به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، آب مایه حیات و نعمت بی نظیر خداوند، جلوه زیبایی و طراوت و مظهر پاکی و زلالی و دلیل اصلی ادامه هستی می باشد و صرفه جویی در مصرف و اسراف نکردن آن، بهترین راه برای سپاس از خالق یکتاست.
امروزه کمبود منابع آب آشامیدنی و بهداشتی یکی از چالش های اصلی جوامع است و برداشت های بی رویه از منابع آب و استفاده ناصحیح از آنها اغلب کشورها و از جمله ایران را با بحران کم آبی مواجه ساخته است؛ بنابراین اتخاذ تمهیداتی جهت استفاده بهینه از منابع آب ضروری به نظر می رسد.
حال سئوال این است قرار است انسان ها با آبی که منابع حیات است چگونه برخورد کنند در حالی که این منابع برای انسان زندگی بخش است.
هدررفت آب علاوه بر اینکه درآمدی برای آبفا ندارد، بلکه مقدار زیادی از ذخایر آب را هم به هدر می دهد که عمده دلیل آن نیز فرسوده بودن خطوط انتقال است و تا زمانی که برطرف شود آب همچنان هدر می رود
حدود چهار ماه است که خط لوله اصلی آب شرب بلوار خلیج فارس در محله سنگ کن غربی شکسته است و هنوز هیچ ماموری از آب و فاضلاب برای رفع اساسی این مشکل مراجعه نکرده است.
برخی مردم بومی محله سنگ کن غربی می گویند: بارها شکستگی لوله آب را به اداره آب و فاضلاب گزارش داده اند، اما متاسفانه از طرف شرکت آبفا برای رفع مشکل لوله آب مراجعه ای صورت نگرفته است.
یزدان پرست یکی از ساکنان این محله می گوید: خط لوله اصلی آب محله های گلشهر و داماهی در محله سنگ کن غربی واقع شده است که به دلیل فرسودگی بالا و قدیمی بودن با عبور خودرو از این محل هر چند ماه یکبار دچار شکستگی می شود.
به گفته وی، شکستگی لوله سبب جاری شدت آب در محله و تشکیل دریاچه پر از آلودگی و تجمع حیوانات موذی و پشه ها شده است.
یزدان پرست می افزاید: هر دفعه با شرکت آب و فاضلاب تماس گرفته ایم فقط یک تعمیر سطحی در حد چسب زدن لوله انجام شده و رها شده و پس از چند روز دوباره لوله دچار شکستگی شده است.
وی مدعی است، ما عوارض و مالیات می دهیم این مشکل باید به صورت اساسی رفع شود خط لوله اصلی باید کامل تعویض شود و به جای یک انشعاب چند انشعاب ایجاد شود تا این معظل رفع شود.
مرتضی خراسی از دیگر ساکنان محله سنگ کن غربی نیز می گوید: این محله مشکلات زیادی دارد اما مردم با تمام این مشکلات کنار آمده اند اما تجمع آب و تبدیل آن به گنداب و محلی برای حضور جانوران ولگرد واقعا قابل تحمل نیست زیرا سلامت مردم را به خطر انداخته است.
وی در ادامه این پرسش را مطرح می کند که، چرا در محلاتی که مسولان زندگی می کنند بیشترین لوله گذاری و امکانات و بیشترین هزینه انجام می شود اما برای رفع مشکلات مردم در محله های قدیمی بندرعباس گوش شنوایی نیست.
مشاهدات خبرنگار ما نشان داد که هر دفعه ماموران آب تنها به سرهم بندی لوله فرسوده اکتفا کرده اند و بدون آنکه کار اساسی چه از نظر بهبود لوله ها و چه از نظر بهسازی کوچه انجام شده باشد، به حال خود رها شده تا کی دوباره این زخم سرباز کند!
حال با توجه به شعارهایی که بر مبنای صرفه جویی در مصرف آب اعلام می شود، بار مسئولیت را سنگین تر کرده است و مسئولان آبفای شهری باید توجه بیشتری به ترمیم لوله های فرسوده آب و توسعه و تجهیز مناسب شبکه توزیع آب به خصوص در مناطق قدیمی شهر بندرعباس داشته باشند.
یکی از مهمترین راهکارها برای بهینه سازی مصرف آب در زمان کنونی که منابع آبی در کشور به پایین ترین سطح خود رسیده است ، صرفه جویی در مصرف آب است که این میراث به نسل های آینده نیز تعلق دارد.
نظر شما