خبرگزاری شبستان _ اهواز، سیمین کوچکاندام: همه ساله اسفند ماه شهر رنگ و بوی خاصی دارد؛ بوی خانهتکانی و خرید برای نو شدن و رفتن به پیشواز فصل بهار، بوی آماده شدن برای نوروز باستانی را میدهد.
اما اسفند امسال اگر در خیابانهای شهر قدمی بزنیم، رنگ و بوی نوروز را احساس نمیکنیم!! گویی شهر در لاک خود فرورفته و حوصله نوروز را ندارد، دیگر ماهی قرمز و هفتسین را در بازار نمیبینیم.
چه اتفاقی باعث خلوتی اهواز شده؟ آری مهمان ناخواندهای که از اوایل بهمن سرزده وارد کشور ما شد و اهواز را هم درگیر خود کرد؛ او مثل اینکه قصد رفتن هم ندارد و حتی قصد دارد، همچنان باقی بماند و در نوروز دید و بازدیدها را از ما بگیرد.
این مهمان نامیمون که ویروس کووید ۱۹ یا کرونا نام دارد، حال و هوای مردم را در این روزها از جنبوجوشِ آمادهشدن برای نوروز باستانی به خانهنشینی تبدیل کرده و مردم بهجای هیاهوی خرید پوشاک و اقلام نوروز به دنبال خرید ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی هستند.
این ویروس باعث تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و برخی تجمعات شده و علائم شایع آن تب، لرز، سرفه و تنگینفس است و مردم با رعایت بهداشت فردی و خانهنشینی میتوانند آن را مهار کنند تا این ویروس شیوع و گسترش پیدا نکند.
اما در جنگ با این ویروس در اهواز بیمارستان رازی توسط دانشگاه علوم پزشکی مقر اصلی و به عنوان بیمارستان معین تعیین شده تا اشخاصی که به این بیماری دچار میشوند در این بیمارستان بستری، ایزوله و همچنین به طور خاص به آنها رسیدگی شود، این بیمارستان از آغاز شروع بحران قرنطینه است.
و اما بیمارستان رازی اهواز
بیمارستانی که هر ساعت از شبانهروز وارد آن میشویم از شلوغی آن کلافه خواهیم شد اما این روزها دیگر خبری از آن شلوغی نیست، چراکه اکنون این بیمارستان به بیمارستانِ کرونا بین مردم تغییرنام پیدا کرده است! و به جز پرسنل بیمارستان و بیماران مبتلا و مشکوک به کرونا، افرادی دیگر اجازه در آن را ورود ندارند.
«فرهاد باوی» روابط عمومی بیمارستان رازی برای بازدید از بخشهای مختلف بیمارستان، مرا همراهی میکند، وی که از روحیه خوب و شوخطبعی برخوردار است، علاوه بر توضیحاتی که در خصوص بیماری و درمان آن ارائه میداد سعی میکرد با مزاحی که با عوامل درمان داشت، به آنها انرژی ببخشد.
مردم از مراجعه حضوری به بیمارستان رازی خودداری کنند
«مجتبی ساسانی» که متخصص طب اورژانس و یکی از پزشکان کشیک بیمارستان رازی است، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز، در خصوص علائم بیماری کرونا اظهار میکند: افراد با علائم تب، گلو درد، سرفههای خشک، استخوان درد، درد بدن شدید و تهوع به بیمارستان مراجعه میکنند.
وی در خصوص مراحل رسیدگی به بیماران میگوید: این بیماران ابتدا به قسمت تریاژ مراجعه میکنند و در صورتی که بیمار علائم شدید این بیماری را داشته باشد به اورژانس ارجاع داده میشود، در غیر اینصورت، پزشک عمومی معاینههای اولیه را انجام میدهد.
ساسانی ادامه میدهد: بیشتر این بیماران با دستورات دارویی و پیگیریهای روزانه مرخص میشوند و درصدی از بیماران هم که با تشخیص پزشک عمومی نیازمند زیرنظر گرفتن توسط طب اورژانس هستند همراه با پرونده کارت قرمز، آزمایشهای اولیه و عکس قفسه سینه وارد اورژانس میشوند.
وی تشریح میکند: سپس متخصص طب اورژانس ویزیت مجدد را انجام میدهد و در صورت نیاز آزمایشهای بیشتر و یا مشاوره فوری با همکاران متخصص عفونی انجام میشود و در غیر این صورت منتظر جواب آزمایشها میمانیم و اگر نیاز باشد به متخصص عفونی برای ویزیت ارجاع میدهیم.
این پزشک متخصص طب اورژانس با اشاره به اینکه اگر نیاز به ویزیت متخصص عفونی نباشد بیمار مرخص میشود تصریح میکند: بیشتر مراجعهکنندگان مرخص میشوند که از طریق تماسهای تلفنی بیمار زیرنظر و ۲۴ ساعته پیگیر حال او میشویم.
در پایان به مردم توصیه میکند :با توجه به اینکه در فصل سرماخوردگیهای معمولی و آنفولانزا قرار داریم، با استراحت و داروهای ابتدایی در منزل قرنطینه خانگی داشته باشند در صورتی که علائم ظرف ۲۴ تا ۴۸ ساعت شدت پیدا کرد و تنگی تنفسی غیرعادی داشتند، ابتدا به مطبهای شخصی، متخصصهای داخلی ریه، بیمارستانها و مراکز درمانی سطح شهر مراجعه و در صورت صلاحدید، پزشکان آنها را به بیمارستان رازی ارجاع میدهند.
دکتر ساسانی تاکید میکند: بیماران در قدم اول از استرس زیاد یا مراجعه حضوری به بیمارستان رازی که مرکز کرونا است خودداری کنند و با رعایت بهداشت و قرنطینه خانگی امیدواریم این بیماری سریعتر به پایان برسد.
پرستاران و کادر درمان بیمارستان رازی با وجود اینکه خستگی در چهره آنها موج میزند اما با روحیه بالا و لبی خندان و حوصله زیاد پاسخگوی مراجعهکنندگان و همچنین رسیدگی به بیماران بستری هستند.
قرنطینه خانگی بهترین پیشگیری از این بیماری است
سرشیفت پرستاران بیمارستان رازی در خصوص روند رسیدگی به بیماران، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار میکند: مردم در ابتدای ورود، به تریاژ مراجعه میکنند و سپس علائم حیاتی آنها چک شده و اگر نیاز به اقدام اورژانسی باشد بلافاصله وارد اورژانس میشوند، در غیر اینصورت به درمانگاه ارجاع داده میشوند.
«سارا کرم پور» ادامه میدهد: در حال حاضر تعداد مراجعهکنندگان نسبت به اوایل بحران خیلی کم شده است چرا که در اوایل مردم بسیار استرس داشتند.
وی با بیان اینکه اکنون آموزشهای وزارت بهداشت به گونهای عمل کرد که نیازی به مراجعه همه نباشد، به توصیه میکند: مردم استرس زیادی نداشته باشند چراکه استرس سیستم ایمنی بدن را ضعیف میکند و به ضرر خودشان است اما با رعایت بهداشت فردی، حضور نیافتن در مکانهای شلوغ و شستن مرتب دستها میتوانند از این بیماری جلوگیری کنند.
این پرستار بیمارستان رازی تاکید میکند: در صورتی که الزامی به خروج از خانه نیست شهروندان در منزل بمانند، چراکه قرنطینه خانگی بهترین پیشگیری از این بیماری است.
وی در پایان با اشاره به همکاری خوب همراهان بیماران میگوید: اوایل همراهان بیماران در بیمارستان حضور پیدا میکردند و باعث شلوغی میشدند، اما زمانی که برایشان توضیح دادیم برای سلامتی خودتان به بیمارستان وارد نشوید، همکاریها بسیار بالا رفته است.
مردم از منازل خود خارج نشوند
وقتی از بخش ها بازدید میکردیم، نام پزشکی بهنام دکتر فخرایی را از پرستاران بسیار شنیدم و مشتاق شدم تا گفتوگویی با او داشته باشم؛ «زهرا فخرایی» که دستیار سال سوم تخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری بیماری تنفسی است، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار میکند: اکثر بیماران با علائم تنفسی از جمله تب، سردرد، گلودرد و تنگینفس مراجعه میکنند.
فخرایی اضافه میکند: این بیماری به نوع خودش خطرناک نیست ولی چون یک ویروس ناشناخته است و اطلاعات ما در مورد این ویروس بسیار پایین است و سرعت سرایت خیلی بالایی دارد، به همین علت نگرانی زیاد ایجاد کرد.
وی ادامه میدهد: تعداد مراجعات ما در این ۲ هفته و از آغاز اعلام این بحران بسیار بالا بوده ولی خوشبختانه تعداد بیماران متبلا به کرونا مثبتها نسبت به مراجعان ما زیاد نیست؛ دو سوم مواردی که تست آنها مثبت بوده با حال عمومی خیلی خوب و بهبود علائم با درمان دارویی ترخیص شدند.
این متخصص عفونی در پایان به مردم توصیه میکند: بهداشت فردی و شستوشوی دست را رعایت کنند و غیر از موارد ضروری از منازل خود خارج نشوند، این ویروس در کشور ما در حال مهار شدن است.
امنترین مکان برای مردم، منازل خودشان است
در ادامه یکی از پرستاران بخش ایزوله که از اول اسفند و با آغاز این بحران داوطلبانه در این بخش حضور دارد، «هاجر بهرامی» نام دارد، ئر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان ظهار میکند: بخش ایزوله بخشی است که بیماران کرونا مثبت در این بخش بستری میشوند.
وی با تاکید بر اینکه ما جانانه از این بیماران مراقبت میکنیم، با انرژی بالا میگوید: بسیاری از بیماران این بخش بهبود پیدا کردند و ترخیص شدند؛ حتی کسانی که سن بالا، دیابت و بیماری قلبی داشتند.
بهرامی حامل پیامی برای سالمندان است و تصریح میکند: کرونا آخر راه نیست، بسیاری از افراد سن بالا که به این بیماری دچار شدند، حالشان خوب شده است، پس استرس نداشته باشید.
وی در پایان با تاکید بر اینکه باید نکات بهداشتی توسط وزارت بهداشت را جدی گرفت توصیه میکند: خریدهای غیرضروری خود را به بعد از این بحران موکول کنند و برای موارد غیرضروری اصلا از منازل خارج نشوید، چراکه امنترین جا منازل خودتان است.
این پرستار اضافه میکند: مردم در جمعهای عمومی شرکت نکنند تا جامعه سالم و عاری از هرگونه بیماری داشته باشیم؛، ما پرستاران تلاشمان برای بهبود سلامت بیماران است.
نیروهای خدمات بیمارستان رازی را فراموش نکنیم
در بازدید از بیمارستان، افرادی توجه من را به خودشان جلب کردند که بسیار شوخطبع و پرانرژی بودند، آنها نیروهای خدمات و نگهبابان این بیمارستان بودند که از زحمات بینظیر آنها نباید گذشت.
آنها برای تمیز نگهداشتن بیمارستان و کمک به بیماران در تلاش هستند، «زیور زارعیتبار» یکی از نیروهای خدمات است، وی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار میکند :این چند وقت، همه روزه شیفت بودیم و تعطیلی نداشتیم، حتی 2 شیفت هم در بیمارستان حضور داشتم.
وی که در بخش زایشگاه و زنان مشغول بهکار است، بیان میکند: با تعطیلی بخش زایشگاه به بخشهای دیگر میروم و محدود به یک بخش نیستم اگر بخشهای دیگر نیاز به کمک داشته باشند برای کمک به آنجا میروم.
زارعیتبار با انرژی بالا میگوید: ما کنار مردم هستیم گاهی که بیماران، نگران به بیمارستان میآیند با آنها حرف میزنم و به آنها دلداری میدهم؛ همراهان بیمار همکاری بسیار خوبی با ما دارند.
جواب آزمایش بیماران ظرف ۴۸ ساعت آماده میشوند
آخرین بازدید ما در بیمارستان آزمایشگاه بود، جایی که میتوان گفت مهمترین بخش بیمارستان است. «سحر الهدینی» کارشناس آزمایشگاه شیفت بیمارستان رازی، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار میکند: ما پرسنل آزمایشگاه بیمارستان رازی تمام تلاشمان بر این است که جواب آزمایش مراجعهکنندگان به بیمارستان در اسرع وقت حاضر شود.
وی تصریح میکند: آزمایشهای اولیه در همین بیمارستان انجام میشود و جواب آنها ظرف ۴۸ ساعت آماده میشوند، اما نمونههای اورژانسی سریعتر آماده میشوند. بیمارستان رازی اکنون خلوت است که امیدوارم خلوتتر از این هم بشود.
اله دینی با بیان اینکه وقتی جواب آزمایش بیماران منفی میشود، ما بیشتر از بیماران و خانوادههای آنها خوشحال میشویم، به مردم تاکید میکند: در منازل خود بمانید و پروتکل قرنطینه خانگی را رعایت کنید، بهداشت دستی و فردی و فاصله یک متری را رعایت کنید.
کادر درمان بیمارستان رازی با وجود خستگی زیاد اما انرژی بالا تاکید داشتند مردم از این بیماری استرس نداشته باشند و با قرنطینه خانگی و رعایت بهداشت و جدی گرفتن توصیههای وزارت بهداشت، میتوانند این ویروس را مهار کنند.
نظر شما