میسر میشود.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ورامین خاطر نشان کرد: بسیاری از منابع انسانی و نخبگان هنری که جزو سرمایه های کشور ما هستند با عضویت در کانون فرهنگی هنری مساجد کار خود را آغاز کردند و امروز تبدیل به سرمایه های عظیم انسانی برای کشور شدند و این مطلب بدان معناست که توانستیم فرهنگ مسجد را در ابعاد مختلف در سطح مساجد کشور نهادینه کنیم.
طاهری در ادامه سخنان خود گفت: شبکه سازی بچه های مسجد یکی از فعالیت های خوبی است که در کنار تشکیل کانونهای فرهنگی هنری مساجد شکل گرفته است.
پیش از این نیز این شبکه وجود داشت اما شاخه های مختلف آن به یکدیگر مرتبط نبودند اما این کانون ها موجب می شوند که گروه های مختلف مساجد از تجارب و برنامه های یکدیگر باخبر شوند.
طاهری اضافه کرد: امروزه به برکت استفاده از ابزارهای نوین و با توجه به فرصتی که نظام در اختیار ما قرار داده است این شبکه ها به یکدیگر پیوند خورده اند و به عنوان شبکه فعال مسجد محور از آنها یاد می شود.
وی افزود: افراد فعال در این شبکه همان جوانان و نوجوانانی هستند که رهبر انقلاب تاکید کردند که باید قدر آنها را بدانیم و در واقع بخش زیادی از این جوانان مورد تاکید رهبر، دستپرورده کانون های فرهنگی هنری مساجد و ثمره همت عالی نظام در طول سالهای گذشته بودند.
طاهری تصریح کرد: انتظاری که از رسانه ها داریم این است که کمک کنند تا این ظرفیت عظیم انسانی و ساختاری را که بر مدار فرهنگ و هنر دینی شکل گرفته است به طور مسنجم به جامعه معرفی شود.
وی ادامه داد: با راه اندازی سامانه بچه های مسجد این شبکه سازی جان تازه ای گرفته به طوری که تمام مساجدی که دارای کانون فرهنگی و هنری هستند می توانند فایلهای متنی و صوتی وتصویری و مستندات فعالیتهای فرهنگی هنری خود را در این سامانه بارگذاری کنند ودر معرض دید تمام کشور بلکه تمام دنیا قرار دهند .
وی افزود :در سال جاری شاخص های اصلی هشتگانه ای برای ارزیابی ورتبه بندی کانونها از سوی ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در نظر گرفته شده که هر کدام از این شاخصهای اصلی دارای شاخه های فرعی می باشد و این شاخص های اصلی شامل: ارتقای فعالیتهای قرآن و عترت، شبکه سازی وساماندهی، ارتقاء فعالیت های فرهنگی هنری، ارتقاء فرهنگ کتاب و کتابخوانی، غنی سازی اوقات فراغت، پاسداشت مناسبت های ملی ومذهبی، فضای مجازی و رسانه و خلاقیت و نوآوری میباشد.
طاهری اضافه کرد :قصد داریم با شناخت دقیق و برنامه ریزی مستمر و منظم نسبت به ظرفیت های موجود از تمایزهای ارزشمند هر کانون در زمینه های مختلف ،اقداماتی موثر انجام بدهیم، به عنوان مثال در منطقه ای حوزه داستان، در منطقه ای هنرخوشنویسی، در جای دیگر ادبیات نمایشی ،در کانونی دیگر ایثار و شهادت و در جای دیگر فضیلتی دیگر کمی برجسته تر از سایر کانون هاست.در عین هماهنگی و همدلی و برنامه های مشترک می توان با دانستن و هدایت این تمایزها مباحثی چون قرآن و نهج البلاغه،معارف دینی،فرهنگ ایثار و شهادت، اذان و اقامه نماز،حجاب و عفاف،نمایشگاه و همایش های فرهنگی هنری و ... را در قالب کانون های معین این مهم صورت می پذیرد.
گفتنی است شهرستان ورامین دارای ۶۰ کانون فرهنگی و هنری مسجد با ۶ هزار ۱۲ عضو در سطح شهرستان بوده که در این زمینه های فرهنگی هنری مشغول فعالیت می باشد.
نظر شما