خبرگزاری شبستان- گیلان، کمتر از ۱۲ روز از ورود مهمان ناخوانده چینی به کشورمان میگذرد ویروس نوپایی که اکثر استانها را درگیر کرده و روزهای پایانی سال ۹۸ را به روزهای پر استرس و نگرانی مبدل ساخته است. روزهایی که یکی پس از دیگری با اخبار تلخ و ناگوار سپری میشود و تمام شهر را اندوه و اضطراب فرا گرفته است.
اگر چه از همان روزهای ابتدایی تمامی امکانات برای مقابله با کروناویروس بسیج شد اما داستان کمبود اقلام بهداشتی ضروری در پیشگیری از شیوع آن همچنان ادامه دارد و به چالش اساسی در کشور تبدیل شده و آرامش و امنیت روانی جامعه را مختل کرده است.
این چالش در گیلان که به گفته ارسلان زارع استاندار به جهت روند صعوی مبتلایان، به کانون بحران کرونا ویروس در کشور تبدیل شده، بیشتر است و با وجود تمام تلاشها در جهت رفع آن هنوز عبارات"ماسک نداریم"، "ژل شستشو موجود نیست" بر درب داروخانهها خودنمایی میکند و مردم به امید یافتن ماسک از داروخانهایی به داروخانه دیگر راهی شده تا شاید بتوانند از بار نگرانی و اضطراب خود کم کنند.
همه اینها درحالی است که چندین شرکت تولیدی استان شبانهروز در حال تولید ماسک، موادضدعفونی کننده و سایر اقلام بهداشتی مورد نیاز هستند اما میزان شیوع کرونا ویروس و نیاز استان به گونهایی است که این حجم تولیدات جوابگوی نیاز مردم حتی کادر درمانی نبوده و همه ناراضی از این وضعیت خواستار پاسخگویی مسئولان هستند.
یکی از فروشندگان داروخانه شبانهروزی بیستون رشت با اشاره به مراجعات بسیار مردمی برای تهیه اقلام بهداشتی ضروری جهت مقابله با کرونا ویروس و داروهای تقویت کننده سیستم ایمنی بدن از نبود این اقلام در داروخانهها خبر داد و بیان کرد: متاسفانه این اقلام با وجود سفارش داروخانهها به شرکتهای پخشکننده، موجود نیست.
وی با بیان اینکه فروش ماسک در داروخانهها ممنوع است و قرار است توسط ستاد استان بین مردم بهصورت رایگان توزیع شود از گلایه مردمی گفت که حتی با مراجعه به مراکز بهداشت نیز نمیتوانند ماسک مورد نیاز خود را تهیه کنند و ناچار به داروخانه مراجعه میکنند.
این فروشنده با اشاره به کمبود دارو مرتبط با بیماری آنفولانزا در سطح شهر افزود: برخی از اقلام بهداشتی چون ژل شستشو دچار افزایش قیمت شده و سه تا چهار برابر قیمت توسط برخی شرکتها پخش میشود.
اما این کمبود تجهیزات و اقلام بهداشتی فقط برای مردم نیست بلکه کادر درمانی نیز از نبود امکانات لازم بهویژه لباس ایزوله برای پرستاران و پزشکان گلایه دارند.
پرستاران و خدمه بیمارستانها که در دل خطر و در خط مقدم مقابله با این ویروس کشنده قرار دارند برای پیروزی در این جنگ، نیازمند تجهیزات مناسب هستند و باید لباسهایی بپوشند که هیچ روزنهای به بیرون نداشته و ماسکها و عینکهای طبی مخصوص بر صورت داشته باشند که نفس کشیدنشان را مشکل میکند، اما، متاسفانه این کمبودها باعث شده بسیاری از پزشکان و پرستاران در این استان مبتلا شوند.
یکی از پرستاران بیمارستان رازی رشت با بیان اینکه تجهیزات موجود در بیمارستانها بسیار کم و نامناسب است گفت: کادر درمانی نباید دغدغه تهیه لباس مخصوص را داشته باشد، باید این نوع لباس به وفور در بیمارستان وجود داشته تا کادر درمان فارغ از استرس و نگرانی به وطیفه مراقبت و درمان بیماران بپردازد.
وی از کمبود الکل و مواد ضدعفونی در بیمارستانها انتقاد کرد و افزود: متاسفانه لباس و تجهیزات حفاظت فردی بسیار کم است و با کمبود الکل چگونه میتوان انتظار داشت محیط بیمارستان روزانه چندبار ضدعفونی شود.
این کمبودها موجب موضعگیری جبار کوچکینژاد نماینده مردم رشت در مجلس هم شد و وی با انتقاد از توزیع نامناسب ملزومات بهداشتی چون ماسک، الکل و مواد ضدعفونی کننده در گیلان، وزارت بهداشت را مسئول این نابسامانیها دانست.
وی با بیان اینکه نماینده تامالاختیار وزارت بهداشت و درمان حق اظهارنظر در مورد توزیع ماسک و احداث بیمارستان صحرایی در استان را ندارد، دخالت او در امور مدیریتی استان را غیرقابل پذیرش تلقی کرد و از استاندار خواست تا با قاطعیت اوضاع را مدیریت کند.
کوچکی نژاد با بیان اینکه نماینده وزارت بهداشت باید کمبودهای استان را به گوش وزارتخانه برساند اعلام کرد: اینکه وزارت بهداشت در مقطعی از زمان تصمیم گرفت توزیع امکانات و لوازم بهداشتی از داروخانهها ممنوع شود امر بسیار اشتباهی بود و نباید این کار را انجام میداد.
محمدحسین قربانی نائب رییس کمیسیون بهداشت مجلس هم کمبود اقلام بهداشتی در استان را یک چالش جدی دانست و از مردم خواست با حفظ آرامش، خود به تهیه ماسک مورد نیاز در منزل بپردازند(!؟)
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس با اشاره به اینکه مردم از کمبود ماسک ومواد ضدعفونی کننده گلایه دارند تاکید کرد: تهیه ملزومات بهداشتی در پیشگیری از کروناویروس از چالشهای اساسی مردم استان است.
کمبود اقلام بهداشتی در این جنگ کشنده که باعث جان باختن بسیاری از گیلانیها شده ( آمار دقیقی از تعداد مبتلایان و فوتشدگان وجود ندارد و دانشگاه علوم پزشکی گیلان آماری ارائه نمیدهد) و نارضایتیهای موجود باعث شد تا مردم به مانند هشت سال دفاع مقدس وارد میدان شده و پشتیبان مداقعان سلامت کشور خود شوند.
مردم در قالب تشکلها، هیئتهای مذهبی و کانونهای مساجد دست به دست هم داده و به تولید ماسک که از ملزومات اساسی این جنگ است، پرداختهاند. مجتمع فرهنگی تربیتی حضرت زهرا(س) کانون جوانان رضوی گیلان یکی از مجموعههایی است که با کمک جوانان کانون روزانه هزار ماسک استاندارد با تائید وزارت بهداشت، تولید میکند.
اسحاق معبود مژدهی با بیان اینکه در شرایط امروز همه باید دست به دست هم داده تا بتوانیم سلامت جامعه را حفظ کنیم افزود: با توحه به نیاز شهر در تهیه ماسک کارگاه تولید ماسک راه اندازی شد و با ۱۵ چرخ خیاطی روزانه هزار ماسک تهیه میکنیم.
مسئول کانون جوانان رضوی گیلان با بیان اینکه مراحل تهیه ماسک در بازدید نمایندگان وزارت بهداشت از این کارگاه مورد تایید قرار گرفت افزود: ماسک تولیدی در نهایت مجدد ضدعفونی و بستهبندی میشود.
با تمام این تلاشهای مردمی و دولتی اما افزایش تقاضا در برابر تامین قطرهچکانی و کمبود ملزومات در سطح بازار موجب شده تا نگرانیها در این زمینه هر لحظه بیشتر شود و موضوع کمبود یا نایاب شدن ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده علاوه بر ترس از ابتلا به این بیماری بر غم شهروندان افزوده است.
نظر شما