کانون‌های مساجد بازو و اهرمی مهم برای مقابله با تهاجم فرهنگی

جوانان عضو کانون‌های فرهنگی هنری مساجد باید از فرصت‌های گران‌بها در راستای ارتقای بصیرت و نشر ارزش‌های دینی و اسلامی نهایت بهره را ببرند و از تجربیات کسب شده در جهت ارتقای برنامه‌های فرهنگی و با هدف پیاده‌سازی آنها در سطح جامعه استفاده کنند.

خبرگزاری شبستان _ اندیمشک، یاسین دارسی: مسجد از صدر اسلام تاكنون افزون بر كاركرد عبادی، دارای جایگاه بصیرت‌بخشی و سنگر مقاومت و تصمیم‌های مهم در ایران و جوامع اسلامی بوده است.

 

این پایگاه مهم سیاسی و اجتماعی در ایران پیش از انقلاب نیز پایگاه اصلی حركت‌ها و مبارزات انقلابی و بسترساز گسترش، تعمیق و تثبیت انقلاب بوده که همچون پایگاهی تصمیم‌ساز در ایران اسلامی، به عنوان هسته مبارزه علیه استبداد و كانون مقاومت اسلامی محل خیزش و پایگاه حركت‌های آزادی‌خواهی و انقلابی به شمار می‌رود.

 

نقش محوری مسجد بر كسی پوشیده نیست و كانون‌های فرهنگی هنری مساجد نیز یكی از اركانی هستند كه موجب تقویت مسجد می‌شوند و این تقویت در سایه همراهی و همبستگی بین امام جماعت و كانون‌ها با یكدیگر در گسترش فعالیت‌های فرهنگی نیز بسیار موثر خواهد بود.

 

رهبر فرزانه انقلاب اسلامی بهمن سال ۹۷ با صدور بیانیه گام دوم انقلاب و برای ادامه این راه روشن، توصیه‌هایی اساسی به ویژه به جوانان به منظور جهاد بزرگ برای ساختن ایران اسلامی بزرگ ارائه فرمودند كه نقش مسجد و جوانان در این بیانیه بسیار حائز اهمیت است.

 

 

در این راستا کانون‌های فرهنگی هنری مساجد اندیمشک نیز همچون سایر کانون‌های استان در راستای منویات مقام معظم رهبری و در جهت تقویت مساجد و جذب جوانان و نوجوانان به این اماکن مقدس فعالیت‌های بسیار خوبی انجام می‌دهد.

 

تامین نیروی انسانی جهت انجام کارهای فرهنگی از مهم‌ترین رسالت‌های کانون‌های مساجد

 

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اندیمشک در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اندیمشک، کانون‌های مساجد را یکی از مراکز تاثیرگذار در مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن می داند و اظهار کرد: دشمنان در طی سال‌های اخیر در فضای مجازی بر روی نسل جوان و نسل چهارم انقلاب سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی کرده‌اند و کانون‌های مساجد باید همت و تاثیرگذاری بیشتری داشته باشند.

 

«علی بازگیر» افزود: تربیت نیروی انسانی و تامین نیازهای مدیریتی انسانی از مهم‌ترین دغدغه‌های موجود در زمینه کارهای فرهنگی هستند و یکی از مهم‌ترین رسالت‌ها و کارکردهای کانون‌های مساجد تامین نیروی انسانی با توانایی ادامه دادن کارهای فرهنگی است.

 

وی اذعان داشت: جامعه ما نیازمند نیروهای فعال، متخصص، کارشناس و متعهد در زمینه‌های مختلف فرهنگی است و کانون‌های فرهنگی هنری مساجد می‌توانند با نقش‌آفرینی خود، این نیروهای مورد نظر را تربیت کنند و تحویل جامعه دهند.

 

بازگیر تصریح کرد: با تعامل و هم‌افزایی میان کانون‌های فرهنگی هنری و نیروهای بسیج، امام‌جماعت و نیروهای مذهبی و باتجربه مساجد قطعا می‌توان برنامه‌هایی موفق‌تر و با تاثیرگذاری بیشتری را علی‌رغم کمبود امکانات اجرا کرد.

 

 

وی اضافه کرد: در بحث ایام اوقات فراغت تابستان، کانون‌های مساجد فعالیت‌های خوبی دارند و با برنامه‌های اندک اما پرمحتوای خود بسیاری از نوجوانان و جوانان را به مساجد جذب می‌کنند و به فعالیت‌های قرآنی، فرهنگی، ورزشی و اردویی می‌پردازند.

 

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اندیمشک ادامه داد: در صورتی که تمامی دستگاه‌ها به کارکردها و تاثیرگذاری کانون‌های مساجد توجه بیشتری داشته باشند، می‌توانند به عنوان یکی از بازوها و اهرم‌های مهم در مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن نقش موثری را ایفا کنند.

 

وی با با اشاره به اینکه شهرستان اندیمشک دارای ۴۳ کانون فرهنگی هنری مساجد است که از این تعداد ۱۶ کانون روستایی و عشایری و ۲۷ کانون شهری هستند بیان کرد: افراد فعال این کانون‌ها با سابقه فرهنگی و تجربیات بالایی که دارند در مراکز و موسسات فرهنگی و مراسمات ملی و مذهبی فعالیت می‌کنند.

 

بازگیر با بیان اینکه همچنین ۱۰ کانون دارای کتابخانه مخزن‌دار در اندیمشک در حال فعالیت هستند ابراز کرد: اعتباری در سال جاری از طرف کمیته برنامه‌ریزی برای شهرستان مصوب شد و علاوه بر تعمیر و تجهیز کتابخانه‌های کانون‌های مساجد این شهرستان، هفت کتابخانه جدید طی روزهای آینده اضافه می‌شوند و فعالیت خود را آغاز می‌کنند.

 

وی عمده مشکل کانون‌های مساجد را کمبود تجهیزات و امکانات دانست و با اشاره به اینکه باید امکانات و تجهیزاتی به‌روز به آنها اختصاص داده شود عنوان کرد: با توجه به اینکه تمام اعتبارات از سوی کمیته برنامه‌ریزی اندیمشک مصوب می‌شود، در طی سال‌های اخیر با مساعدت و همکاری فرماندار این شهرستان اعتبارات خوبی به کانون‌های مساجد تخصیص داده‌اند که بیشتر صرف راه‌اندازی کتابخانه‌ها شده‌اند اما نیاز است که بخشی از این اعتبارات صرف خرید تجهیزات جهت فعالیت بیشتر در زمینه اطلاع‌رسانی و کارهای فرهنگی شود.

 

در این میان کانون‌های مساجد اندیمشک نیز برنامه‌های متعددی در بخش‌های مختلف ویژه جوانان و نوجوانان انجام می‌دهند که برخی از این کانون‌ها فعالیت‌های قابل توجهی دارند.

 

شناساندن و ترویج سبک زندگی اسلامی در میان خانواده ها

 

مدیر کانون فرهنگی هنری یاسین مسجد سیدالشهدا (ع) اندیمشک از مهم‌ترین برنامه‌های این کانون را برگزاری کلاس‌های قرآن، احکام، مداحی، فوتسال، شنا و اردوهای علمی، تفریحی و زیارتی دانست و اظهار داشت: در کنار این کلاس‌ها با هدف ایجاد شور، نشاط و رقابت بین جوانان و نوجوانان، مسابقاتی در قالب المپیاد تابستانه مزین به نام شهید مدافع حرم سردار علی‌محمد قربانی در رشته‌های مختلف برگزار و در پایان به نفرات برتر جوایزی اهدا شد.

 

«سید رضا سهرابی» تصریح کرد: پس از وقوع سیل در استان‌های لرستان و خوزستان برخی مناطق خسارت‌های زیادی دیدند و در همان ساعت اولیه تیم‌های ارزیابی به شهرهای سیل‌زده شوش و پلدختر اعزام شدند و پس از بررسی متعدد با هماهنگی تشکل‌های فرهنگی و حوزه‌های علمیه تشکیل قرارگاه جهادی شهرستان اندیمشک در دستور کار قرار گرفت و در مرحله بعد جمع‌آوری کمک‌های نقدی و غیرنقدی جهت برطرف کردن ضروریات روزمره صورت گرفت که محموله‌های جمع‌آوری شده در مناطق آسیب دیده توزیع شدند.

 

وی اضافه کرد: نیروهای داوطلب در قالب تیم‌های ۱۵ تا ۲۰ نفره جهت لایروبی و جابجایی اسباب و اثاثیه مناطق آسیب‌دیده به محل اعزام شدند و در شهرستان پلدختر یک موکب برپا شد و در شهرستان شوش و حومه نیز به همین طریق فعالیت‌ها انجام شدند.

 

 

سهرابی با بیان اینکه سبک زندگی اسلامی، به مجموعه موضوعات و مسائل مورد قبول اسلام در عرصه زندگی اشاره دارد و برای اینکه سبک بدانیم زندگی ما اسلامی است باید معیار سنجش داشته باشیم افزود: پیش از این باید سبک زندگی اسلامی را به درستی بشناسیم و معیار رفتار ما در جامعه اسلامی باید مبتنی بر اسلام و آموزه‌های اسلامی باشد.

 

وی خدامحوری و حاکمیت ارزش‌های اسلامی در زندگی را از مهم‌ترین معیارهای اسلامی بودن سبک زندگی اسلامی دانست و گفت: باید زندگی فردی و اجتماعی ما مبتنی بر اسلام و رهنمودهای قرآنی باشد که در این صورت می‌توان امیدوار بود که زندگی ما متناسب با سبک و شیوه اسلامی است.

 

مدیر کانون یاسین اندیمشک از برگزاری همایش سبک زندگی اسلامی در کانون یاسین خبر داد و تصریح کرد: با توجه به اینکه مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب نسبت به موضوع سبک زندگی اسلامی شاخص‌هایی را بیان کردند، در این کارگاه آموزشی نیز نسبت به تبیین بیانات رهبر انقلاب نسبت به جامع هدف پرداخته شد.

 

وی از خدمت رسانی و پذیرایی کانون فرهنگی هنری یاسین به زائران اربعین حسینی در موکب عشاق المهدی (عج) خبر داد و ابراز کرد: پذیرایی و توزیع صبحانه، ناهار، شام و اسکان رایگان از جمله خدمات صورت گرفته بودند که به بیش از ۲ هزار زائر اسکان رایگان داده شد و روزانه بیش از ۲ هزار وعده غذایی بین زائرین اباعبدالله توزیع شد.

 

توجه ویژه به گسترش فرهنگ کتابخوانی

 

همچنین مدیر کانون فرهنگی هنری حسنین مسجد امام حسین (ع) اندیمشک کانون‌های مساجد را یکی از مهم‌ترین پایگاه‌های اصلی مبارزه با جنگ نرم دشمن در ابعاد مختلف برشمرد و عنوان کرد: این کانون‌ها می‌توانند با شکل دادن به برنامه‌های فرهنگی نسبت به بالابردن قدرت نرم خود اقدام کنند و با برگزاری جلسات هم‌اندیشی در مساجد نیز با تهاجم فرهنگی مقابله کنند.

 

 

«محمد فتاح‌زاده» از بهره‌برداری از دومین کتابخانه مسجد امام حسین (ع) در سال‌جاری خبر داد و عنوان کرد: این کتابخانه که به همت جمعی از جوانان و نوجوان فعال این مسجد بهسازی شده، دارای بیش از هزار و ۵۰۰ کتاب و سالن مطالعه است و کتاب‌های عقیدتی، کودک و نوجوان، آموزشی، تاریخی و اخلاقی از جمله کتاب‌های این کتابخانه هستند.

 

وی هدف از احداث این کتابخانه را ترویج فرهنگ کتابخوانی، رشد معنوی فکری و بلوغ سیاسی مردم دانست و خاطر نشان کرد: در نظر داریم نظام فکری و دینی در انسان‌ها نهادینه شود تا بتوانند در هر مسئله‌ای به خوبی تحلیل کنند.

 

فتاح‌زاده در خصوص اقدامات انجام شده در مقابله با شیوع ویروس کرونا اظهار کرد: پس از شیوع این ویروس در کشور، عملیات گندزدایی و ضدعفونی مسجد به همت اعضای کانون و مسجد انجام شد و کلیه برنامه‌ها و کلاس‌های کانون نیز تا اطلاع ثانوی تعطیل شدند.

 

برگزاری جلسات هم‌اندیشی و گفتمان‌سازی

 

مدیر کانون حضرت رسول (ص) مسجد سیدالشهدا (ع) کوی لور اندیمشک نیز با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر تشکیل و ایجاد مساجد تراز انقلاب اسلامی اظهار داشت: مسجد تراز انقلاب اسلامی یعنی مسجد فقط مختص نماز نیست و علاوه بر آن باید فعالیت‌های فرهنگی، هنری و جهادی در آن انجام شود.

 

 

«مریم نوروزی» اضافه کرد: کلاس‌های مختلف و متنوعی ویژه رده‌های سنی کودکان، نوجوانان و جوانان با هدف جذب حداکثری نسل جوان، تقویت و تربیت نیروهای جهادی و انقلابی در کانون حضرت رسول (ص) برگزار می‌شوند.

 

وی با بیان اینکه در کلیه فصل‌ها برنامه‌ریزی‌ها متناسب و بر اساس شرایط آن فصل انجام می‌شود اذعان داشت: برنامه‌های جهادی، محله محور، کمک هزینه جهیزیه، اجرای طرح اوقات فراغت، جزءخوانی قرآن، برگزاری کلاس‌های هنری، آموزشی، کمک درسی، احکام، حلقه‌های معرفتی و حفظ قرآن از جمله برنامه‌های اجرا شده توسط کانون حضرت رسول (ص) هستند.

 

نوروزی یادآور شد: کانون‌های مساجد می‌توانند با شناسایی استعدادها و ظرفیت‌های موجود در منطقه و شهر خود، با برگزاری جلسات هم‌اندیشی و گفتمان‌سازی در مقابل تهاجم دشمن ایستادگی کنند.

 

کانون‌های فرهنگی باید در کنار بهره‌گیری از روحانیت، از نخبگان علمی نیز بهره ببرند، در غیر این‌صورت شاهد عدم تعادل در برنامه‌ها خواهیم بود و از نگاه آسیب‌شناسی هم باید اشاره داشت که این کانون‌ها باید با تجمیع فعالیت‌های خود از موازی‌کاری با سایر نهادهای فرهنگی پرهیز کنند.

 

جوانان عضو کانون‌های فرهنگی هنری مساجد باید از فرصت‌های گران‌بها در راستای ارتقای بصیرت و نشر ارزش‌های دینی و اسلامی نهایت بهره را ببرند و از تجربیات کسب شده در جهت ارتقای برنامه‌های فرهنگی و با هدف پیاده‌سازی آنها در سطح جامعه استفاده کنند.

 

برای تبیین و اجرایی کردن بیانیه گام دوم انقلاب که منجر به تمدن نوین اسلامی می‌شود و همه اقشار جامعه مخاطب آن هستند، باید با روحیه انقلابی و جهادی وارد صحنه و میدان شوند.

 

کد خبر 903235

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha