ضرورت استفاده از توان گروه های مردم نهاد برای جلوگیری از شیوع کرونا/عملکرد ضعیف در ضدعفونی شهر، مردم میناب را نگران کرده است

بیماری کرونا که در این روزها در بسیاری از کشورهای جهان و کشور ما شیوع و گسترش پیدا کرده است، همه دستگاه ها و گروه های مردمی برای مقابله و ضدعفونی برای پیشگیری از این بیماری بسیج کرده است، اما در میناب اقدامی مثبتی که امیدوار کننده باشد، دیده نمی شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از میناب، با شیوع بیماری کرونا در کشور که متاسفانه سبب ابتلاء و فوت تعداد محدودی از هموطنانمان شده است، رعب و وحشت در بین مردم بوجود آمده است و در حال حاضر اکثریت مردم با گوش کردن به توصیه های پزشکی، در قرنطینه خانگی به سر می برند اما متاسفانه برخی نیز گویا هنوز این تهدید سلامت را باور ندارند و همواره در مجامع پرتردد حضور می یابند که این می تواند هم برای خود آنها و هم برای کل جامعه خطرآفرین باشد.

 

با گذشت بیش از ۱۰ روز از زمان شروع خطر اپیدمی کرونا در استان هرمزگان و ابتلاء 14 نفر که تاکنون دو نفر از این بیمار فوت شده اند و همچنین با وجود همه اقدامات پیشگیرانه برای مقابله و شکست این بیماری توسط دانشگاه علوم پزشکی و با همکاری و مشارکت سایر ادارات، اما متاسفانه در برخی از شهرستان ها از جمله میناب هیچ اقدام مناسبی برای ضدعفونی سطح شهر صورت نگرفته است و این موضوع موجب بوجد آمدن موجی از نگرانی و ترس در بین مردم شده است.

 

علی رغم تاکید ویژه مقام معظم رهبری و مسئولان کشوری و استانی مبنی بر بسیح بودن گروه های مردمی و دستگاه های اداری و حتی نظامی برای هرگونه اقدام پیشگیرانه، در شهرستان میناب ستاد پیشگیری تا کنون نامشخص است تا گروه های مردمی که اعلام آمادگی کرده اند بتوانند با این ستاد همکاری لازم را داشته باشند.

 

NGO و گروه مردم نهاد « نجم » که در زمینه برخی از فعالیت های اجتماعی و زیست محیطی در شهرستان میناب موفق عمل کرده است با همه توان خود اعلام امادگی کرده تا در کنار این ستاد بتواند برای ضدعفونی سطح شهر به ویژه بازار میناب، اقدامات پیشگیرانه را انجام دهد، اما تاکنون پاسخ مثبتی را دریافت نکرده است.

 

نگرانی مردم از اقدامات ضعیف ستاد پیشگیری بیماری کرونا در میناب

 

«غلامعباس انصاری »، مسئول ستاد مردمی پیشگیری از بیماری کرونا در NGO مردم نهاد «نجم » در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: با توجه به وضعیت پیش آمده و تاکید ویژه مقام معظم هبری برای  استفاده از همه ظرفیت های موجود در کشور و اقدامات پیشگیرانه با این بیماری گروه های مردم نهاد به صورت خود جوش اعلام آمادگی کرده اند، اما از آنها حمایت نمی شود.

 

 

وی افزود: شهرستان میناب به عنوان مرکزیت شرق هرمزگان روزانه شاهد حضور مردم زیادی از شهرستان های اطراف است که این کار می تواند شیوع این بیماری را در این شهرستان گسترش دهد.

 

انصاری گفت: مردم از وضع پیش آمده بسیار نگران هستند اما در این شهرستان اقدامات پیشگیرانه مناسبی در حال انجام نیست.

 

مسئول ستاد پیشگیری از بیماری کرونا در گروه مردم نهاد نجم عنوان کرد: ما همه اقدامات لازم را برای همکاری با ستاد پیشگیری از این بیماری در شهرستان انجام داده ایم اما آنها قادر به همکاری با این گروه مردمی نیستند.

 

انصاری با بیان اینکه بارها در گروه های فضای مجازی که مسئولان شهرستان و استان هم وجود دارند در این خصوص اعلام کرده ایم و حتی پیشنهاداتی را هم نیز برای مقابله و کنترل ورودی و خروجی های شهرستان داده ایم در صورتی که عکس العمل مثبتی از سوی مسئولان شهرستان دیده نمی شود.

 

نبود ماسک و وسایل ضدعفونی برای استفاده مردم و پرستاران خط مقدم با این بیماری

 

مسئول ستاد پیشگیری از بیماری کرونا در گروه مردم نهاد نجم یاد آور شد: از زمان شیوع این بیماری در کشور ماسک و ماده های شوینده و ضدعفونی دست در داروخانه ها و کالای پزشکی نایاب شده است و مردم برای تهیه این ملزومات بهداشتی با مشکل مواجه هستند.

 

وی با بیان اینکه کمبود این ملزومات برای افرادی که در خط مقدم مبارزه با این بیماری قرار دارند می تواند خطرناک باشد، گفت: ماسک و دستکش نیاز فعلی مردم کشور است و با توجه به کشف انبارهای احتکار شده از این ملزومات کمبود ماسک ودستکش در بسیاری از فروشگاههای بهداشتی و حتی در بین پرستاران گزارش شده است.

 

بازار بزرگ میناب مورد توجه ستاد پیشگیری از بیماری کرونا در شهرستان باشد

 

انصاری با اشاره به تعطیلی مجدد پنجشنه بازار میناب برای مقابله با این بیماری، عنوان کرد: همان طور که پنجشنبه بازار میناب برای مسئولان حائز اهمیت بوده است، بازار بزرگ این شهرستان که روزانه مردم زیادی از حوزه شرق استان هرمزگان درآن حضور می یابند و خرید می کنند را مورد توجه خود قرار دهند.

 

وی افزود: این بازار سربسته است و تنفس مردم در کنار هم بسیار خطرناک تر از پنجشنه بازار میناب است که آن را تعطیل کرده اند.

 

مسئولیت مستقیم اطلاع رسانی بر عهده رئیس ستاد استانی مدیریت بیماری کروناست

 

« محمد احمدی »، فرماندار ویژه میناب در خصوص هرگونه  اطلاع رسانی از اقدامات ستاد پیشگیری با بیماری کرونا در شهرستان ها و استان گفت: مسئولیت مستقیم این اطلاع رسانی بر عهده رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و معاون سیاسی استانداری هرمزگان به عنوان رئیس استانی این ستاد است. 

 

 

وی در خصوص همکاری گروه مردم نهاد نجم برای اقدامات پیشگیرانه با بیماری کرونا در میناب، افزود: ما از هرگونه اقدامی که دراین مسیر موثر باشد حمایت و استقبال  می کنیم.

 

فرماندار ویژه شهرستان میناب عنوان کرد: دیروز به روابط عمومی فرمانداری اعلام کردیم که با نماینده این گروه مردم نهاد صحبت کند و وی را برای ارائه برنامه و پیشنهاد به فرمانداری دعوت کند تا با بررسی طرح و پیشنهاد آنها اقدامات لازم انجام شود.

 

وی اظهار کرد: بسیج ملی برای مقابله با این بیماری به عنوان یک طرح سراسری محسوب می شود و در بسیاری از استان ها در حال انجام است که فرمانداری میناب هم از این طرح برای حضور گروه های مردمی جهت هرگونه اقدامات پیشگیرانه با بیماری کرونا حمایت و استقبال  می کند.

 

ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا از همکاری تشکل های مردم نهاد توانمند استقبال می کند

 

« سعید ناجی »، رئیس ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا در هرمزگان نیز در گفتگو با شبستان گفت: این ستاد از همکاری گروه های مردم نهادی که از ظرفیت و توانمندی لازم برای پیشگیری و ضدعفونی کردن شهرها و اماکن عمومی و محلات برخوردار باشند، استقبال می کند.

 

وی افزود: البته این گروها و تشکل ها باید مجوزدار و مورد تایید بهداشت و درمان استان هرمزگان باشند.

 

 رئیس ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا در هرمزگان با بیان اینکه کنترل مبادی ورودی و خروجی استان توسط دانشگاه علوم پزشکی در دستور کار قرار گرفته است،  اظهار کرد: فرودگاه ها، بنادر و مبادی جاده ای با استفاده از نیروهای متخصص دانشگاه علوم پزشکی و همکاری دستگاه ها و سازمان های متولی مدیریت و کنترل می شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 901868

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha