نمازهای شب حضرت زینب(س) مصداق تربیت توحیدی و معرفتی حضرت علی(ع) است

حجت الاسلام مهدوی ارفع با اشاره به صفات متقین در خطبه های نهج البلاغه گفت: نمازهای شب حضرت زینب(س) مصداق تربیت توحیدی و معرفتی حضرت علی(ع) است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، « حجت الاسلام جمیدرضا مهدوی ارفع » در حسینیه مجازی که شامگاه دوشنبه (۱۹ اسفند) برگزار شد گفت: خطبه اول نهج البلاغه بیان می کند که انسان هر آن چه انجام دهد نمی تواند حمد و ثنا خدا را به جا آورد.

 

دبیر نهضت جهانی نهج البلاغه خوانی افزود: یکی از اولین و مهمترین توصیه های گزاره های توحیدی حضرت علی(ع) سلبی هستند که به واقع فلسفه تربیتی دارد و به یاد این حقیقت انسان را می اندازد که قلبی به این باور برسیم که شکر نعمت نیز یک نعمت است.

 

به گفته حجت الاسلام مهدوی ارفع، این شب ها به دنبال تجلی خدا در وجود خود هستیم به دنبال این هستیم که قلب های ما تجلی و مظهر وجود خدا باشد به قول سعدی هرنفسی که فرو می رود ممد حیات است و چون برمی آید مفرح ذات است.

 

وی ادامه داد: هرکس بیشتر در این کلاس تربیت کرد مقامش بالاتر رفت و بالاترین مخلوق خدا حضرت رسول اکرم(ص) است که اعتراف کرد که خدایا نه آنگونه که شایسته مقام تو است تو را شناختیم. مقام عبودیت پیغمبر مقدم شد بر مقام رسالت.

 

این استاد حوزه مطرح کرد: در روایت و حدیث قدسی است که خداوند به موسی کلیم (ع) خطاب کرد که می دانی چرا از میان این همه موجود تو را انتخاب کردم برای سخن گفتن؟ در جواب می فرماید که من یک آن نگاه کردم به همه دل های مخلوقات و دیدم جز تو خاضع تر و خاشع تر کسی نیست. امیرالمونین(ع) در این سیر خطبه نهج البلاغه به ما می گویند که اولا تلاش نکن برای اینکه فکر کنی حق بندگی خدا را اداء کنی. باید تمام خودت را هیچ ببینی.

 

حجت الاسلام مهدوی ارفع با اشاره به خطبه ۱۹۳ نهج البلاغه توضیح داد: مسیر تربیت توحیدی این است که ما دائما این حقیقت ها را که همه چیز خدا است و ما هیچ چیز نیستیم را درک کنیم. با این نگاه، اوصاف بندگان خوب خدا را در نهج البلاغه ببینیم. اولین صفتی که از متقین می فرمایند این است که در دنیا متقین همه خوبی ها را جمع کرده اند و نطق می کنند به حرف های صحیح و درست. میانه روی مسیر اصلی زندگی شان شده اند و مشی و شیوه و سلوکشان برمبنای تواضع است.

 

وی با بیان اینکه تواضع ریاکارانه و تواضع خالصانه با یکدیگر متفاوت هستند، عنوان کرد: اولین مصداق تواضع خالصانه، تواضع در برابر خدا است. یعنی خود را هیچ می بیینند. آنان با اینکه بهترین ها هستند وقتی یاد آتش جهنم می افتند مانند این است که جهنم سوزان را می بیند. اهل تقوا با وجود لب خندان و چهره شاد در درون از خوف عظمت و بزرگی خدا افتاده و بی قرار هستند. آنان در تاریکی شب که همگان خواب هستند بی قرار هستند. آنان بر قدم ها می ایستند و با تأمل قرآن می خوانند.

 

وی با بیان اینکه مرد را دردی اگر باشد خوش است، درد بی دردی علاجش آتش است، توضیح داد: امیرالمونین(ع) که تمام عمر از روز تولد تا روز شهادت تمام حمد و ثنای خدا شامل احوالش بود، خود را از عبادت و راز و نیاز شبانه محروم نمی کرد. شب فصل بی قراری مولاامیرالمونین(ع) بود. این معرفت را از خدا باید بخواهیم.

 

رئیس نهضت جهانی نهج البلاغه خوانی مطرح کرد: حضرت امام خمینی(ره) نیز این طور بودند چه در شبی که تبعید شدند، چه در کشورهایی که تبعید شدند و چه روزهایی که میلیون ها نفر در جریان چه آن شب رحلت اش مسئولیت های دنیوی آنان را از توجه اصلی سر سوزنی غافل نمی کند.

 

به گفته حجت الاسلام مهدوی ارفع ، بانوی بزگواری که همه وجودش حضرت امام حسین(ع) است و در مقابل چشمانش در روز عاشور به شهادت رسید. مراقبت از بچه ها، خطبه خواندن، مراقبت از امام سجاد(ع)، تحقیر و رفتارهای شامیان، هنگامه شب در گوشه خرابه مشغول مناجات با خدا می شود. آن شب نماز شب را نشسته خواند.

 

این استاد حوزه با بیان اینکه حضرت زینب(س) همه عالم را با نگاه توحیدی و تربیت الهی می دید توضیح داد: تربیت توحیدی حضرت زینب (س) در آن جا نشان داده می شود که در پاسخ به یزید می فرمایند:  « ما رأیت الا جمیلا» دیدم که بهترین بنده خدا بهترین خدمت را به خدا کرد چرا که دلدادگی امام حسین(ع) را با عمق وجود دید.

 

 

کد خبر 903295

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha