غربالگری از راه دور سالمندان و گروه های پرخطر در معرض کرونا

جعفری از راه اندازی سامانه دیگری برای مشاوره و ارائه خدمت تخصصی در حوزه بیماری کرونا در گلستان خبر داد و گفت: در این سامانه سالمندان و گروه های پرخطر در معرض کرونا از راه دور غربال می شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، «ناهید جعفری» شامگاه امروز (سه شنبه 13 بهمن) در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: تا ظهر امروز 481 بیمار حاد تنفسی در استان گلستان بستری شدند.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان ادامه داد: از ابتدای اسفندماه تاکنون 20 آزمایش ارسالی مثبت اعلام شده است و این 20 مورد از جمله مواردی است که پاسخ آزمایش به دست ما رسیده است و هنوز پاسخ حدود 150 نمونه به دست ما نرسیده است.

 

وی بیان کرد: آزمایشات تشخیص کرونا تا روز گذشته به طور متمرکز و در تهران انجام می شد و ما نیز به طور روزانه نمونه بیماران بستری مشکوک به کرونا را به تهران ارسال می کردیم اما طبیعی است که این ظرفیت وجود نداشت پاسخ آزمایشات ارسالی به هنگام آماده شود لذا نتیجه آزمایش افراد مبتلا به کرونا در یک مرحله اعلام شد و همین مسئله موجب ایجاد واهمه شد که استان گلستان به کانون شیوع کرونا تبدیل شده است.

 

جعفری خاطرنشان کرد: از ابتدای اسفند تاکنون آزمایش کرونا برای 20 گلستانی مثبت اعلام شده و هنوز پاسخ حدود 150 نمونه ارسالی مشخص نشده است و طی دو روز آینده اعلام خواهد شد.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان متذکر شد: مردم نه تنها در مسئله کرونا که در همه موضوعات مرتبط با سلامت اطلاعات و اخبار را از کانال های رسمی و معتبر دریافت کنند.

 

وی با بیان اینکه ما برای جلوگیری از شایعات سامانه 3150 را برای پاسخگویی به سوالات مردم درباره کرونا راه اندازی کردیم، بیان کرد: مطالبی که در فضای مجازی منتشر می شود ساخته و پرداخته تفسیرهای غیرکارشناسی است  و واقعیت ندارد لذا مردم اطلاعات را از مراجع رسمی و کانال ها و رسانه های معتبر کسب کنند.

 

جعفری بیان کرد: علاوه بر راه اندازی سامانه تلفنی عمومی 3150، سامانه دیگری برای مشاوره و ارائه خدمت تخصصی در حوزه بیماری کرونا از 17 اسفندماه در گلستان راه اندازی می شود و همکاران حوزه مراقب سلامت ما به مردم مشاوره می دهند.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان ادامه داد: در این سامانه تخصصی به صورت فعالانه تر وارد می شویم و با سالمندان و گروه های پرخطر تماس خواهیم گرفت و وضعیت آنها را ارزیابی می کنیم و غربالگری از راه دور انجام می شود.

 

وی تأکید کرد: در کنار راه اندازی این سامانه تخصصی، سامانه ای را برای غربالگری در اختیار مردم قرار می دهیم تا خود را غربالگری کنند، در واقع برای کسانی که دسترسی به این سامانه ندارند غربالگری از راه دور را در دستور کار قرار خواهیم داد.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان تصریح کرد: تاکنون دو بیمارستان در سطح استان گلستان به طور کامل به بستری بیماران حاد تنفسی و مشکوک به کرونا اختصاص یافته است و اگر با کمبود تخت مواجه شدیم بخش هایی مجزا و یا فضای کامل بیمارستان های دیگر را به این امر اختصاص خواهیم داد که هنوز به این مرحله نرسیدیم و در صورتی که بستری بیماران مشکوک به کرونا با رشد فزاینده همراه شود بیمارستان های مازاد شناسایی شدند و در صورت لزوم به این امر اختصاص خواهند یافت.

 

جعفری گفت: بیماری کرونا قبل از بروز علائم، دوره کمون و قالب سرایت دارد لذا احتمال سرایت به سایر اعضای خانواده وجود دارد که البته این به معنای آن نیست که در صورت مثبت بودن تست کرونای یک بیمار، از همه اعضای خانواده فرد موردنظر تست گرفته شود، ابتدا توصیه های لازم به این افراد عنوان می شود و در صورت بروز علائم تحت درمان قرار می گیرند.

 

وی با بیان اینکه افراد بهبود یافته نیز هنوز قابلیت سرایت به دیگران را دارند و باید توصیه های لازم را رعایت کنند، بیان کرد: مراقبت فعال از افراد در تماس نزدیک با بیمار مبتلا به کرونا از همان ابتدا آغاز می شود.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان ابراز داشت: در سامانه 3150 همکاران ما پاسخگوی سؤالات مردم در خصوص کرونا هستند و با توجه به نگرانی و ترس مردم مقرر شد یک همکار روانشناس نیز در سامانه حضور داشته باشد و به مخاطبی که نیاز به آرامش روانی دارد خدمات ارائه کند.

 

کد خبر 901385

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha