کانون های مساجد ملایر  نیازمند تجهیزات و کتب به روز 

گودرزی گفت: تعداد زیادی از کانون های ملایر نیازمند تجهیزات بیشتر و کتاب های به روز است.

به گزارش خبرنگار شبستان از ملایر ، مساجد از دیرباز محلی برای عبادات و معنویات و به دلیل در دسترس بودن، محل مناسبی برای برگزاری و انجام مراسم گوناگون اجتماعی و مذهبی بوده و برمبنای موارد ذکرشده در قرآن و روایات از جایگاه ویژه ای برخوردار است، زیرا نشر معارف اسلامی و تربیت مؤمنان در این مکان مقدس انجام می شود و از سوی دیگر به نوعی کانون اتحاد و انسجام مسلمانان به حساب می آید.
با اندک جست و جو در تاریخ اسلام می توان به ساخت و تاسیس اولین مسجد به نام مسجد قبا توسط پیامبر گرامی اسلام(ص) دست پیدا کرد. مسجدی که همواره از ابتدا محل بسیاری از تصمیم های مهم در زمان خود بوده است و رفته رفته بر اهمیت آن افزوده شده است.

 

پیامبر اکرم (ص) به طور مرتب با همراهان و یاران خود در مسجد دیدار می کردند، با آن ها درباره مسائل دینی و دیگر مسائل به گفت و گو می پرداختند.
از دیگر کارکردهای مسجد می توان به سپری کردن حیات علمی علما در مساجد اشاره کرد، به طوری که با کسب دانش و علوم مختلف به تشکیل حلقه های درس و تعلیم می پرداختند و امروزه نیز مساجد به نشر اسلام و علوم اسلامی می پردازند. بنابراین نقش مسجد در گذشته همانند دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی امروزی بوده است.


امروزه کمتر کوچه یا محله ای را می توان یافت که مسجد در آن نباشند. در مساجد طی سال های اخیر فعالیت های بسیاری انجام می شود و کانون های فرهنگی هنری مساجد محل برگزاری برنامه های مختلف مسجد و بستر مناسبی برای ظهور استعدادهای جوانان در رشته های مختلف فرهنگی و هنری است، زیرا نسل جوان علاقمند به این حوزه است و با حضور در مساجد، مشارکت گسترده تری در برنامه های آن خواهد داشت.
والدین در محیط خانواده، مربیان در مدارس و متولیان امور فرهنگی در مساجد نقش مهم و اساسی در پرورش صحیح نوجوانان و جوانان بر عهده دارند.

 

 مساجد از نگاه امام و رهبری
امام خمینی (ره) فرمود«مسجد مهمان خانه خدا در زمین، جایگاه نزول برکات و خیرات آسمانی، خانه راز و نیاز، عشق و محبت، صفا و صمیمیت، ایثار و رحمت، تجلّی بهشت خدا در زمین، محل آرامش موحدان است. مکان آن، بهترین قطعات زمین است و فرشتگان، با اهل آن همنشین می باشند.»

مقام معظم رهبری  نیز فرمود:« اجتماع در مساجد را همچنان باید نگاه داشت. جوانها مسجد را كلاس درس و صحنه رزم بدانند. به مساجد رو كنند مساجد خانه خداست و خانه بندگان خداست. مساجد كلاس دین و درس سیاست و درس رزمندگی با دشمنان دین است.مساجد را گرم بدارید محافل مذهبی را مانند دوران اختناق رژیم همچنان گرم نگاه دارید سعی كنید مسائل تبلیغاتی مذهبی و اسلامی سمعی و بصری را به مساجد بكشانید. مسجد خانه خداست پس

خانه همه خلق خداست. مسجد كانون بركت خیز است، مساجد به ما امكان می دهد كه با برادران مسلمان خود و با خواهران مسلمان خود رابطه خویشاوندی را حفظ كنیم مساجد را پاس بداریم و آنها را گرم نگاه داریم.»

 

کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور

در جهت اعتلای اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری  کانون های فرهنگی و هنری مساجد در ۱۸ اسفند ماه  تصویب و تشکیل شد  و   در مهرماه 1372 اهداف و وظایف دبیرخانه نظارت بر کانونهای فرهنگی و هنری مساجد ابلاغ شد. 

 

« قاسم گودرزی» در گفت و گو  با خبرنگار شبستان در ملایر گفت :  در حال حاضر ۷۳ کانون فرهنگی هنری در شهرستان ملایر فعالیت دارند که  از این تعداد ۳۳ کانون شهری و ۴۰ کانون روستایی است.

مسوول کانون فرهنگی، هنری مساجد ملایر ضمن تبریک سالروز تاسیس کانون فرهنگی، هنری پساجد گفت: مساجد می‌تواند مرکزی برای انجام امور فرهنگی و تبلیغی باشدو باید برای جذب جوانان به مساجد با برنامه تلاش کرد.

مسئول کانون‌های فرهنگی هنری، مساجد ملایر افزود: باید با استفاده از برنامه‌های فرهنگی و هنری در قالب روش‌های مبتکرانه جوانان را به کانون‌های فرهنگی مساجد جذب کنیم.

 

وی با اشاره به فعالیت‌های مختلف فرهنگی مذهبی، اعتقادی، برنامه‌های ورزشی و... در کانون‌های مساجد شهرستان، افزود: اگر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد را احیا کرده و حمایت بیشتری از آن داشته باشیم بسیاری از مشکلات و آسیب‌ها حل می‌شود. 
وی در ادامه به تجهیز تعدادی از کانپن های فرهنگی و هنری مساجد ملایر در    بهمن ماه اشاره کرد و گفت: ‍این تجهیزات از سوی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان  با مبلغی بالغ بر ۷۰۰ میلیون ریال خریداری  و  شامل کیس و مانیتور ، قفسه کتاب، میز و صندلی مطالعه و دوربین عکاسی  بود.

 

وی  با بیان اینکه این تجهیزات به 13 کانون فرهنگی و هنری مساجد شهرستان اهدا شد گفت: این تجهیزات به کانون هایی  که فعالیت بیشتری در اجرای برنامه های فرهنگی ، دینی و مذهبی داشته و نسبت به ثبت اعضا در سامانه بچه های مسجد کشور اقدام نموده اند ، تحویل شد. 
وی با اشاره به نیاز سایر کانونهای ملایر به تجهیزات  گفت: امیدواریم با تجهیز شدن کانونها که محلی  برای حضور جوانان و نوجوانان مسجدی است ، شاهد پویا تر شدن و فعالیت بیش از پیش این کانونها در مساجد باشیم.

 

 مسوولان کانون های فرهنگی وهنری مساجد ملایر   از نیازهایشان می گویند


برگزاری دعای ندبه به صورت مستمر
«جلال رحیمی »در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان با اشاره به اینکه کانون صاحب الزمان(عج) مسجد مهدیه ملایر از سال ۱۳۸۴ تاسیس شده است گفت :کانون در حال حاضر بیش از یکصد عضو دارد .


مسئول کانون صاحب الزمان (عج)مسجد مهدیه ملایربا  اشاره به برنامه های این کانون در طول سال افزود: یکی از مهمترین برنامه های کانون صاحب الزمان مسجد مهدیه ملایر برگزاری مستمر دعای ندبه در هر صبح جمعه  است.
وی با بیان اینکه در دعای ندبه صبح های جمعه مسجد مهدی ملایر حدود یک هزار نفر شرکت می‌کنند گفت: از شرکت کنندگان  در دعای ندبه نیز  با صبحانه پذیرایی می شود.

 

رحیمی با اشاره به اینکه همزمان با ایام مناسبتی از جمله ماه محرم ماه ،مبارک رمضان، اعیاد  و مناسبا‌ها نیز برنامه‌های مختلفی در این کانون برگزار می‌شود گفت: برگزاری برنامه ویژه ۲۸صفر  تنها در کانون مهدیه ملایر برگزار می شود .
رحیمی در ادامه با اشاره به اینکه همزمان با اوقات فراغت نیز برنامه های مختلفی در این کانون برگزار می‌شود گفت: برگزاری برنامه روخوانی روانخوانی قرآن، کتاب خوانی برنامه‌های استخر و سالن ورزشی و همچنین اردو  از  جمله برنامه‌های این کانون است.


 وی با بیان این که به همت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان  از سوی کانون مساجد استان تعدادی از تجهیزات طی ماه‌های گذشته برخوردار شد گفت: یک دستگاه کامپیوتر و همچنین تعداد میز و صندلی  به کانون صاحب الزمان مسجد مهدیه ملایر اختصاص یافت.
 وی تجهیزات نرم افزاری و کتاب ها و جزوات آموزشی را یکی از مهمترین نیازهای این کانون دانست و گفت: امیدواریم با کمک و همراهی مسولان فرهنگی و خیران این امکانات برای کانون مهیا شود. 
وی با بیان اینکه ارتباط خوبی بین هیئت امنای مسجد و مسئولان وجود دارد افزود: امیدواریم مسوولان فرهنگی هم توجه ویژه ای به کانون های فرهنگی داشته  باشند.

 


  بیشترین اعضای کانون بانوان هستند

« زهرا امیری » نیز در گفت و گو با خبرنگار شبستان  گفت: کانون مصباح روستای پری زنگنه نیز در مسجد جامع فعالیتهای خود را از سال ۸۷ شروع کرده است.
مسوول کانون مصباحخ روستای پری ملایر  گفت این فعالیت ها در حوزه های مختلف فرهنگی هنری مذهبی و غیره است.
 مسئول کانون مصباح مسجد جامع روستای پری با بیان اینکه این کانون ۱۲۰ نفر عضو فعال دارد گفت :فعالیت های کانون در اوقات فراغت و مناسبت ها بیشتر است.
 وی با بیان اینکه در این کانون کلاس های مختلف فرهنگی هنری برگزار می‌شود گفت: بیشتر از اعضای کانون ما بانوان هستند .


تجهیزات و‌مکان مناسب نیاز کانون مصباح
وی با بیان اینکه کانون فرهنگی هنری مصباح روستای پری از امکانات زیاد بالایی برخوردار نیست گفت :میز و صندلی و ر کتب به روز ، پراژکتور از جمله نیازهای این کانون است .
وی با بیان اینکه مشکل جا و مکان یکی از مشکلات این کانون است گفت:بسیاری از برنامه‌های در کلاسهای ما خارج از مسجد و در محیط های دیگر مثل محیط های فرهنگی برپا می‌شود. 
وی با بیان اینکه بیشتر اعضای کانون نوجوانان و کودکان زیر ۱۴ سال هستند افزود:  در حال حاضر حدود ۴ هزار جلد کتاب در این کانون داریم اما نیاز به کتاب‌های به روز تر داریم.
وی با  اشاره به سایر فعالیتهای کانون در همکاری با برنامه های مختلف در روستا خاطرنشان کرد :در بسیاری از مواقع خیران بسته های پوشاک و مواد غذاییرا برای  نیازمندان به مس وول کانون تحویل می دهند که در این زمینه اقدام به توزیع این بسته ها به نیازمندان داریم.


 نیازمند تجهیزات ورزشی و کتب به روز هستیم
«رحیم  باقری »گفت:  کانون شهید ترکاشوند مسجد قمر بنی هاشم شهر ملایر  نیز از سال ۸۸ تاسیس سده و ۱۵۰ نفر عضو کانون هستن.

مسوول کانون شهید ترکاشوند مسجد قمر بنی هاشم ملایر گفت: این افراد از فعالیتهای مختلف فرهنگی هنری و کلاس های قرآنی و فرهنگی و ورزشی امکان استفاده می کنند .
وی با بیان اینکه یک دستگاه کامپیوتر و یک قفسه کتاب  از تجهیزات چند ماه گذشته به این کار اختصاص یافت گفت در حال حاضر کلاس های ورزشی این کانون بسیار فعال است .


وی با اشاره به اینکه  ۳ میز تنیس با کمک خیرین برای کانون تهیه شده است گفت:  ما برای فعالیت بیشتر به  تعدادی رحل،  قرآن و کتاب های به روز  نرم افزار، میز فوتبال دستی بزرگ و....  نیاز داریم.
وی گفت: در حال حاضر فضای کانون ۳۰۰ متر است و هیئت امنای مسجد نیز همکاری بسیار خوبی را با کانون دارند .


باقری با بیان اینکه در ایام های مناسبتی برنامه‌های مختلفی در کانون برگزار می شود گفت :در اوقات فراغت نیز  کلاس های مختلف از جمله کلاس های ورزشی کوهنوردی فوتبال و فرهنگی هنری قرآنی و غیره در این کانون برگزار می شود.

 

کد خبر 902472

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha