به گزارش خبرگزاری شبستان، در ادامه رایزنیها و تلاشهای انجام شده برای یافتن راهکارهای مناسب جهت کاهش تاثیرات منفی آسیبهای شیوع ویروس کرونا بر مبادلات میان ایران و گرجستان، سید جواد قوام شهیدی سفیر کشورمان در تفلیس با آکاکی ساقیراشویلی معاون حمل و نقل و ترانزیت وزیر اقتصاد و توسعه پایدارگرجستان دیدارکرد.
در این دیدار دوطرف ضمن بررسی آخرین وضعیت شیوع ویروس کرونا و آثار آن بر اقتصاد جهانی و مبادلات دو کشور، راهکارهای برون رفت از وضعیت موجود، بویژه محدودیتهای اعمال شده بر ناوگان حمل و نقل زمینی که سهم بسزایی در مراودات اقتصادی و مبادلات تجاری دو کشور ایفا میکند، را مورد بررسی و تبادل نظر قرار دادند.
در این ملاقات سفیر کشورمان برآمادگی جمهوری اسلامی ایران برای انعقاد و اجرایی کردن پروتکلهای سلامت در چارچوب قوانین سازمان بهداشت جهانی با همکاری با وزارت بهداشت و گمرک گرجستان تاکید کرد و پیشنهاد کرد به منظور جلوگیری از تاثیرات منفی محدودیتهای اخیر بر ناوگان حمل و نقلی و کاهش مراودات اقتصادی و تجاری بین دو کشور، اقداماتی نظیر اخذ گواهی سلامت از افراد و رانندگان، ضد عفونی کامیونها در مبادی ورودی به گرجستان، تعویض محفظههای بار در نقطه صفر مرزی، قرنطینه صادرات و واردات کالا و اسکورت کامیونهای ترانزیتی و همچنین بهره مندی بیشتر از ظرفیتهای حمل و نقل ریلی به اجرا درآید.
ساقیراشویلی نیز در این ملاقات ضمن تایید معضلات و مشکلات بوجود آمده در عرصه تجارت دو جانبه، گفت: هرچند محدودیتها و سخت گیریهای اعمال شده در ارتباط با کشورهایی همچون چین، ایران و ایتالیا تاثیرات منفی برای اقتصاد گرجستان بویژه گردشگری، به همراه خواهد داشت، اما نهایتا این وزارت بهداشت گرجستان است که در خصوص اعمال بیشتر محدودیتها و یا کاهش آنان تصمیم گیری خواهد کرد.
او تعداد گردشگران ایرانی را نسبت به مجموع گردشگران چینی و ایتالیایی قابل توجه دانست وبا برشمردن آثار منفی اقتصادی عدم سفر اتباع ایرانی بر بخش گردشگری گرجستان اظهار داشت: در عین حال باید واقع بینانه به موضوع توجه کنیم و براین اساس به نظر نمیرسد تا زمان کنترل کامل شرایط و در آینده نزدیک، شاهد رفع محدودیتها و عادی سازی تردد افراد و پروازهای مسافرتی باشیم.
ساقیراشویلی از حمل و نقل ریلی به عنوان یکی از گزینههای مناسب در شرایط موجود برای انتقال کالا استقبال کرد و گفت: ایران یکی از تامین کننده گان اصلی اقلام در حوزههای زیرساختی، ساختمان سازی و همچنین برخی محصولات کشاورزی گرجستان است. جایگزینی این کالاها برای بازار گرجستان به راحتی امکان پذیر نیست؛ درنتیجه به نظر میرسد در شرایط کنونی باید بیشتر از گذشته به ظرفیتهای حمل و نقل ریلی توجه کنیم. در این خصوص ما آمادگی داریم همکاریهای لازم را در زمینه استفاده از خط ریلی برای صادرات و واردات کالا با تجار و بازرگانان انجام دهیم.
درپایان سفیر کشورمان ضمن تاکید بر تماس مستمر دو طرف ابراز امیدواری کرد، که طرفین بتوانند بر معضلات وچالشهای پیش آمده غلبه کرده و آثار ناخواسته این امر را بر روند رو به رشد مبادلات دو کشور که در سالهای اخیر آهنگ خوبی به خود گرفته بود به حداقل برسانند./
نظر شما