پدر، آن که دل‌ها به عشق او زنده است

امروز جای جای شهر و روستاهای شیروان در سیزدهمین آفتاب ماه رجب و روز ولادت امیر مومنان، مولای متقیان، حیدر کرار، مولود کعبه، بزرگمرد تاریخ، علی بن ابی طالب(ع) غرق در شور و جشن و سرور است.

خبرگزاری شبستان _ شیروان؛ حضرت علی(ع) اسوه و الگوی تمام مردان آزاده جهان در تمام اعصار است چرا که او یکی از ستون های مورد اعتماد پیامبر(ص) و مردی تاثیرگذار در تاریخ اسلام بود.

 

پدر، نامی است که با خوبی ها پیوند خورده و روز ولادت با سعادت علی(ع) بهترین فرصت برای گرامیداشت مقام مرد و نام بلند پدر است.

 

از تصورات دوران کودکی‌مان گرفته تا تصویرهای ذهنی و واقعی بزرگسالی، همگی ترسیمی از مردی قدرتمند، شجاع و حامی به نام پدر است.

 

 فردی که هرگاه احساس بی پناهی کرده‌ایم، اولین امیدمان متوجه او بوده و با یادآوری نام پدر دلگرم شده‌ایم، پدر برای تمام کودکان امروز و دیروز تقدسی خاص داشته و حسابش از تمامی آدم‌های زندگی‌مان جدا است.

 

فردی که از کودکی تا بزرگسالی پسران، قهرمان‌ترین مرد روی زمین و تا آخر عمر برای دختران، امن ترین پشت و پناه است و در نهایت به عنوان ستون خانواده، تمامی غم‌ها و مشکلات را به دوش می‌کشد اما خم به ابرو نمی‌آورد.

 

در تمامی فرهنگ‌ها پدر به عنوان یکی از کلیدی ترین و اساسی‌ترین افراد در بنیان خانواده محسوب می‌شود،  می‌توان گفت تمامی فرهنگ‌ها بر نقش مرد به عنوان مدیر خانواده اتفاق نظر دارند. از این رو برای مردان در خانواده با توجه به نقش و جایگاه آن‌ها، مسئولیت و وظایف گوناگونی تعریف شده است.

 

یکی از شهروندان در خصوص نقش و جایگاه و اهمیت پدر در خانواده می گوید: پدر به عنوان یکی از ارکان تربیت فرزندان و منبع ارتباط عاطفی و اخلاقی است.

 

«محسن دلاور» افزود: متأسفانه در جامعه امروز نقش پدران در تربیت فرزندان تقریباً کم رنگی شده است.

 

وی خاطرنشان کرد: در واقع بسیاری از پدران، مسئولیت تربیت فرزندان را به مادر خانواده محول کرده و تصور می‌کنند به صرف نان‌آوری دیگر نقشی در رشد یا ارتباط عمیق با فرزندان خود ندارند.

 

سرپرست اداره تبلیغات اسلامی شیروان هم گفت: در اسلام، پدر به عنوان مسئول و سرپرست خانواده مطرح شده و باید در تمام ابعاد خانواده نقش پر رنگی داشته باشد.

 

«حجت الاسلام محمود عزیزی» با بیان اینکه در اسلام علاوه بر وظیفه نان‌آوری، بر مسئولیت پدر نسبت به تربیت فرزندان نیز تاکید شده است، بیان کرد: الگوپذیری و الگوگیری از پدر برای پسران و ارتباط عاطفی با دختران یکی از مهم‌ترین مسئولیت‌های پدر در خانواده است.

 

سرپرست اداره تبلیغات اسلامی شیروان گفت: به علاوه حضرت محمد (ص) با الگوی رفتاری خود با دختر بزرگوارشان، نشان دادند که نه تنها تفاوتی میان فرزند دختر و پسر نیست بلکه باید نسبت به دختران با مهربانی و لطافت بیش‌تری نیز رفتار شود.

 

حجت الاسلام عزیزی افزود: تفکیک شیوه رفتاری با فرزند دختر و پسر از سوی پدر یکی از مهم‌ترین تأکیدات دین و فرهنگ ما محسوب می‌شود و در این میان رفتار پیامبر اکرم (ص) با دختر خود، حضرت فاطمه (س)، یکی از بهترین الگوها و مصادیق قابل ذکر است.

 

وی بیان داشت: در آموزه‌های دینی نیز همواره به نقش پدر در تربیت کودکان به اندازه نقش مدیریت مالی مرد تاکید شده اما به جهت غفلت از این آموزه‌ها، امروزه این مسئولیت کم‌تر برای پدران و مردان تبیین شده و بسیاری از آنان تأثیر خود در خانواده را به حضور سطحی و تأمین مالی محدود کرده اند.

 

یک مدرس دانشگاه و کارشناس ارشد جامعه شناسی هن گفت: متأسفانه در جامعه امروز نقش پدران در تربیت فرزندان تقریباً کم رنگ شده است.

 

«مصطفی قاسم زاده» می گوید: در فرهنگ و آموزه‌های دینی، پدر به عنوان یک الگوی اخلاقی و عملی برای پسران و منبع عاطفی و ابراز محبت به دختران محسوب می‌شود اما امروزه تقریباً این نقش‌ها کم رنگ شده و پدران غالب مسئولیت خود را تأمین مالی خانواده و فرزندان می‌دانند.

 

این مدرس دانشگاه با اشاره بر علت این امر گفت: یکی از علل کم توجهی این است که همواره نقش تربیت به مادران در جامعه معطوف شده و حتی بزرگان نیز همه مسئولیت‌های داخل خانه را متوجه مادر دانسته اند و این موضوع باعث شده تا نتوانیم به پسران القا کنیم که آن‌ها هم در خانواده وظایفی غیر از نان‌آوری دارند.

 

 قاسم زاده بیان داشت: در واقع به میزانی که بر وظیفه تأمین مالی خانواده توسط مرد تاکید شده، بر مسئولیت وی در تربیت فرزندان تاکید نشده است.

 

وی ضمن ابراز گلایه از نقش رسانه ها در این خصوص افزود: متأسفانه رسانه‌ها و نهادهای فرهنگی نیز به درستی به تبیین مسئولیت‌های پدر در کانون خانواده نپرداخته اند.

 

قاسم زاده عنوان کرد: این در حالی است که پدر از جهات مختلف باید الگویی برای پسر و مرکز سیراب کردن دختر از محبت و عاطفه باشد اما در جامعه امروز درگیر شدن افراد با مسائل خارج از خانه باعث شده تا پدران تصور کنند پول درآوردن و تأمین هزینه‌های فرزندان تنها مسئولیت‌های آنها است.

 

وی تصریح کرد: این در حالی است که چه از منظر آیات و روایات و چه از لحاظ روانشناسی، از جمله وظایف مرد و پدر علاوه بر تأمین مالی خانواده نقش مستقیم در تربیت، رشد و ارتباط عاطفی با فرزندان است.

 

قاسم زاده خاطر نشان کرد: حتی از دیدگاه روانشناسی نیز تصویر پدر در ذهن کودکان تقریباً از سال‌های اولیه ارتباط وی با پدر شکل می‌گیرد و تا سال‌ها در تصورات فرزند باقی می‌ماند، در نتیجه ارتباط پدر با فرزند بسیار در شکل‌گیری این تصویر اهمیت داشته و حتی از دوران خردسالی نیز نباید تمام مسئولیت‌های تربیتی و اخلاقی فرزندان بر مادران معطوف شود.

 

امام علی (ع) در روز جمعه، سیزدهم ماه رجب، درست سی سال پس از عامل الفیل در شهر مکه و در کعبه به دنیا آمد؛ در حالی که پیش از این اتفاق و پس از آن هیچکس در خانه کعبه متولد نشده است.

 

بسیاری از سیره نویسان و محدثان اهل سنت امام علی (ع) را نخستین کسی می‌دانند که اسلام آورد و آنها که خدیجه را نخستین اسلام آورنده می‌دانند امام علی (ع) را نخستین اسلام آورنده از مردان می‌شمارند.

 

 

 

کد خبر 902718

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha