خودمراقبتی و تقویت سیستم روانی، مهم ترین راه مقابله با کرونا ویروس

خودمراقبتی، تقویت سیستم روانی و حفظ آرامش و رعایت اصول بهداشتی، مهم ترین راه مقابله با بیماری کرونا است.

خبرگزاری شبستان-  خراسان شمالی؛ ویروس کرونا برای اولین بار در ووهان چین شناخته و در آنجا باعث شیوع وسیع شد و در چندین کشور دیگر همچون ایران نیز شیوع پیدا کرد، این ویروس از طریق قطره‌های آلوده که با سرفه یا عطسه پخش می‌شود، یا تماس با دست ها، سطوح یا اشیاء آلوده از کسی که ویروس کرونا دارد به دیگرانی که با او تماس نزدیک دارند، منتقل می‌شود.

 

فاصله زمانی بین وقتی که یک نفر در معرض ویروس قرار می‌گیرد تا وقتی که عوارض برای اولین بار ظاهر می‌شوند معمولاً 5 تا 6 روز است، اگر چه می‌تواند از 2 تا 14 روز هم باشد، بیماران مبتلا ممکن است تب، سرفه، آبریزش بینی، تنگی نفس و عوارض دیگری داشته باشند و در موارد شدید تر، عفونت می‌تواند باعث ذات‌الریه همراه با ناراحتی شدید و حاد تنفسی شود.

 

مدت عفونت بین افراد مختلف فرق می‌کند. عوارض ملایم در یک شخص سالم ممکن است در ظرف چند روز رفع شود. مشابه با آنفلوآنزا، برای کسی که مسایل بهداشتی دیگری مانند یک بیماری تنفسی دارد، بهبودی ممکن است هفته‌ها طول بکشد و در موارد شدید می‌تواند بالقوه کشنده باشد.

 

شستن دست ها برای 20 ثانیه با آب و صابون یا ژل ضد عفونی کننده الکلی، استفاده از دستمال کاغذی یا آرنج تا شده به هنگام سرفه یا عطسه و اجتناب از تماس نزدیک با هر کسی که عوارض شبیه سرماخوردگی یا آنفلوآنزا دارد می تواند بخشی از راه های پیشگیری این بیماری باشد.

 

هیچ واکسن و درمان بخصوصی برای COVID-19 وجود ندارد و تنها تشخیص زود هنگام و مراقبت‌های حمایتی عمومی مهم است و در بیشتر اوقات عوارض بخودی خود رفع می‌شوند و کسانی که بیماری شدید با مشکلات پیچیده دارند می‌توانند در بیمارستان تحت مراقبت باشند.

 

مردم این روزها در تلاش و تکاپویند تا از طریق کانال های اطلاع رسانی و فضای مجازی شناخت و اطلاعات بیشتری نسبت به این بیماری و راه های پیشگیری و مقابله با آن به دست آورند. مسئولان نیز همه تلاش خود را در جهت آگاه سازی و مقابله با این بیماری به کار گرفته اند که امیدواریم در آینده نزدیک شاهد رفع کامل این بیماری باشیم، بنا بر اهمیت این موضوع به سراغ تنی چند از مسئولان خراسان شمالی رفته ایم که در ادامه خواهید خواند.

 

 

*۹۰درصد از مبتلایان به کرونا بدون مراجعه به پزشک بهبود می یابند

 

دکتر سید احمد هاشمی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی با اشاره به اینکه با کرونا باید مثل سرماخوردگی معمولی برخورد شود به این دلیل که کمتر از ۱۰درصد نیاز به بستری دارند و ۹۰درصد از مبتلایان بدون مراجعه به پزشک بهبودی کامل را تجربه می‌کنند، اظهار داشت: البته افرادی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای بوده و یا مشکلات کهنسالی دارند باید توجه ویژه داشته باشند و در صورت وجود علائم به مراکز درمانی مراجعه کنند.

 

وی با اشاره به اعلام آمادگی همکاری و استفاده از ظرفیت درمانی ارتش، سپاه و تامین اجتماعی، از  پیش بینی مراکز قرنطینه بیماران مبتلا به کرونا در استان خبر داد و افزود: به منظور بستری بیماران مبتلا به کورنا، 500 تخت در بیمارستان های استان پیش بینی شده است.

 

وی خاطرنشان کرد: دو بیمارستان امام حسن(ع) بجنورد و بیمارستان امام خمینی(ره) شیروان نیز برای بستری بیماران مبتلا به کووید 19، تجهیز شده است.

 

دکتر هاشمی همچنین خواستار انتشار فراخوانی به منظور همکاری درمانگاه ها و مراکز بخش خصوصی با دانشگاه شد و گفت: در صورت نیاز دانشگاه علوم پزشکی، آماده برگزاری کلاس های توجیهی برای داوطلبان است.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه دو گروه حتما باید ماسک بزنند، گفت: افرادی که علائم بیماری تنفسی مانند آب ریزش بینی، سرفه و عطسه دارند یا کسانی که با افراد مشکوک، بیمار یا حتی دچار سرماخوردگی، ارتباط دارند، باید از ماسک استفاده کنند.


 

وی تاکید کرد که هر چه مردم در معابر عمومی حضور نیابند و با هم تماس نداشته باشند از چرخه انتقال ویروس جلوگیری می شود.

 


*خودمراقبتی و استراحت کافی، بهترین راه درمان بیماری

 

فیض الله برزگر، مدیر گروه بیماری های دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشور، گفت: بهترین مقابله با این بیماری این است که مردم در منزل خود بمانند و در اماکن پر تردد، رفت و آمد نداشته و اصول بهداشتی را رعایت کنند.

 

وی با بیان اینکه باید از افرادی که بیماری دارند، یک متر فاصله گرفت، افزود: کسانی که در منزل بیمار بوده و قرنطینه می شوند باید یک فرد سالم و جوان از او مراقبت کرده و دارای بیماری های قلبی، فشار خون و آسم نباشد.

 

وی تصریح کرد: فردی که در خانه تحت مراقبت قرار می گیرد باید از زمان بروز بیماری تا 14 روز خود قرنطینه شود.

 

برزگر خاطرنشان کرد: تا زمانی که برای بیماران خود قرنطینه در منزل مشکل حادی پیش نیامده است از مراجعه به بیمارستان ها خودداری کنند.

 

وی تب، گلو درد، سرفه، اسهال خفیف را از مهم ترین علائم بیماری کرونا برشمرد و بیان کرد: استراحت کافی و استفاده از میوه و سبزیجات تازه و دوری از تفکرات منفی، بهترین راه درمان این بیماری است.

 

مدیر گروه بیماری های دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اضافه کرد: سعی شود خریدهای بیرون از منزل همچون میوه و سبزیجات قبل از جاسازی در یخچال، حتما شسته و ضدعفونی شود.

 

برزگر در خصوص استفاده ماسک در این روزها نیز بیان کرد: استفاده از ماسک برای افراد سالم ضروری نیست و تنها توصیه می شود افراد بیمار، مسن و دارای بیماری های زمینه ای از آن استفاده کنند.

 

 

* لزوم رعایت بهداشت فردی، نکات پیشگیرانه بهداشتی و تقویت سیستم روانی

 

عیسی برجی، مسئول بسیج جامعه پزشکی سپاه جوادالائمه(ع) خراسان شمالی هم گفت: این روزها ویروس کرونا و راه های پیشگیری تقریباً دغدغه بسیاری از افراد بزرگسال جامعه و باعث اختلال و کاهش در عملکرد فردی و سازمانی و ادارات شده است.

 

وی با بیان اینکه هر چه ذهن ترسو و نگران شود، بدن قدرتِ دفاعی خود را از دست می دهد، افزود :نگرانی ها و ترس های ذهنی، بدن را ضعیف می سازد، اینجاست که بیماری ها به راحتی واردِ بدن می شوند.

 

 

برجی اظهارداشت:، نگرانی های ذهنی، نیروی زندگی را به چیزهای دیگر مصرف می کند و نمی گذارد به بدن داده شود، آنهایی که از ویروس ها و بیماری ها بیشتر می ترسند زودتر به آن مبتلاء می شوند.

 

این روانشناس سلامت خاطرنشان کرد: اما این به معنای چشم پوشی از مراقبت نیست، مراقب باشید و کارهای لازم را در بیرون نیز انجام دهید، اما نگذارید ذهنِ تان به نگرانی سقوط کند.

 

برجی بیان داشت: شاید یک دلیل اینکه کرونا در برابرِ کودکان موفق نشده است، این باشد که کودکان در وضعیتِ سالمِ ذهنی به سر می برند، سیستمِ دفاعی جسمِ آنان درست و طبیعی کار می کند و به نوعی درگیری فکری کمتری نسبت به بزرگسالان دارند.

 

وی با تأکید بر اینکه ترسِ ذهنی، بدن را تضعیف می کند، گفت: نگرانی درباره نگرانی، ابتلا به ویروس کرونا بسیار مخرب تر و آسیب زننده تر از احتمالا ابتلا به ویروس کرونا است.

 

این روانشانس سلامت اظهارداشت: بنابراین بهترین راه مقابله با ویروس ناخوانده کرونا "رعایت بهداشت فردی، نکات پیشگیرانه بهداشتی و تقویت سیستم روانی است.

 

برجی افزود: 24 تیم پزشکی در قالب طرح "شهید رهنمون" جهت آموزش اصول و راه کارهای پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا در سطح خراسان شمالی اعزام می شوند.

 

مسئول بسیج جامعه پزشکی سپاه جوادالائمه(ع) خراسان شمالی با بیان اینکه در تلاشیم از تمام ظرفیت های بسیج در این راستا استفاده شود، افزود: این تیم های پزشکی به مساجد، محلات، حاشیه شهر و مناطقی که جمعیت فراوان دارد، اعزام می شوند.

 

وی همچنین از چاپ 2 هزار پوستر آموزشی حاوی اقدامات پیشگیرانه بیماری کرونا توسط این نهاد خبر داد و بیان داشت: این پوستر ها در مساجد و محلات استان توزیع شده است.

 

 

* مصرف روزانه سبزی و میوه ضروری است

 

نسرین علیزاده، مدیر گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ضمن تشریح توصیه های غذایی برای پیشگیری از بیماری های تنفسی و کرونا، گفت: مصرف روزانه سالاد، میوه و سبزی به همراه آبلیمو ترش یا آب نارنج تازه به افزایش سیستم ایمن بدن کمک شایانی می کند.

 

وی مصرف هویج و کدو حلوایی در غذاهای روزانه و استفاده از پیاز خام به دلیل داشتن ویتامین c همراه با غذا را توصیه کرد.

 

 

علیزاده ضمن تاکید بر پرهیز از مصرف غذا و مایعات در مکان های نامطمئن، خاطرنشان کرد: اجتناب از مصرف سویس، کالباس و سایر فست فودها و غذاهای چرب و سنگین پیشنهاد می شود.

 

مدیر گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مانند حبوبات یا تخم مرغ و خودداری از مصرف غذاهایی که پخته آن کامل نشده است را از دیگر عوامل مهم در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا دانست.

 

 


 

کد خبر 902858

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha