مدرسه در خانه

جریان آموزش با استفاده از ظرفیت رسانه ملی و فضای مجازی تعطیل نشد و جامعه فرهنگیان با همتی که داشتند در شبکه آموزش و فضای مجازیی به دانش آموزان محتوای کتب درسی را ارایه دادند.

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگراری شبستان، شیوع ویروس کرونا مدارس را به  تعطیلی کشانده است. دانش آموزان هفته هاست که در خانه هستند و سر کلاس های درس حضور نمی یابند.با وجود اینکه مدارس تعطیل شده اند اما تدابیری که وزارت آموزش و پرورش اندیشید جریان آموزش با استفاده از ظرفیت  رسانه ملی و فضای مجازی تعطیل نشد.  در این روزها محتوای آموزشی از شبکه «آموزش» پخش می شود و ساعت هایی به کتب درسی مقاطع مختلف اختصاص یافته است. فضای تدریس این محتواها کمی متفاوت تر از نوع تدریس در مدارس که  در فضای خُشک و سنتی صورت می گیرد، است. مجریانی برنامه را اداره می کند ودر مقطع ابتدایی معلم ها با پوشش های شادتری حضور دارند و آموزش با بازی است در مقاطع دیگر نیز معلم ها با انگیزه تر تدریس جذابتری ارایه می دهند. به گفته وزیر آموزش و پرورش این آموزش ها به صورت مستمر ادامه خواهد یافت.

 

اما ارایه آموزش تنها به رسانه ملی ختم نمی شود. معلم ها هم با استفاده از ظرفیت شبکه های اجتماعی گروه هایی تشکیل داده اند و با دانش آموزان در ارتباط هستند و در فضای مجازی آموزش را به جریان انداخته اند.

 

تشکیل گروه و کانال برای انتقال مطالب کتب درسی

دراین باره، «حافظ شیخی یگانه»، یکی از معلم های دوره اول متوسطه  به خبرنگار شبستان می گوید:همه معلم های مدرسه ما با تشکیل کانال و گروه  های آموزشی در پیام رسان ها مختلف به ادامه فرآیند آموزش اقدام کرده اند.

او ادامه می دهد:به این صورت که فیلم هایی از درس های کتاب های درسی تهیه کرده و در کانال ها و گروه ها قرار می دهند و دانش آموزان نیز سوالات خود را می پرسند ومعلم ها پاسخ می دهند. البته همه این محتواهای آموزشی در زمان های از پیش تعیین شده صورت می گیرد.

او که یک معلم هنر در شهرستان بروجرد است، بیان می کند:معلم های هنر می توانند برا ی غنی سازی اوقات دانش آموزان در این روز ها، سرمشق هایی از هنر ارایه دهند، برای نمونه سرمشقی از خوشنویسی به دانش آموزان برای تقویت خط آن ها بدهند. بنده خودم این کار را کرده ام و کانالی با نام «فرهنگ و هنر» راه اندازی و دانش آموزانم را عضو کرده ام. سرمشق های خوشنویسی می دهم.

تلویزیون برنامه های سرگرم کننده پخش کند

همچنین در این ارتباط به سراغ یک مادر که دو فرزند دانش آموز دارد نیز رفتیم و از نحوه آموزش ها جویا شدیم که او نیز می گوید:برای پسرم که دبیرستانی است، تمام جزوات کتاب های درسی را در کانالی قرار داده اند تا مطالعه کند. همچنین شبکه آموزش هم برای دانش آموزان برنامه گذاشته شده است که خوب است اما زمان پخش هر درس کم است.

او بیان می کند: دخترم پایه سوم ابتدایی است. هر روز معلمش در گروهی که تشکیل داده است تکلیف می گذارد. یک روز هم قرار شد از درس خواندن فرزندم فیلم بگیرم و برای معلم ارسال کنم. در کل با توجه به این شرایط تدابیر خوبی اندیشیده شده است.

او تصریح می کند: البته این تدابیر کافی نیست. حوصله فرزندانمان در خانه سر می رود. نزدیک به 20 روز است در قرنطینه خانگی به سر می برند. باید رسانه ملی فیلم ها و محتواهای بهتر و سرگرم کننده ای برای کودک و نوجوان و حتی بزرگترها باید تهیه و عرضه کند.

غنی سازی تعطیلات دانش آموزان

یکی دیگر از معلم ها نیز گلایه هایی دارد و به خبرنگار شبستان می گوید: دانش آموزان واقعا در خانه حوصله اشان سر می رود. باید برنامه های سرگرم کننده و مشوق وجود داشته باشد. یک معلم نمی تواند به  تنهایی از پس آن بر آید. ارایه دروس از شبکه آموزش خوب است اما آموزش و پرورش برای غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان نیز برنامه داشته باشد.

تدریس از بیمارستان

نکته قابل توجه دیگر که بیان آن خالی از لطف نیست، مشارکت یک معلم  از استان خوزستان در آموزش با وجود ابتلا به ویروس کرونا است.

خانم معلم پایه ششم دبستان «جلال آل احمد» با اینکه مشکوک به بیماری کروناست و بر روی تخت بیمارستان بستری است، در تمام روزهایی که با این بیماری سخت مبارزه می کند، وظایف معلمی اش را نیـز فراموش نکرده و در میان درد و رنج بیماری، دانش آموزانش را از طریق فضای مجازی آموزش می دهد. شکراللهی از روی تخت بیمارستان برای دانش آموزانش عــلم و عشــق می فرستد تا ثابت کند معلمی زمان، مکان، بیماری، گرفتاری و درد نمی شناسد. او در حالی که سرم به دست دارد، عبارات درسی را بر روی کاغذ سپید جان می دهد تا علاوه بر ریاضی و علوم و فارسی به شاگردانش معرفت، تلاش، مبارزه و مقاومت بیاموزد.

این موضوع در شبکه های اجتماعی نیز بازتاب های زیادی داشته است و نشان از عشق و ایثار فرهنگیان دارد.

 مدارس در از اوایل اسفندماه تعطیل شدند اما جریان آموزش به همت جامعه فرهنگی تعطیل نشد. امید است تدابیری که در آینده اندیشیده می شود بر کیفیت برنامه ها تاکید ویژه تری شود و هر نهادی  به میزانی که می تواند به وزارت آموزش و پرورش کمک کند تا جریان آموزش متوقف نشود پربارتر ارایه شود.

کد خبر 903223

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha