تداوم سی ساله جشنواره فجر اتفاقی بزرگ برای خانواده تئاتر است

بهروز غریب پور پیشکسوت تئاتر، معتقد است تداوم سی ساله جشنواره تئاتر فجر، اتفاقی بزرگ و لذت بخش برای اعضای خانواده تئاتر کشور است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، بهروز غریب پور، طراح، نویسنده و کارگردان با سابقه تئاتر، جشواره تئاتر فجر را اتفاقی بزرگ دانست و گفت: علی رغم همه مشکلاتی که در سی سال گذشته در برگزاری جشنواره تئاتر فجر وجود داشته است، تداوم این رویداد فرهنگی اتفاقی بزرگ برای خانواده تئاتر است.

وی افزود: برای کاهش کمبودهای جشنواره، نیاز به تخصیص بودجه لازم است. زیرا هر ساله، شاهد آن هستیم که مشکلات ناشی از کمبود بودجه و نیز ناهماهنگی های اجرا، به گروه ها آسیب رسانده است. حتی گاهی شاهد بوده ایم که آثاری تا شب قبل از اجرا به درستی برای به صحنه رفتن آماده نشده اند.

این کارگردان تئاتر، جشنواره فجر را تابع رویدادهای حاشیه ای آن دانست و ابراز امیدواری کرد؛ سی امین دوره این جشنواره به دور از حاشیه ها باشد.

وی ادامه داد: عوامل بسیاری در میزان کیفیت جشنواره تئاتر فجر موثر هستند که همه آن ها هم لزوما با تئاتر ارتباط مستقیم ندارند. این موضوع تنها متوجه رویدادهای فرهنگی در کشور ما نیست و در همه جای دنیا، فستیوال های رسمی تابع محیط پیرامون خود هستند؛ به همین دلیل است که همه جشنواره ها به طور طبیعی، روند ثابتی ندارند و در برخی سال ها بازده شان راضی کننده تر از سایر سال ها است.

 

غریب پور همچنین، انتخاب آثار تازه ساخته شده برای اجرا در جشنواره را روشی غیر اصولی تعبیر کرد و گفت: در تمام دنیا رسم بر این است که یک جشنواره تئاتر، برآیند آثار به نمایش در آمده در سال پیشین است. یعنی بهترین اجراهای طول سال جمع آوری شده و در فستیوال نمایش داده می شوند. این موضوع باعث اتخاذ رویکردهای حرفه ای تری در تئاتر خواهد شد.

 

 او ادامه داد: اما به هر حال در ایران، گروه ها نخستین اجرای خود را در جشنواره تجربه می کنند و این باعث می شود دورنمای کلی از تئاتر کشور در سال آینده پیش روی مخاطب قرار گیرد و در حال حاضر، حالت ایده آلی که به وجود آمده این است که جشنواره ای با این وسعت توانسته نمایی از زمان پیش و پس از برگزاری خود باشد.

 

بنا به گزارش روابط عمومی سی امین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، این کارگردان تئاتر، که اپرای عروسکی حافظ را برای اجرا در جشنواره تئاتر فجر، آماده می کند، نقطه دردناک تئاتر در ایران را مخاطب محدود آن دانست و گفت: بازتاب جشنواره تئاتر فجر تنها در میان قشر تحصیل کرده و دانشجویان این رشته است. باید تلاش کرد در حاشیه این رویداد، محدودیت جغرافیای تئاتر را از بین برود و پای خانواده ها نیز به تئاتر باز شود. همان طور که سینما امروز یک هنر عمومی و خانوادگی است، تئاتر هم باید رویکرد خود را به سمت عموم مردم تغییر دهد. جهت گیری جشنواره تئاتر فجر در این زمینه می تواند موثر باشد.

 

گفتنی است، سی‌امین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر از تاریخ 5 تا 22 بهمن سال جاری با دبیری رحمت امینی برگزار می‌شود. برای دریافت اطلاعات بیشتر به سایت جشنواره تئاتر فجر www.fitf.ir مراجعه کنید.
 

پایان پیام/

کد خبر 90377

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha