به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان،همه ساله در روزهای پایان سال، که دل های مردم به نسیم خوشبوی بهاری شاد می شود، دستان مهربانی هستند که شکوه محبت و صلابت فتوّت را به نمایش می گذارند و شادی های خود را با دیگران تقسیم می کنند.
همه ساله از ۱۴ تا ۲۱ اسفندماه به نام هفته نیکوکاری نامگذاری شده است. این رسم نیکو سالهاست که در کشورمان اجرایی میشود. در واقع از اسفندماه سال ۱۳۶۹ مردم ایرانزمین در همایشی عظیم و خداپسندانه حضوری گسترده داشته و دستهای پر از محبت خود را بر سر خانوادههای نیازمند میکشند.
این روزها بهانهای شده تا زمستان سرد و خشک خدا با مهربانی و سخاوت مردمان خوشنیت به بهاری نو تبدیل شود. روز احسان و نیکوکاری میتواند بهانهای شود تا روزهای پایانی اسفند را به بهار و نوروز پیوند زنیم .
در۱۴ اسفندماه روز احسان و نیکوکاری، دل ها به هم بیش از بیش نزدیک می شوند و شکوفه های مهربانی در قلب ها جوانه می زند.
شاید بتوان با سرمایه احسان و نیکوکاری، در این روز، دلی به دست آورد و با دوستی و مهرورزی، بوستان وجود را زینت داد و نهال عشق و خوبی را بار دیگر آبیاری کرد. انسان دوستی یا نیکوکاری به اعمال یا اوقافی گویند که در راه اهداف بشردوستانه و برای مقاصد نیکوکاری انجام شده باشد.
۱۴ اسفند روز احسان و نيكوكاري است، همان روزي كه خداوند نيز در آيهاي فرمودهاند « احسان كنيد زيرا خداوند نيكوكاران را دوست دارد» بنابراين شايد لازم باشد همه روزها را به اين روز نامگذاري كرد تا هيچ نيازمندي براي رفع نيازش، مجبور به حراج آبرويش نباشد.
اجر و مزد انفاق در فرهنگ شکوهمند اسلام، انفاق در راه خدا، از مصادیق احسان شمرده شده و روایات و آیات بسیاری در تأکید آن آمده است وقرآن مجید اجر و مزد انفاق در راه خدا را هفتصد برابر بیشتر می داند و نیز می فرماید: «اگر چیزی را در راه او انفاق کنید، خداوند عوض آن را می دهد و جای آن را پر میکند و او بهترین روزی دهندگان است» منفقان رستگارانند قرآن مجید، انفاق در راه خدا و دوری از صفت ناپسندیده بُخل و طمع را، از ویژگی های اخلاقی رستگاران شمرده شده است.
مدیرکل کمیته امداد استان سمنان ازآمادگی ۶۳ مرکز نیکوکاری برای دریافت کمکهای نقدی و غیر نقدی نیازمندان خبردادوگفت: بهمنظور رعایت مسائل بهداشتی و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا خیران و نیکوکاران میتوانند با شمارهگیری کد دستوری #۱*۸۸۷۷* با تلفن همراه و واردکردن کد ۰۲۳ در جشن نیکوکاری و کمک به نیازمندان در آستانه نوروز شرکت کنند.
«محسن مسعودیان راد» مجموع مشارکت نقد و غیر نقد جشن نیکوکاری تا تاریخ ۱۲ اسفند ماه جاری به ۵۵ میلیارد ریال رسیده است، افزود: روشهای پرداخت غیرحضوری میتواند جایگزین خوبی برای عدم حضور در مجامع عمومی بهویژه با توجه به مسئله روز یعنی ویروس کرونا باشد.
وی با بیان اینکه کمکهای جمعآوریشده برای نیازمندان هزینه میشود، تصریح کرد: تهیه و توزیع پکهای بهداشتی باهدف مبارزه با کرونا ویروس در دستور کار است که در کنار توزیع پکهای بهداشتی سبد معیشتی ویژه نوروز بین مددجویان استان سمنان توزیع میشود.
به گفته مسعودیان راد، مردم استان سمنان میتوانند وجوه نقدی را به شماره کارت ۶۹۸۴-۹۰۱۷-۶۹۱۹-۶۰۳۷ نیز پرداخت کنند.
مدیرکل کمیته امداد استان سمنان تصریح کرد: در واقع کمک کردن به همنوع موهبتی است که خداوند یزدان تمایل به آن به صورت نور الهی در قلب و سرشت انسان قرار داده است باشد که این انسان موهبت الهی راقدر شناس باشیم و آن را فرصتی مغتنم شماریم.
وی به اهمیت احسان و نیکوکاری در دین مبین اسلام اشاره داشت وادامه داد:گشاده دستی و دستگیری از نیازمندان در دین مبین اسلام از اهمیت بسزایی برخوردار است.
یکی از شهروندان سمنانی با تاکید بر اینکه انجام کار خیر و کمک به نیازمندان نباید هرگز متوقف شود گفت: امسال به علت شیوع ویروس کرونا، نیکوکاران میتوانند برای مشارکت در جشن نیکوکاری، کمکهای اهدایی خود را از طریق شیوههای نوین به صورت غیرحضوری پرداخت کنند.
«علی اکبر سلطانی » با تاکید بر اینکه مردم نیکوکار در برابر نیازها، مشکلات و گرفتاریهای هموطنان خود نه تنها احساس بیتفاوتی نمیکنند، بلکه برخود لازم میدانند که در اینگونه موارد به یاری آنها بشتابند ادامه داد: جشن نیکوکاری صرف نظر از هدایایی که طی آن جمع آوری می شود به لحاظ معنوی، اجتماعی و فرهنگی دارای کارکرد های ویژه ای است که از جمله آنها می توان به گسترش و تقویت هرچه بیشتر فرهنگ احسان و انفاق، کمک به همنوع و انسجام اجتماعی اشاره کرد.
یکی دیگر از شهرندان نیز با اشاره به اینکه مردم نیکوکار همیشه به یاری نیازمندان و محرومان شتافته و مشارکتی از همدلی را به نمایش می گذارند گفت: امسال هم علی رغم وجود ویروس کورونا مردم با روش پرداخت الکترونیکی شادی رابا هم نوعان خود تقسیم می کنند.
«رومینا اصغری علایی » با تاکید بر اینکه کمک به نيازمندان اجر و ثواب اخروي دارد و مردم ريشه تاريخي در انجام عمل خير و مشاركت در كارهاي نيک دارند اذعان داشت: در روز قيامت مال و فرزندان به داد انسان نمي رسند و فقط اين قلب سالم و عمل نيک است كه ياري گر هر فرد خواهد شد.
وی فرهنگ نیكوكاری را در مكتب اسلام به لحاظ معنوی و اجتماعی مهم خواند و گفت: هفته احسان فرصتی مناسب برای ترویج این فرهنگ متعالی در جامعه است.
اصغری علایی با بیان اینکه برگزاری جشنهای احسان و نیکوکاری بستر را برای کمک به نیازمندان و محرومین جامعه فراهم کرده است از مردم خواست با مشارکت در جشن نیکوکاری در این ایام پایان سال بستر را برای رفع بخشی از مشکلات نیازمندان فراهم سازندو یکی از دستورات دین مبین اسلام که بارها در قرآن کریم بر آن تاکید شده است احسان و نیکی به هم نوعان است.
نظر شما